YAZ OKULUNDA İLK ZİL ÇALDI

6-07-2021

Yaklaşık 1400 öğrencinin katılım sağladığı, eğitimi ve öğrenimi buluşturan Yaz Okulu ilk ders ve etkinliklerle gençlere kapılarını açtı.

Uşak Belediyesi Genç Kuşak Topluluğu bünyesinde, Uşaklı gençlerin yaz tatilini daha verimli geçirebilmeleri amacıyla düzenlenen Yaz Okulu, bugün yapılan ilk derslerle ve etkinliklerle başladı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve 1400 öğrencinin katıldığı yaz okulunda 6 ila 17 arası çeşitli yaş gruplarından gençler eğitim görecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik başlatılan kurslar; çocuklarımızın yaz tatili boyunca hem eğlenmesini hem de öğrenmesini amaçlıyor. 5 hafta boyunca devam edecek olan ve tamamen ücretsiz olarak düzenlenen eğitimler sayesinde; gençler sosyalleşecek ve yaz tatilinin tadını çıkaracak.

Gençler Hem Eğlenecek Hem Öğrenecek

Haftanın beş günü saat 09.00 ile 12.30 arası Kur’an-ı Kerim, Siyer dersleri, Osmanlıca, Adap gibi değerler eğitimi dersleri verilecek olan yaz okulu bünyesinde haftanın iki günü de birçok sosyal etkinlik düzenlenecek. Yaz okuluna katılan gençler basketbol, futbol, voleybol, yüzme, badminton ve satranç gibi çeşitli aktivitelere katılabilecek. Gençlerimizin bilişsel ve sosyal becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen Genç Kuşak Yaz Okulu, aynı zamanda çeşitli spor aktiviteleri sayesinde onları bedensel olarak da geliştirmeyi amaçlıyor.

Kurslar Dört Farklı Okulda Düzenleniyor

Uşak Belediyesi’nin yanı sıra paydaş kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenen yaz okulu; Yaşar Akar İlkokulu, Hasan Hilmi Ortaokulu, Kentsel Dönüşüm Ortaokulu, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılıyor. Yaz Okulu’nun bitiminde gençlerimizin hazırlayacağı müsamereler yapılacak, çeşitli gezi ve etkinlikler düzenlenecek.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Tenzile Köksal Elif Yeşilkaya Halil Tilki Fazilet Utkan Aleddin Tilki
uşak uşak belediyesi mehmet çakın yaz okulu Genç Kuşak