Merakla Beklenen Dev Kazan Uşak'ta 17 Temmuz 2024, 12:00
Uşak’ın Adını Guinness Rekorlar Kitabına Yazdıracak Kazan Festival Alanında Yerini Aldı
Şehirde ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası Tarhana Festivali, 19 Temmuz Cuma günü festival severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin gözdesi olan ve Uşak Belediyesi tarafından özel olarak Konya’da yaptırılan 31,800 litre kapasiteli dev kazan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’ndeki yerini aldı. Dev kazanda rekor denemesi için hazırlanan tarhana çorbasının kaynatılması için geri sayım başladı.
DEV KAZAN PLATFORMA YERLEŞTİRİLDİ
Festivalin en büyük etkinliğini gerçekleştirebilmek için özel olarak Konya’da yaptırılan 31,800 litre kapasitesinde; yaklaşık 2,5 metre yüksekliğinde ve 4,70 metre çapındaki devasa kazan Uşak’a getirilerek festival alanındaki yerini aldı. Ayrıca bu devasa kazanı kullanan aşçıların rahat hareket edebilmeleri için de bir platform yaptırıldı.
Yaklaşık 18 günde 15 kişinin çalışması ile yapımı gerçekleşen kazanı festival alanına yerleştirmek için 13x13 metre ebatlarında ve 100 ton ağırlığı taşıyabilecek betondan bir zemin hazırlandı. Aşçılar için yapılan platform ve dev kazanın toplamda 7 metrelik yer kaplayacağı alanda; geriye kalan 6 metrelik bölüme çorbanın malzemeleri yerleştirilecek.
Festivalin ikinci gününde Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi deneyecek olan tarhana çorbası için yaklaşık 30 aşçı festival alanında görev alacak. Öte yandan dev kazanda pişecek çorbayı kaynatabilmek için ise 6 adet dev sanayi tüpü kullanılacak.
İDDİALIYIZ GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEĞİZ
Festival alanına giderek dev kazanı yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım;
“İlkler şehrimizde ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası Tarhana Festivalimiz için özel olarak hazırlatmış olduğumuz 31,800 litre kapasitesine sahip kazanımız bugün itibarıyla Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde yerini aldı.
Devasa büyüklükteki kazan sayesinde Guinness Rekorlar Kitabına girerek Uşak Tarhanası’nın dünya çapında tanınmasını sağlamış olacağız. Guinness rekorlar kitabında şu an 26 bin litre ile en yüksek rekor Hollanda’ya ait. Biz iddialıyız 20 Temmuz Cumartesi günü ilk denememizi yaparak 31,800 litre ile Guinness rekorlar kitabına gireceğiz.
Biz bu çorbayı birlik ve beraberlik içerisinde işbirliğiyle kaynatacağız. Tarhanayı Uşaktaki çok değerli üreticilerimizden, suyunu ise bizim can suyumuz olan Murat Dağı’ndan alacağız. Tüm vatandaşlarımızı tarhanamızı kaynatmaya davet ediyorum” dedi.
DİĞER HABERLER
-
ESNAF MUTLU, VATANDAŞ MUTLU
03 Aralık 2025, 17:04 -
UŞAK YENİLENMEYE DEVAM EDİYOR
02 Aralık 2025, 16:17 -
UŞAK BELEDİYESİ’NDEN KENTİN KALBİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM
01 Aralık 2025, 14:22 -
SAĞLIKLI BESLENMEK HER ÇOCUĞUN HAKKI
28 Kasım 2025, 15:06 -
6 ADET TAŞINMAZ İŞYERİ KİRA İHALESİ HAKKINDA
28 Kasım 2025, 14:38 -
19 ADET TAŞINMAZIN KİRA İHALESİ HAKKINDA
28 Kasım 2025, 14:37 -
EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ HAKKINDA
26 Kasım 2025, 16:37 -
SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ!
25 Kasım 2025, 17:05 -
HAYATIN HER ALANINDA KADININ İMZASI VAR
25 Kasım 2025, 14:36 -
YEŞİL KARAAĞAÇ MAHALLESİ 257 ADA 1 NUMARALI PARSELDE BULUNAN TAŞINMAZIN JEOTERMAL SERA AMAÇLI 29 YILLIĞINA SINIRLI AYNİ HAK TESİSİ YÖNTEMİYLE KİRA İHALESİ
18 Kasım 2025, 10:26











