Bir Ayda Bin Kitap 29 Kasım 2024, 17:09
İletişim Fakültesi Öğrencileri Topladıkları Bin Adet Kitabı Miniklere Bağışladı
Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, son sınıf bitirme projeleri kapsamında hazırladıkları sosyal sorumluluk kampanyası ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bir ay içerisinde bin adet kitap toplamayı başaran ekip, Uşak Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla kitapları ilkokul öğrencilerinin kütüphanesine bağışladı.
UŞAK BELEDİYESİNDEN DESTEK
Ardından Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek proje için lojistik destek isteyen öğrenciler, belediye yetkililerinden olumlu yanıt aldı. Ortaklaşa olarak yürütülen proje kapsamında, daha önceden Uşak Belediyesi’ne kütüphaneleri için kitap bağışı talebinde bulunan TOKİ İlkokulu ile görüşme sağlandı.
Gerekli görüşmeler tamamlandıktan sonra öğrencilerin ve Belediye yetkililerinin katılımıyla düzenlenen renkli etkinlikte; hem ilkokul hem de ortaokul kısmındaki öğrencilerin yararlanabileceği geniş kütüphaneye projeyle toplanan bin adet kitap bağışı gerçekleşti.
RAFLAR TEK TEK DOLDU
“Gelecek Sayfada” projesini başlatan İletişim Fakültesi öğrencileri ve belediye ekipleri okul yönetiminin de desteğiyle her biri ayrı bir dünyanın kapılarını aralayan bin kitabı tek tek raflardaki yerleriyle buluşturdu.
Tamamı bağış olarak elde edilen, 7-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlere hitap eden kitaplar; roman ve öyküler, çocuk hikâyeleri, yabancı dil eğitim kitapları, gençlik kitapları ve çeşitli kaynak kitaplardan oluşuyor. Bu kitapların bağışlanmasıyla birlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bilgiye erişiminin kolaylaştırılması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor.
Öte yandan etkinlikte Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Kütüphanesinden 150 kitap da TOKİ İlkokuluna bağışlanarak öğrencilere armağan edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri Uşak Belediyesi’ne kitap desteği için başvuran okullara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
DİĞER HABERLER
-
ESNAF MUTLU, VATANDAŞ MUTLU
03 Aralık 2025, 17:04 -
UŞAK YENİLENMEYE DEVAM EDİYOR
02 Aralık 2025, 16:17 -
UŞAK BELEDİYESİ’NDEN KENTİN KALBİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM
01 Aralık 2025, 14:22 -
SAĞLIKLI BESLENMEK HER ÇOCUĞUN HAKKI
28 Kasım 2025, 15:06 -
6 ADET TAŞINMAZ İŞYERİ KİRA İHALESİ HAKKINDA
28 Kasım 2025, 14:38 -
19 ADET TAŞINMAZIN KİRA İHALESİ HAKKINDA
28 Kasım 2025, 14:37 -
EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ HAKKINDA
26 Kasım 2025, 16:37 -
SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ!
25 Kasım 2025, 17:05 -
HAYATIN HER ALANINDA KADININ İMZASI VAR
25 Kasım 2025, 14:36 -
YEŞİL KARAAĞAÇ MAHALLESİ 257 ADA 1 NUMARALI PARSELDE BULUNAN TAŞINMAZIN JEOTERMAL SERA AMAÇLI 29 YILLIĞINA SINIRLI AYNİ HAK TESİSİ YÖNTEMİYLE KİRA İHALESİ
18 Kasım 2025, 10:26






