Uşak'ta "Malazgirt'ten Anadolu'ya Türkiyem" Programı Sahnelendi

31-08-2017

Uşak Belediyesi tarafından kent meydanında düzenlenen ve vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatan “Malazgirt’ten Anadolu’ya Türkiyem” programı izleyenlerden tam not aldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel düzenlenen programda geçmişten günümüze Türk tarihinde yaşanan önemli muharebeler ele alındı.

Canlandırmalara yer verilen programda Malazgirt’ten 15 Temmuz’a kadar çeşitli konularda tiyatrolar sahnelendi, şiir ve türkülere, anlatımlara yer verildi.

15 Temmuz’un önemli kahramanlarından Ömer Halisdemir’in de canlandırıldığı etkinlikte Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan programa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ile Nurullah Furuncu, protokol üyeleri ve 7’den 77’ye her yaştan vatandaş katıldı.

“DİLERİZ Kİ BU MİLLET YENİDEN DÜNYAYA DÜZEN VERSİN”

Vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Başkan Nurullah Cahan, “Malazgirt’ten Anadolu’ya, bu topraklara gelene kadar ve geldikten sonrasında, tarihimiz kahramanlıklarla ve birbirinden değerli kahramanlarla dolu. İşte gösteride yer verilen Ömer Halisdemir de kahramanlarımızdan bir tanesi. Sanatçılarımız ne de güzel söyledi. Bir başkadır bizim memleketimiz. Taşına toprağına canımız feda bu güzel memleketimizin. Rabbim İnşallah Malazgirt’ten bugüne, milyonlarca şehidimiz hatrına, milyonlarca gazimiz hatrına şu al bayrağımızı kıyamete kadar göklerden indirtmesin.” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Devletimizin ve milletimizin birliği daim olsun. Hainler kahru perişan olsun ve İnşallah Rabbim yeniden dünyaya düzen vermeyi bu necip millete nasip etsin.” diye konuştu.

BU YIL İKİ COŞKU BİR ARADA OLACAK

1 Eylül’de iki önemli günün bir arada yaşanacağını hatırlatan Başkan Cahan, “Hem Kurban Bayramımızı hem de Uşak’ımızın kurtuluşunu aynı gün kutlayacağız. Şimdiden bayramlarınızı kutluyorum. Teşrifleriniz için sizlere, sergiledikleri güzel gösteri için sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

1 Eylül saat 20.00’de Uşak Belediyesi önünden mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacağını ve daha sonra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Buray Konseri’nin sahne alacağını duyuran Başkan Cahan, halkı 1 Eylül Kurtuluş günü etkinliklerine davet etti.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi'nden Kadınlar Günü Programı "Pardon, Çok Tuhaf Soruşturma" Oyunu Uşak'ta Sahnelendi Başkan Cahan, Anadolu Isuzu'nun Tanıtım Programına Katıldı 15 Temmuz Programına 'Şehir Tiyatrosu' Damga Vurdu Başkan Cahan Partilileri Sahur Programında Buluşturdu ZEKA 2017 Yılı Teknik Destek Programı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kutlama şiir 30 ağustos