UTAŞ Uşakspor Şampiyonluk Kupasını Kaldırdı

7-05-2018

Geçtiğimiz hafta Aydınspor 1923 deplasmanında aldığı beraberlik sonucu şampiyonluğunu resmen ilan eden UTAŞ Uşakspor Bir Eylül Stadyumunda düzenlenen törenle kupasına kavuştu.

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden ve ilk haftadan bu yana liderliği bırakmayan UTAŞ Uşakspor üst üste ikinci kupasını kaldırdı. Geçtiğimiz yıl da büyük bir çaba harcayarak kentin profesyonel lig hasretine son veren kırmızı siyahlılar, rakibi Arsinspor’un sahaya çıkamaması nedeniyle son maçını kutlama şeklinde geçirdi. Uşakspor 7 puan farkla 2. lige yükselirken taraftarlar da yoğun yağışa rağmen stada gelerek şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. Statta şampiyonluk turu atan futbolcular ve teknik kadro seyirciler tarafından slogan ve meşalelerle karşılandı.

BAŞKAN CAHAN: UŞAK BUNU HAK ETTİ, KUPA UŞAK’A YAKIŞTI

Hiçbir hava koşulu ve olumsuzluk karşısında UTAŞ Uşakspor taraftarının takımını yalnız bırakmadığını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak bunu hak etti. Kulüp Başkanımız Ali Rıza Beye, Teknik Direktörümüze, oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bizim aşamayacağımız hiçbir engel ve başaramayacağımız hiçbir şey yok. Uşak bunu hak etti ve kupa Uşak’a yakıştı.” dedi. Uşak’ın ata sporu ciritten karateye kadar her alanda tarih yazan bir şehir olduğunu belirterek hedefin PTT 1. Lig olduğunu paylaştı. Yakalanan şampiyonluk serisini sürdüreceklerini kaydederek, yaz aylarında UEFA standartlarında yapılacak yeni stadın müjdesini veren Cahan, Uşak’ın futbolda kalıcı olacağını aktardı ve azimle, ilmek ilmek başarı öykülerinin kente dokunacağını ekledi.

YALIM ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Uşak adına, kulüpte emeği geçen çaycısından futbolcusuna kadar herkese teşekkürlerini sunduğunu belirten ve coşkulu bir gün yaşandığına işaret eden CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise, “Bu şampiyonlukta Belediye Başkanımızın, yöneticilerimizin ve taraftarlarımızın emeği var. Yeni şampiyonluklar bizi bekliyor. Coşkulu taraftarı ile Uşak bunu hak ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ÇÜMEN: ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ

Şampiyonluğun 7 puan farkla kazanıldığını ifade eden UTAŞ Uşakspor Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çümen, “İnşallah önümüzdeki yıl da şampiyonluğa oynayacak ve bir üst lige çıkmaya yönelik bir kadro oluşturacağız. Yeni tesislerle alakalı ve alt yapıya yönelik çalışmalar yapılıyor. UTAŞ Uşakspor bir futbolcu fabrikası gibi olacak.” dedi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın destekleriyle bu şekilde başarılı işler yapılabildiğini kaydeden Ali Rıza Çümen Uşak’ın spor ve futbol anlamında güzel şeylere gebe olduğunu belirterek, “Emeği geçen tüm ekibimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi bir sezon geçirdik. Taraftarımızla, oyuncularımızla omuz omuza yürüdük.” diye konuştu.
2014 yılında UTAŞ Uşakspor’un profesyonel lige çıkartılması hedefinin koyulduğunu anımsatan AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın da şampiyonlukta emeği geçen Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a, yöneticilere ve taraftarlara teşekkürlerini iletti. UTAŞ Uşakspor’un ikinci ligde de hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğini vurgulayarak sporun birlik ruhunu inşa ettiğine değindi.

AŞİGOLAR YAĞMURA RAĞMEN ŞAMPİYONLUĞU DOYASIYA YAŞADI

Sezon başından bu yana yağmur ve çamur dinlemeden hemen hemen her maça geldiklerini ve bu birlikteliğin mükâfatını gördüklerini kaydeden Onur Ayyüce isimli taraftar, “Geçtiğimiz iki senede şampiyonluk yaşadık ve İnşallah gelecek yıl da birinci lige çıkarız.” dedi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın desteklerine değinen Ayyüce, “Arkamızda böyle başkanlarımız oldukça bu takımın sırtı yere gelmez. Allah başkanımızı başımızdan eksik etmesin.” açıklamalarında bulundu.

Şampiyonluğun mutluluğu doruğa çıkarttığını kaydeden Hasan Fehmi Tezer ise, “Nihayet mutlu sona ulaştık. Bundan sonra da hedefimiz PTT ligi olacak. Çok mutluyuz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. En büyük destekçimiz olan Belediye Başkanımız olduğu sürece şampiyon olmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlgili İçerikler: UŞAKSPOR ÇEVREYE ZARARLI ATIKLARI 'ENERJİ'YE ÇEVİRDİ CİRİT ŞAMPİYONASI ŞAMPİYONLUK KUPASI UŞAK'A GELİYOR TFF'DEN UŞAKSPOR'A MÜJDE GELDİ UTAŞ UŞAKSPOR'A TAZE KAN UTAŞ UŞAKSPOR BAŞKAN CAHAN'DAN ALDIĞI MORALLE MAÇA HAZIR UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI İMZALAR ATILDI, UTAŞLI İŞÇİLER MUTLU SONA ULAŞTI Utaş Uşakspor Yeniden 2.Lig'de Şampiyonluğunu ilan eden UTAŞ Uşakspor Coşkuyla Karşılandı Uşaksporlular Derneği'nin İlk Ziyareti Cahan'a Oldu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan UTAŞ Uşakspor şampiyon aşigo kupa şölen