UŞAK'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

31-08-2019

Uşak’ta, Yüce Türk Milleti tarafından milli tarihimize yazılan şanlı zafer 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun sahne aldığı etkinlikle coşkuyla kutlandı.

Yüce Türk Milletinin azim ve kararlılığıyla, 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, vatanımızın işgalci güçlerin kirli ellerinden kurtarıldığı Kurtuluş Mücadelesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevler üstlenen Uşak’ta da coşku ve gururla kutlandı.

Bu kapsamda Uşak Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümünü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile tüm Uşaklılarla birlikte kutladı.

Sanat Yönetmeni ve Şefi Şavk Kırçiçek yönetiminde Kurtuluş Gününe özel olarak izleyici ile buluşan topluluk; kahramanlık ve kurtuluş temalı eserlerin yanı sıra, Anadolu, Kerkük, Musul, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tataristan, Kırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çuvaşistan, Başkortistan, Tuva, Hakasya, Saha, Yakutistan, Gagauzya, Doğu Türkistan-Uygur, Karaçay-Balkar, Karaçay-Kumuk, İran-Kaşkay, Rumeli ve Balkanlar’ın geleneksel müzik ve danslarını sergilediler.

Coşkunun zirve yaptığı etkinlikte Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın,  şanlı zaferin, milli gururunun kutlandığı bu önemli geceye katılım gösteren tüm Uşaklılara, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğuna ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Coşkuluyla kutlanan gece, Başkan Çakın tarafından Sanat Yönetmeni Sayın Şavk Kırçiçek’e ve topluluğun müdürü Sayın Mehmet Güngör’e takdim edilen çiçek ve plaket ile son buldu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI Banaz 31 Ağustos Mahallesi sakinlerinden Ayşe Tekin Zafer Çınar CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı BAŞKAN ÇAKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE İKİ BAYRAM BİR ARADA KUTLANDI BAŞKAN ÇAKIN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI 100. YIL PARKI BÜYÜK BİR COŞKUYLA AÇILDI BAŞKAN ÇAKIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI
Uşak’ta 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI