İCRALIK ARAÇLARDAN DEV ARAÇ FİLOSUNA 24 Şubat 2026, 15:38
Uşak Belediyesi 14 Tane Yeni Hizmet Aracını Bünyesine Katarak Araç Filosunu Genişletti
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, belediyenin hizmet kapasitesini güçlendirmek ve vatandaşlara daha hızlı, etkin hizmetler sunabilmek amacıyla belediye araç filosuna 14 adet yeni hizmet aracını daha kazandırdıklarını duyurdu. Başkan Yalım; “İcralık ve kiralık araç dönemine son verdik, belediyemizin öz kaynaklarını doğru kullanarak halkımızın hakkını koruduk” dedi.
Uşak Belediyesi’nin araç filosunu güçlendirme çalışmaları; daha önce de kiralık-icralık araç kullanımının bitirilmesi ve belediyenin kendi araç filosunu oluşturma hedefiyle yapılan yatırımlarla dikkat çekmişti. Başkan Yalım’ın belediyenin bütçe disiplinini ve öz kaynaklarını koruyan bu stratejisi, yeni yatırımlar için bütçe oluşturma hamlesi olarak değerlendirilirken, vatandaşlardan da olumlu tepkiler alıyor.
“ARAÇLARIMIZIN TAMAMI HACİZLİYDİ”
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Uşak Belediyesi’nin kullandığı araçların tamamının kiralama hizmeti olarak alındığını ve bunun belediye bütçesine çok ciddi bir yük getirdiğini ifade eden Başkan Yalım; göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalar sonucunda bu duruma son verdiklerini ve kiralama işini bitirip tüm araçları kendi bünyelerinde kattıklarını belirtti. Bu sayede belediyenin hizmet kalitesini yükselttiklerini anlatan Başkan Yalım, yeni araç takviyesiyle birlikte Uşak Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarını daha verimli kullanarak hizmet üretme kapasitesinin artırdığını vurguladı.
22 AYDA TAM DONANIMLI BİR FİLO
Başkan Yalım, “Göreve başlayalı 22 ay oldu. Geçen dönemde oluşan borçlardan, özellikle de UTAŞ’tan dolayı 300 aracımızın tamamı hacizliydi. Peki biz ne yaptık, 100’ün üzerinde yeni aracı belediyemiz bünyesine kazandırdık. Bu gün de hizmetlerimiz için kadromuza 14 araç daha katıyoruz. Araçlarımızı ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla sosyal yardım işlerimize tahsis edeceğiz. Böylece hasta ve engelli vatandaşlarımızın, dar gelirli vatandaşlarımızın ulaşımlarına yardımcı olmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
HASTA NAKİL ARAÇARI DA HAZIR
Öte yandan ihtiyaca yönelik hizmetler doğrultusunda iki yeni tam teşekküllü aracın daha sahalarda olacağını belirten Başkan Yalım; hasta, engelli ve yaşlıların hastane ve diğer sağlık kuruluşlarına ulaşımlarını sağlamak amacıyla belediye bünyesine iki yeni araç daha kattıklarını söyledi. Tam teşekküllü iki aracın da vatandaşın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda olduğunu kaydeden Yalım, böylece halkın doğrudan konforlu bir hizmet almasını sağladıklarını vurguladı.
DİĞER HABERLER
-
İCRALIK ARAÇLARDAN DEV ARAÇ FİLOSUNA
24 Şubat 2026, 15:38 -
UŞAK’TA BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
23 Şubat 2026, 11:29 -
BAŞKAN YALIM’DAN PERSONELE JEST
20 Şubat 2026, 12:04 -
ÖZKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU: YILLARIN SU BASKINI SORUNU TARİH OLDU
18 Şubat 2026, 15:41 -
11 ADET TİCARİ TAKSİ PLAKASI İHALE İLANI
12 Şubat 2026, 10:48 -
“20 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN İMAR SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”
09 Şubat 2026, 15:07 -
PARASIZ, BİLİMSEL VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM
02 Şubat 2026, 16:23 -
ONLARIN GELECEĞİ BİZİM GELECEĞİMİZ
28 Ocak 2026, 14:53 -
GÜÇLÜ EKONOMİ, GÜÇLÜ UŞAK
27 Ocak 2026, 17:08 -
6 ADET AÇIK DÜĞÜN SALONU İMARLI TAŞINMAZIN SATIŞ İHALELERİ HAKKINDA
27 Ocak 2026, 14:18






