Duyurular

Yarışma Teslim Şartlarının Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje

5-05-2020

UŞAK BELEDİYESİ YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR MİMARLIK-KENTSEL TASARIM FİKİR PROJE YARIŞMASI

ZEYİLNAME-2

Bu belge “Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması” jüri ve yarışma idaresi oluru ile yarışmacılardan gelen talepler doğrultusunda düzenlenmiştir.

“Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması” 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23 numaralı “Tasarım Yarışmaları” maddesine dayanılarak hazırlanan “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” hükümleri uyarınca açılmıştır.

COVID-19 Pandemisi olarak bilinen bulaşıcı hastalık, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 03 Mayıs2020 tarih ve 104 sayılı raporuna göre dünyada 3.349.786 teyit edilmiş küresel vakaya sebebiyet vermiştir. DSÖ tarafından, COVID-19 Pandemisi için 2 Mart 2020 tarihinde küresel risk seviyesi"yüksekten", "çok yüksek" seviyesine çıkarılmış, ayrıca “Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu” ilan edilmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Korona virüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve yarışmacılardan yazılı olarak ulaşan talepler doğrultusunda yarışma teslim tarihi 27 Mart 2020 tarihinde imzalanan zeyilname ile Kamu İhale Kanunu’nun izin verdiği süre içinde 18 gün ertelenmiştir. Fakat bu tarihten sonra ülkemizdeki salgın risk seviyesi giderek artmış ve ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle baskı ve kargolama işlemleri sırasında birtakım öngörülemeyen problemler oluşabileceğinden tasarımların dijital olarak teslim alınmasına karar verilmiştir.

Buna göre yeni “Projelerin Teslimi” maddesi aşağıdaki gibi güncellenmiştir.

Bu şartnamede tanımlanan esaslara göre düzenlenecek proje ve ekleri yarışma takviminde “Son Teslim Tarihi” (22 Mayıs 2020, saat 23:59 GMT +3) olarak belirtilen zamanda aşağıdaki gibi teslim edilecektir:

• Proje ve ekleri dijital olarak teslim edilecektir. (Jüri değerlendirme çalışması ve projelerin sergilenmesi dijital olarak yapılacaktır.)
  • Yarışmacılar kimlik zarflarını dijital olarak yarışma e-posta adresine göndereceklerdir.
  • Dijital teslim e-posta ekinde yer almamalıdır. Yükleme linki gönderilmeli ve bu link yarışma takviminde belirtilen projelerin son teslim tarihinden 48 saat sonrasına kadar aktif kalmalıdır. Bu aşamada yarışmacının kimliğini belli edecek yükleme linkleri kullanılmamalıdır.
  • İçerisinde tasarımlara ilişkin istenenler ve kimlik zarfının yer alacağı dijital teslim klasörü proje rumuzu ile aynı ismi taşıyacaktır.
  • “Yarışmacılardan Proje Tesliminde İstenenler” başlığında tanımlanan özelliklerde hazırlanan tüm içerikler PDF formatında olacaktır.
  • Gönderilecek PDF’lerin “Yarışmacılardan Proje Tesliminde İstenenler” deki şemaya uygun olması gerekmektedir.
  • Paftaların dosya isimleri proje rumuzu ile aynı adı taşıyacak ve devamında pafta sıra numarası yer alacaktır.
    • •İlk sayfasında proje raporu bulunacak olan A3 dosyası da PDF dosya türünde teslim edilecektir.
  • Paftalarda kullanılan tüm görseller “imajlar” isimli bir klasörde ayrı olarak da teslim edilecektir (jpg ya da png uzantılı dosya formatında).
  • “Yarışmacılardan Proje Tesliminde İstenenler” başlığında tanımlanan özelliklerde hazırlanan tüm içerikler  flashbellek ve CD  formatında proje teslim adresine (Karaağaç Mah. 1. Ezel Sokak No:8 Uşak Fen İşleri Müdürlüğü  Merkez/Uşak) kargolanacaktır.  Kargoya verildiğini gösteren kargo alındı makbuzunun e-mail ile yarışma raportörlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. Kargo ile gönderimde, en geç 22.05.2020 günü saat 17.00’ye kadar belirlenen adrese ulaşmayan projeler değerlendirmeye alınmayacaktır. Geç teslim ve kargoda oluşabilecek gecikme ve hasarlarda raportörlük ve idare sorumlu tutulamaz.
  • Bu zeyilname ile tasarımların, teslim yeri ve şartları hususunda güncelleme yapılmıştır. Zeyilnamenin imzalandığı 5 Mayıs 2020’den önce projelerini teslim eden yarışmacılar için herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Zeyilname, idarenin yarışmayla ilgili web sitesinde yayınlanacak ve şartname alarak e-posta adresini kaydettiren tüm yarışmacılara gönderilecektir.

ZEYİLNAME BİLDİRİMİ

zeyilname1zeyilname2zeyilname3

İlgili İçerikler: ÖZKAN YALIM GÖREVİ TESLİM ALDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ Teslime Arıkan
    uşak