04.02.2026 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 11 Şubat 2026, 14:59
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ
TARİHİ GÜNÜ SAATİ DÖNEM TOPLANTI BİRLEŞİM OTURUM
04.02.2026 ÇARŞAMBA 16.00 2026 2 2 1
Katılan Üyeler; Meclis Başkanı: Özkan YALIM, Üyeler; Çağlar SAMANCI, Halil ARSLAN, Reyhan AYDIN, Mehmet KARAKOÇ, Yüksel DOĞAN, Uğur ALBAYRAK, Ozan BAYIK, Ayşe AYAZ, Tolga PİRİNÇCİ, Özhan ÖZGÖBEK, Devrim ALKAN, İsmail ASAR, Hatice TEREKECİ ÖZKAN, Mustafa ARSLAN, Muharrem Emre KARSLI, Mustafa GÜREL, Turan ÜNLÜ, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Mehmet ALEV.
GÜNDEM :
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 498 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 498 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06/01/2026 tarih 12 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Ayşegül DEVELİ BAYKAL'ın; Uşak, Merkez, Bölme Mahallesi, 254 ada 2 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planının İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih ve 218 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, küçük sanayi alanında 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediyemiz envanterinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış 12 adet İş makinesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 45. maddesine göre satışı yapılacağından satışı için Belediye Encümenine, diğer iş ve işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazı ekinde tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 6 adet taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışı ve/veya takası planlanan taşınmazlara ilişkin işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) bendi ile 34. Maddesinin (g) bendi uyarınca Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Mülkiyeti Ahmet ALTUNER’e ait İlimiz Bölme Mahallesi 157 ada 12 parselin, mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlarla takas yapılıp yapılmaması ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazı ekindeki listelerde tapu kayıtları belirtilen taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satış ve/veya takas işlemlerinin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- 11-15 Şubat 2026 tarihleri arasında Portekiz ve İspanya'da tarihi kentlerin hayata geçirilen koruma, iyileştirme ve restorasyon uygulamalarının yerinde incelenmesi, aynı zamanda geçmiş dönemlerde depremden etkilenmiş kentlerde yeniden tarihi yapıların nasıl toparlandığının örneklerinin incelenmesi ve resmi temas programına Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Özkan YALIM’ın görevlendirilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarih ve 21 sayılı kararı ile Hukuk Komisyonu ve Trafik Komisyonuna havale edilen Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliği'nin Araçlarda Aranacak Şartlar başlıklı 20. maddesi 17. fıkrası: “Yaz şartları için araç içi havalandırma pencereleri bulunacak, ayrıca üst camların açılmasına olanak verecek cama sürgü kolu veya tutamakları bulunacaktır.” mevcut metnine “yaz şartları için klima sistemi eklenmesi" konusunun Hukuk Komisyonu ve Trafik Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Uşak Belediyesi Ticari Taksilerin Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin, Taksi Duraklarında Çalışacak Araçların Sayılarının Tespiti başlıklı 9/a maddesi ve Ticari Taksi Çalıştırma Hakkını Elde Etme bölümündeki 5/b fıkrası hükmüne istinaden talep yazıda belirtilen taksi duraklarına 10 adet plaka ilave edilmesi ve ilgili kanun hükümlerine uygun olarak 10 yıl süre ile ticari taksi plakalarının kiraya verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediyemize ait Şekerevleri Pazarı ve Salı (Dikilitaş) Pazarı parsellerinde Zabıta Müdürlüğünün yaptığı saha çalışmaları neticesinde yazı ekindeki esnafların uzun süredir aynı pazarda ve aynı parselde sergi açtığı ancak kayıtlarda yer almadığı, tespit edilen esnafların Belediyemiz kayıtlarına işlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarihli 1. Birleşim 1. Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Belediyemiz Sarayaltı Mahallesi Çarşamba Pazaryeri balıkçı parsellerinin devredilmesi halinde alınacak ücretlerin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarihli 1.Birleşim 1.oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Açık Hava Reklam alanlarına yeni eklenen bazı bölgeler (Süpermoto Yarış ve Antrenman Alanı bölgesi, Atatürk Blv Direk Reklamları) için fiyat tarifesi belirlenmesi ve bazı kalemlerde ücretlerin güncellenmesi planlanmakta olup; kiraya verilecek olan Açık Hava Reklam alanlarının fiyat tarifelerinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediyemizde Dolu-Boş bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilmiş olup, (III) sayılı dolu kadro değişiklik cetvelinin görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 2): Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının 34. Maddesinde değişiklik yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 3): Aysel DURMUŞ’un; İlimiz Elmalıdere Mahallesi 1047 ada, 14 numaralı parsel ve çevresinde plan değişikliği yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 4): Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüslerine ait fiyat tarifesinin belirlenmesi ve tarifeye “kartın kayıp edilmesi halinde iki kart ücreti alınır.” ibaresinin eklenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 5): Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarih ve 8 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Kalfa Mahallesi 191 ada, 15 ve 16 nolu parsellerde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği taslağının 3194 Sayılı İmar Kanununu 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 6): Belediye Meclisinin 03.02.2026 tarihli 1. Birleşim 1. Oturumunda yer alan; İlimiz mücavir alanında bulunan masaj salonlarına iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenirken tahsil edilecek keşif kontrol ücretinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 7): Belediye Meclisinin 03.02.2026 tarihli 1.birleşim 1. oturum toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna Havale edilen Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İçi İşletmelerinde uygulanmak üzere İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından belirlenen Ramazan ayı için iftar menülerinin fiyatlarının belirlenmesi ve Halk Ekmek Fırınında satılmak üzere 270 gr. pide fiyatının belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 8): Belediyemiz İştiraki olarak kurulan Uşak Toplu Konut Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 9): Belediye Meclisinin 06.05.2025 tarih ve 212 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 730 ada 606 numaralı parselde ve Dikilitaş Mahallesi 991 ada 12 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 10): Belediye Meclisinin 06.05.2025 tarih ve 212 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 730 ada 606 numaralı parselde ve Dikilitaş Mahallesi 991 ada 12 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 11): İlimiz Kemalöz Mahallesi'nde bulunan 372 ada 18 ve 19 nolu parsellerdeki taşınmazların Belediyemize kazandırılması, hissedarların mağduriyetlerinin giderilmesi ve Belediyemiz aleyhine doğabilecek ilave mali yüklerin önüne geçilmesi amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e bendi uyarınca takas yoluyla edinilip edinilemeyeceği konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 12): İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 730 ada 606 numaralı taşınmaz üzerinde, Bakanlık yatırım programında yer alan ve yapımı planlanan Uşak Devlet Hastanesi için bitişiğinde bulunan, imar planında park alanı olarak belirlenen ve 4.750 m2 büyüklüğündeki alanın imar planı değişikliğinin kesinleşme tarihine kadar, Maliye Hâzinesi tarafından Belediyemize eşdeğer alan ayrılması şartıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e maddesi ve 75/d maddeleri uyarınca Uşak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilip edilemeyeceği tahsis işlemi uygun görülmesi halinde, Belediye Başkanına protokol imzalaması hususunda yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
KARAR ÖZETLERİ :
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 498 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 498 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06/01/2026 tarih 12 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Ayşegül DEVELİ BAYKAL'ın; Uşak, Merkez, Bölme Mahallesi, 254 ada 2 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Ayşegül DEVELİ BAYKAL'ın; Uşak, Merkez, Bölme Mahallesi, 254 ada 2 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planının İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih ve 218 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, küçük sanayi alanında 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, küçük sanayi alanında 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 7 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediyemiz envanterinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış 12 adet İş makinesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 45. maddesine göre satışı yapılacağından satışı için Belediye Encümenine, diğer iş ve işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz envanterinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış 12 adet İş makinesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 45. maddesine göre satışı yapılacağından satışı için Belediye Encümenine, diğer iş ve işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazı ekinde tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 6 adet taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışı ve/veya takası planlanan taşınmazlara ilişkin işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) bendi ile 34. Maddesinin (g) bendi uyarınca Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazı ekinde tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 6 adet taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışı ve/veya takası planlanan taşınmazlara ilişkin işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) bendi ile 34. Maddesinin (g) bendi uyarınca Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ’ün 7 ret, Mehmet ALEV’in 1 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Mülkiyeti Ahmet ALTUNER’e ait İlimiz Bölme Mahallesi 157 ada 12 parselin, mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlarla takas yapılıp yapılmaması ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mülkiyeti Ahmet ALTUNER’e ait İlimiz Bölme Mahallesi 157 ada 12 parselin, mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlarla takas yapılmasına ve bu konudaki iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazı ekindeki listede tapu kayıtları belirtilen taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satış ve/veya takas işlemlerinin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazı ekindeki listede tapu kayıtları belirtilen 14 adet taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satış ve/veya takas işlemlerinin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- 11-15 Şubat 2026 tarihleri arasında Portekiz ve İspanya'da tarihi kentlerin hayata geçirilen koruma, iyileştirme ve restorasyon uygulamalarının yerinde incelenmesi, aynı zamanda geçmiş dönemlerde depremden etkilenmiş kentlerde yeniden tarihi yapıların nasıl toparlandığının örneklerinin incelenmesi ve resmi temas programına Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Özkan YALIM’ın görevlendirilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 11-15 Şubat 2026 tarihleri arasında Portekiz ve İspanya'da tarihi kentlerin hayata geçirilen koruma, iyileştirme ve restorasyon uygulamalarının yerinde incelenmesi, aynı zamanda geçmiş dönemlerde depremden etkilenmiş kentlerde yeniden tarihi yapıların nasıl toparlandığının örneklerinin incelenmesi ve resmi temas programına Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Özkan YALIM’ın görevlendirilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarih ve 21 sayılı kararı ile Hukuk Komisyonu ve Trafik Komisyonuna havale edilen Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliği'nin Araçlarda Aranacak Şartlar başlıklı 20. maddesi 17. fıkrası: “Yaz şartları için araç içi havalandırma pencereleri bulunacak, ayrıca üst camların açılmasına olanak verecek cama sürgü kolu veya tutamakları bulunacaktır.” mevcut metnine “yaz şartları için klima sistemi eklenmesi" konusu Hukuk Komisyonu ve Trafik Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliği'nin Araçlarda Aranacak Şartlar başlıklı 20. maddesi 17. fıkrası: “Yaz şartları için araç içi havalandırma pencereleri bulunacak, ayrıca üst camların açılmasına olanak verecek cama sürgü kolu veya tutamakları bulunacaktır.” mevcut metnine “yaz şartları için klima sistemi eklenmesi" konusunun Hukuk Komisyonu ve Trafik Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Uşak Belediyesi Ticari Taksilerin Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin, Taksi Duraklarında Çalışacak Araçların Sayılarının Tespiti başlıklı 9/a maddesi ve Ticari Taksi Çalıştırma Hakkını Elde Etme bölümündeki 5/b fıkrası hükmüne istinaden talep yazıda belirtilen taksi duraklarına 10 adet plaka ilave edilmesi ve ilgili kanun hükümlerine uygun olarak 10 yıl süre ile ticari taksi plakalarının kiraya verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi Ticari Taksilerin Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin, Taksi Duraklarında Çalışacak Araçların Sayılarının Tespiti başlıklı 9/a maddesi ve Ticari Taksi Çalıştırma Hakkını Elde Etme bölümündeki 5/b fıkrası hükmüne istinaden talep yazıda belirtilen taksi duraklarına 10 adet plaka ilave edilmesine ve ilgili kanun hükümlerine uygun olarak 10 yıl süre ile ticari taksi plakalarının kiraya verilmesine, iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediyemize ait Şekerevleri Pazarı ve Salı (Dikilitaş) Pazarı parsellerinde Zabıta Müdürlüğünün yaptığı saha çalışmaları neticesinde yazı ekindeki esnafların uzun süredir aynı pazarda ve aynı parselde sergi açtığı ancak kayıtlarda yer almadığı, tespit edilen esnafların Belediyemiz kayıtlarına işlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemize ait Şekerevleri Pazarı ve Salı (Dikilitaş) Pazarı parsellerinde Zabıta Müdürlüğünün yaptığı saha çalışmaları neticesinde yazı ekindeki esnafların uzun süredir aynı pazarda ve aynı parselde sergi açtığı ancak kayıtlarda yer almadığı, tespit edilen esnafların Belediyemiz kayıtlarına işlenmesi konusunun idareden geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarihli 1. Birleşim 1. Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; Belediyemiz Sarayaltı Mahallesi Çarşamba Pazaryeri balıkçı parsellerinin devredilmesi halinde alınacak ücretlerin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz Sarayaltı Mahallesi Çarşamba Pazaryeri balıkçı parsellerinin devredilmesi halinde alınacak ücretlerin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarihli 1.Birleşim 1.oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Açık Hava Reklam alanlarına yeni eklenen bazı bölgeler (Süpermoto Yarış ve Antrenman Alanı bölgesi, Atatürk Blv Direk Reklamları) için fiyat tarifesi belirlenmesi ve bazı kalemlerde ücretlerin güncellenmesi planlanmakta olup; kiraya verilecek olan Açık Hava Reklam alanlarının fiyat tarifelerinin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Açık Hava Reklam alanlarına yeni eklenen bazı bölgeler (Süpermoto Yarış ve Antrenman Alanı bölgesi, Atatürk Blv Direk Reklamları) için fiyat tarifesi belirlenmesi ve bazı kalemlerde ücretlerin güncellenmesi planlanmakta olup; kiraya verilecek olan Açık Hava Reklam alanlarının fiyat tarifelerinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediyemizde Dolu-Boş bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilmiş olup, (III) sayılı dolu kadro değişiklik cetvelinin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizde Dolu-Boş bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce tanzim edilen (III) sayılı dolu kadro değişiklik cetvelinin kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 2): Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının 34. Maddesinde değişiklik yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının 34. Maddesinde değişiklik yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 3): Aysel DURMUŞ’un; İlimiz Elmalıdere Mahallesi 1047 ada, 14 numaralı parsel ve çevresinde plan değişikliği yapılması talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Aysel DURMUŞ’un; İlimiz Elmalıdere Mahallesi 1047 ada, 14 numaralı parsel ve çevresinde plan değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 4): Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüslerine ait fiyat tarifesinin belirlenmesi ve tarifeye “kartın kayıp edilmesi halinde iki kart ücreti alınır.” ibaresinin eklenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüslerine ait fiyat tarifesinin belirlenmesi ve tarifeye “kartın kayıp edilmesi halinde iki kart ücreti alınır.” ibaresinin eklenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir
- (İlave Madde 5): Belediye Meclisinin 06.01.2026 tarih ve 8 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Kalfa Mahallesi 191 ada, 15 ve 16 nolu parsellerde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği taslağının 3194 Sayılı İmar Kanununu 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Kalfa Mahallesi 191 ada, 15 ve 16 nolu parsellerde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği taslağının 3194 Sayılı İmar Kanununu 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 6): Belediye Meclisinin 03.02.2026 tarihli 1. Birleşim 1. Oturumunda yer alan; İlimiz mücavir alanında bulunan masaj salonlarına iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenirken tahsil edilecek keşif kontrol ücretinin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz mücavir alanında bulunan masaj salonlarına iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenirken tahsil edilecek keşif kontrol ücretinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 7): Belediye Meclisinin 03.02.2026 tarihli 1.birleşim 1. oturum toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna Havale edilen Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İçi İşletmelerinde uygulanmak üzere İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından belirlenen Ramazan ayı için iftar menülerinin fiyatlarının belirlenmesi ve Halk Ekmek Fırınında satılmak üzere 270 gr. pide fiyatının belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İçi İşletmelerinde uygulanmak üzere İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından belirlenen Ramazan ayı için iftar menülerinin fiyatlarının belirlenmesi ve Halk Ekmek Fırınında satılmak üzere 270 gr. pide fiyatının belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 8): Belediyemiz İştiraki olarak kurulan Uşak Toplu Konut Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz İştiraki olarak kurulan Uşak Toplu Konut Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi konusunun Hukuk Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 9): Belediye Meclisinin 06.05.2025 tarih ve 212 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 730 ada 606 numaralı parselde ve Dikilitaş Mahallesi 991 ada 12 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 730 ada 606 numaralı parselde ve Dikilitaş Mahallesi 991 ada 12 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 10): Belediye Meclisinin 06.05.2025 tarih ve 212 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 730 ada 606 numaralı parselde ve Dikilitaş Mahallesi 991 ada 12 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebi İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 730 ada 606 numaralı parselde ve Dikilitaş Mahallesi 991 ada 12 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 11): İlimiz Kemalöz Mahallesi'nde bulunan 372 ada 18 ve 19 nolu parsellerdeki taşınmazların Belediyemize kazandırılması, hissedarların mağduriyetlerinin giderilmesi ve Belediyemiz aleyhine doğabilecek ilave mali yüklerin önüne geçilmesi amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e bendi uyarınca takas yoluyla edinilip edinilemeyeceği konusu görüşülmüş olup görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Kemalöz Mahallesi'nde bulunan 372 ada 18 ve 19 nolu parsellerdeki taşınmazların Belediyemize kazandırılması, hissedarların mağduriyetlerinin giderilmesi ve Belediyemiz aleyhine doğabilecek ilave mali yüklerin önüne geçilmesi amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e bendi uyarınca takas yoluyla edinilmesine, bu konudaki iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden; Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, ve Mehmet ALEV’in 8 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 12): İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 730 ada 606 numaralı taşınmaz üzerinde, Bakanlık yatırım programında yer alan ve yapımı planlanan Uşak Devlet Hastanesi için bitişiğinde bulunan, imar planında park alanı olarak belirlenen ve 4.750 m2 büyüklüğündeki alanın imar planı değişikliğinin kesinleşme tarihine kadar, Maliye Hâzinesi tarafından Belediyemize eşdeğer alan ayrılması şartıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e maddesi ve 75/d maddeleri uyarınca Uşak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilip edilemeyeceği tahsis işlemi uygun görülmesi halinde, Belediye Başkanına protokol imzalaması hususunda yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 730 ada 606 numaralı taşınmaz üzerinde, Bakanlık yatırım programında yer alan ve yapımı planlanan Uşak Devlet Hastanesi için bitişiğinde bulunan, imar planında park alanı olarak belirlenen ve 4.750 m2 büyüklüğündeki alanın imar planı değişikliğinin kesinleşme tarihine kadar, Maliye Hâzinesi tarafından Belediyemize eşdeğer alan ayrılması şartıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/e maddesi ve 75/d maddeleri uyarınca Uşak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesine ve protokol imzalaması için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
2026 Mart ayı Meclis Toplantısının 03.03.2026 Salı günü saat 16.00 da yapılması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
Belediye Başkanı (Meclis Başkanı) Özkan YALIM: 2026 Şubat ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup toplantıyı kapatmıştır.
Özkan YALIM Muharrem Emre KARSLI Devrim ALKAN
Belediye Başkanı Katip Katip
(Meclis Başkanı)
