05.02.2025 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 12 Şubat 2025, 10:44
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ
TARİHİ GÜNÜ SAATİ DÖNEM TOPLANTI BİRLEŞİM OTURUM
05.02.2025 ÇARŞAMBA 14.00 2025 2 2 1
Katılan Üyeler; Meclis Başkanı: Özkan YALIM, Üyeler; Mehmet Akif ŞANLI, Halil ARSLAN, Reyhan AYDIN, Mehmet KARAKOÇ, Yüksel DOĞAN, Uğur ALBAYRAK, Ayşe AYAZ, Tolga PİRİNÇCİ, Özhan ÖZGÖBEK, Devrim ALKAN, İsmail ASAR, Hatice TEREKECİ ÖZKAN, Mustafa ARSLAN, Muharrem Emre KARSLI, Mustafa GÜREL, Turan ÜNLÜ, Ahmet TOKAT, Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN.
GÜNDEM:
- Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliğinin 11. Maddesinin "Belediye denetimli özel halk otobüsleri belirli bir çalışma programına tabi olarak çalışırlar. Ulaşım Komisyonunca yıllık olarak hazırlanan çalışma programı her yıl 15 Aralık tarihine kadar hazırlanarak Belediye Başkanının onayına sunulur. Gerekli görüldüğü takdirde yıl içinde Ulaşım Komisyonunca düzenlenebilir. Çalışma programına uymayan işletene işletme izin belgesi verilmez alınmış olan işletme izin belgesi de iptal edilir." şeklinde değiştirilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06.01.2025 tarih ve 2025/30 sayılı kararı ile Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen edilen "HO", "T" ve "K" plakalı araçların birinci derece yakınlarına devir edilmesinde devir ücreti alınmaması" konusunun Uşak Belediyesi Şehir içi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmelik Değişikliği Taslağı, Ticari Taksilerin Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişiklik Taslağı ve Şehir İçi Yük ve Çekici Araç Taşıma Yönetmelik Değişikliği Taslağının Komisyon Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06/01/2025 tarih ve 33 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; İtfaiye Müdürlüğü'nün İtfaiye Müdürlüğü Ücret Tarifesinin 4.5.5 maddesinde Güneş Enerji Sistemleri (GES) Yangın Tedbir Kontrol ücretinin iptal edilmesi ve yerine Çatı Projeleri ve Arazi Projeleri m² ücretin eklenmesi yönünde hazırlanan ücret tarife değişikliğinin 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 97.Maddesi gereğince tasdik edilmesi konusun Plan ve Bütçe Komisyon Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06.06.2024 tarih ve 169 sayılı kararı ile Türk Anneler Derneği Uşak Şubesine Ortak Proje kapsamında kullanılmak üzere verilen Kemalöz Mahallesi Yeni Oto Gar İçi Sokak 6/A nolu adreste bulunan BB.No: 30 işyerinin iptal edilerek, Kemalöz Mahallesi Yeni Oto Gar İçi Sokak 6/A nolu adreste bulunan BB. No:36 işyerinin verilmesi ve Protokol yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 06.01.2025 tarihli 1.birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonuna havale edilen; Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenmesi planlanan Çalgı Festivali için katılım ücretlerinin belirlenmesi ayrıca yabancı uyruklu vatandaşlardan alınacak nikah ücretlerinin düzenlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karar bağlanması.
- Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazıya ekli listede tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 79 adet taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu Hükümlerine göre satışı ve/veya takası işlemlerinin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 1): Mülkiyeti Belediyemize ait Uşak ili, Merkez ilçesi, Kalfa Mahallesi, 137 ada, 11 parselde kayıtlı olan halen Kalfa İlkokulu olarak kullanılan taşınmazın 25 (yirmibeş) yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsisinin yapılıp/yapılamayacağı konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 2): Uşak İli, Merkez İlçesi, Küme Mahallesi, 200 ada, 31 parseldeki Belediye İş Hanında bulunan 40 bağımsız bölüm nolu taşınmazın dava konusu ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15/k ve 18/h maddelerinde yer alan uyuşmazlıkların sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragat yoluyla çözülerek nihayete erdirilmesi ve bu hususta Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişilerin arabuluculuk süreçlerini yürütmeye yetkili kılınması, Mezkur Kanunun 15/h maddesi gereğince işlem yapılması ve uzlaşma kapsamında Tapu Müdürlüğünde çıkabilecek harç ve ödemelerin Uşak Belediyesi tarafında karşılanması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 4): Belediyemiz Mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren kır düğün salonlarının 31.12.2025 tarihine kadar mevcut yerlerinde faaliyetlerine devam etmeleri konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 5): Belediye Meclisinin 01/10/2024 tarih ve 353 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Merkez, Sarayaltı Mahallesi 7337 ada 1 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 6): Belediye Meclisinin 01/10/2024 tarih ve 353 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Sarayaltı Mahallesi 7337 ada 1 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 7): Uşak Merkez Ovademirler ve Çevreköy sınırları içerisinde yer alan Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı başvurumuz Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olup, 16/01/2025 tarihinde Uşak İl Özel İdaresi -Koordinasyan ve İç Kontrol Birimi tarafından tarafımıza bildirilmiştir. İlgili müracatımızla ilgili gerekli ödemeler yapılmış olup nakit olarak yapılan ödemeler yerine Ovademirler ve Çevreköyü Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı sahaları için bankadan teminat alınması veya teminat yerine geçebilecek belgelerin alınması, bu konu ile ilgili Belediye Başkanı Özkan YALIM'a yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 8): İlimiz, Merkez, Beylerhan, Güre ve Eskisaray köylerinin Uşak Belediyesi mücavir alan sınırı içerisinde kalan yaklaşık 42 hektarlık kısmında ilave 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 9) : Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek revize edilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları revizyonu taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 10) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 498-499 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen iki adet itirazdan bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 11) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 499 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi ve itiraza istinaden yeniden düzenleme yapılmasına yönelik şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 12) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 497 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Fatih Mahallesinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen iki adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 13) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; Ordora Tarım Gıda Hayvancılık Lojistik Depolama Ltd. Şti. yetkilisi Hakan KOŞAR'a vekaleten Derya KORKMAZ'ın talebine istinaden; 04/12/2024 tarih ve 496 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, YeşilKaraağaç Mahallesi 249 ada 13 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 14) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 03/12/2024 tarih ve 488-489 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Kuyucak Mahallesinde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 15) : 06/12/2023 tarih ve 412-413 sayılı Belediye Meclis Kararları ile onaylanan 1/5000 ölçekli imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonlarının iptali istemiyle Alper ERSAN tarafından Belediyemize açılan dava ile ilgili; T.C. Uşak İdare Mahkemesinin 14/01/2025 tarih ve 2024/239 esas sayılı dosyasıyla işlemlere dair yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verildiğine dair belge Belediyemize ulaşmıştır. Söz konusu karara istinaden, İlimiz, Merkez, Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan yaklaşık 47.7 hektar alanda, mahkeme kararına göre yeniden düzenleme yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 16) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 501 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Çevre Mahallesi 1654 adada adakenar çizgisi ve mülkiyet sınırının uyumlu hale gelmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 17) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 500 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Kemalöz Mahallesi 1067 adada farklı yapılaşma koşullarının ayrılması ve imar planının E-Plan otomasyon sistemine uygun hale getirilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 18) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 498 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi ve itiraza istinaden yeniden düzenleme yapılmasına yönelik şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 19) : Uşak Belediyesinin ortağı olduğu Uşak Sosyal Tesisler ve Tic. Ltd.Şti.'ye 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/i maddesine istinaden ayni sermaye arttırımı ile 07/08/2024 tarih ve 2027/275 sayılı Uşak Belediyesi Meclis Kararı ile devredilen Çocukkent Aktivite Merkezi içerisinde bulunan 2 adet Kır Lokantası, 5 adet yöresel ürünler satış yeri ve 2 adet büfenin Uşak Sosyal Tesisler San. ve Tic. Ltd.Şti. bünyesinde işletilmesi için sözleşme yapılması, park alanının tamamının peyzaj ve bakım-onarım işlerinin yürütülmesi işinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılması, Bilim Merkezi olarak kullanılan binaların Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda olması ve idari işlerin yürütüldüğü binalar ve depoların ilgili Müdürlükler tarafından kullanılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 20) : Belediyemize İtfaiye, Cenaze ve Hasta Nakil Aracı hibe etmek isteyen şahıs ve tüzel kişilerin (Emrah MEHMETOĞULLARI tarafından WAUZZZ8E93A403309 şase numaralı İtfaiye Öncü Aracı, WDB9046621R275834 şase numaralı İtfaiye Aracı, ZCFA1LLH002289207 şase numralı Merdivenli İtfaiye Aracı, WDB90663315400145-WF05XXTTFSDG48395- WDB9061531N743085 şase numaralı Cenaze ve Hasta Nakil Araçları; Garip ERDEM tarafından WDB9061531N555643 şase numaralı Cenaze ve Hasta Nakil Aracı, ZCFB1HH8002354235 şase numaralı İtfaiye Aracı; Sevgi ERDEM tarafından WMAL80ZZZ1Y073659 şase numaralı İtfaiye Aracı; Serdar ERDEN tarafından WDB6770831K060967 şase numaralı İtfaiye Aracı; UCEX GMBH LUDWİG ERHARD STR 2H 85375 NEUFAHRN tarafından WMAL79ZZZ3Y106882 şase numaralı İtfaiye Aracı) 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesi uyarınca şase numaraları belirtilen hibe araçların bağış olarak kabul edilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 21) : Belediye Meclisinin 04.02.2025 tarihli Şubat ayı olağan toplantısının 1. Birleşim 1. Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Zabıta Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne ait 2025 yılı ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
KARAR ÖZETLERİ :
- Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliğinin 11. Maddesinin "Belediye denetimli özel halk otobüsleri belirli bir çalışma programına tabi olarak çalışırlar. Ulaşım Komisyonunca yıllık olarak hazırlanan çalışma programı her yıl 15 Aralık tarihine kadar hazırlanarak Belediye Başkanının onayına sunulur. Gerekli görüldüğü takdirde yıl içinde Ulaşım Komisyonunca düzenlenebilir. Çalışma programına uymayan işletene işletme izin belgesi verilmez alınmış olan işletme izin belgesi de iptal edilir." şeklinde değiştirilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliğinin 11. Maddesinin "Belediye denetimli özel halk otobüsleri belirli bir çalışma programına tabi olarak çalışırlar. Ulaşım Komisyonunca yıllık olarak hazırlanan çalışma programı her yıl 15 Aralık tarihine kadar hazırlanarak Belediye Başkanının onayına sunulur. Gerekli görüldüğü takdirde yıl içinde Ulaşım Komisyonunca düzenlenebilir. Çalışma programına uymayan işletene işletme izin belgesi verilmez alınmış olan işletme izin belgesi de iptal edilir." şeklinde değiştirilmesi konusunun Hukuk Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06.01.2025 tarih ve 2025/30 sayılı kararı ile Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen edilen "HO", "T" ve "K" plakalı araçların birinci derece yakınlarına devir edilmesinde devir ücreti alınmaması" konusunun Uşak Belediyesi Şehir içi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmelik Değişikliği Taslağı, Ticari Taksilerin Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişiklik Taslağı ve Şehir İçi Yük ve Çekici Araç Taşıma Yönetmelik Değişikliği Taslağının Komisyon Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; "HO", "T" ve "K" plakalı araçların birinci derece yakınlarına devir edilmesinde devir ücreti alınmaması" konusunun Uşak Belediyesi Şehir içi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmelik Değişikliği Taslağı, Ticari Taksilerin Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği Değişiklik Taslağı ve Şehir İçi Yük ve Çekici Araç Taşıma Yönetmelik Değişikliği Taslağının Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06/01/2025 tarih ve 33 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; İtfaiye Müdürlüğü'nün İtfaiye Müdürlüğü Ücret Tarifesinin 4.5.5 maddesinde Güneş Enerji Sistemleri (GES) Yangın Tedbir Kontrol ücretinin iptal edilmesi ve yerine Çatı Projeleri ve Arazi Projeleri m² ücretin eklenmesi yönünde hazırlanan ücret tarife değişikliğinin 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 97.Maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İtfaiye Müdürlüğü'nün İtfaiye Müdürlüğü Ücret Tarifesinin 4.5.5 maddesinde Güneş Enerji Sistemleri (GES) Yangın Tedbir Kontrol ücretinin iptal edilmesi ve yerine Çatı Projeleri ve Arazi Projeleri m² ücretin eklenmesi yönünde hazırlanan ücret tarife değişikliğinin 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 97.Maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 ret, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 2 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06.06.2024 tarih ve 169 sayılı kararı ile Türk Anneler Derneği Uşak Şubesine Ortak Proje kapsamında kullanılmak üzere verilen Kemalöz Mahallesi Yeni Oto Gar İçi Sokak 6/A nolu adreste bulunan BB.No: 30 işyerinin iptal edilerek, Kemalöz Mahallesi Yeni Oto Gar İçi Sokak 6/A nolu adreste bulunan BB. No:36 işyerinin verilmesi ve Protokol yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 06.06.2024 tarih ve 169 sayılı kararı ile Türk Anneler Derneği Uşak Şubesine Ortak Proje kapsamında kullanılmak üzere verilen Kemalöz Mahallesi Yeni Oto Gar İçi Sokak 6/A nolu adreste bulunan BB.No: 30 işyerinin iptal edilerek, Kemalöz Mahallesi Yeni Oto Gar İçi Sokak 6/A nolu adreste bulunan BB. No:36 işyerinin verilmesi ve Protokol yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 7 çekimser oylarına karşılık 20 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 06.01.2025 tarihli 1.birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonuna havale edilen; Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenmesi planlanan Çalgı Festivali için katılım ücretlerinin belirlenmesi ayrıca yabancı uyruklu vatandaşlardan alınacak nikah ücretlerinin düzenlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenmesi planlanan Çalgı Festivali için katılım ücretlerinin belirlenmesi ayrıca yabancı uyruklu vatandaşlardan alınacak nikah ücretlerinin düzenlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 ret, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 2 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazıya ekli listede tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 79 adet taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu Hükümlerine göre satışı ve/veya takası işlemlerinin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mülkiyeti Belediyemize ait olan talep yazıya ekli listede tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 79 adet taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu Hükümlerine göre satışı ve/veya takasına, satış ve/veya takas işlemlerinin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 ret, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 2 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 1): Mülkiyeti Belediyemize ait Uşak ili, Merkez ilçesi, Kalfa Mahallesi, 137 ada, 11 parselde kayıtlı olan halen Kalfa İlkokulu olarak kullanılan taşınmazın 25 (yirmibeş) yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsisinin yapılıp/yapılamayacağı konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mülkiyeti Belediyemize ait Uşak ili, Merkez ilçesi, Kalfa Mahallesi, 137 ada, 11 parselde kayıtlı olan halen Kalfa İlkokulu olarak kullanılan taşınmazın 25 (yirmibeş) yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 2): Uşak İli, Merkez İlçesi, Küme Mahallesi, 200 ada, 31 parseldeki Belediye İş Hanında bulunan 40 bağımsız bölüm nolu taşınmazın dava konusu ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15/k ve 18/h maddelerinde yer alan uyuşmazlıkların sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragat yoluyla çözülerek nihayete erdirilmesi ve bu hususta Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişilerin arabuluculuk süreçlerini yürütmeye yetkili kılınması, Mezkur Kanunun 15/h maddesi gereğince işlem yapılması ve uzlaşma kapsamında Tapu Müdürlüğünde çıkabilecek harç ve ödemelerin Uşak Belediyesi tarafında karşılanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak İli, Merkez İlçesi, Küme Mahallesi, 200 ada, 31 parseldeki Belediye İş Hanında bulunan 40 bağımsız bölüm nolu taşınmazın dava konusu ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15/k ve 18/h maddelerinde yer alan uyuşmazlıkların sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragat yoluyla çözülerek nihayete erdirilmesi ve bu hususta Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişilerin arabuluculuk süreçlerini yürütmeye yetkili kılınması, Mezkur Kanunun 15/h maddesi gereğince işlem yapılması ve uzlaşma kapsamında Tapu Müdürlüğünde çıkabilecek harç ve ödemelerin Uşak Belediyesi tarafında karşılanması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 4): Belediyemiz Mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren kır düğün salonlarının 31.12.2025 tarihine kadar mevcut yerlerinde faaliyetlerine devam etmeleri konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz Mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren kır düğün salonlarının 31.12.2025 tarihine kadar mevcut yerlerinde faaliyetlerine devam etmeleri teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 5): Belediye Meclisinin 01/10/2024 tarih ve 353 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz Merkez, Sarayaltı Mahallesi 7337 ada 1 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağı İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Merkez, Sarayaltı Mahallesi 7337 ada 1 numaralı parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 6): Belediye Meclisinin 01/10/2024 tarih ve 353 sayılı Kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Sarayaltı Mahallesi 7337 ada 1 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağı İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Sarayaltı Mahallesi 7337 ada 1 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir
- (İlave Madde 7): Uşak Merkez Ovademirler ve Çevreköy sınırları içerisinde yer alan Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı başvurumuz Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olup, 16/01/2025 tarihinde Uşak İl Özel İdaresi -Koordinasyan ve İç Kontrol Birimi tarafından tarafımıza bildirilmiştir. İlgili müracatımızla ilgili gerekli ödemeler yapılmış olup nakit olarak yapılan ödemeler yerine Ovademirler ve Çevreköyü Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı sahaları için bankadan teminat alınması veya teminat yerine geçebilecek belgelerin alınması, bu konu ile ilgili Belediye Başkanı Özkan YALIM'a yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Merkez Ovademirler ve Çevreköy sınırları içerisinde yer alan Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı başvurumuz Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmiş olup, 16/01/2025 tarihinde Uşak İl Özel İdaresi -Koordinasyan ve İç Kontrol Birimi tarafından tarafımıza bildirilmiştir. İlgili müracatımızla ilgili gerekli ödemeler yapılmış olup nakit olarak yapılan ödemeler yerine Ovademirler ve Çevreköyü Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı sahaları için bankadan teminat alınması veya teminat yerine geçebilecek belgelerin alınması, bu konu ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 ret, oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 8): İlimiz, Merkez, Beylerhan, Güre ve Eskisaray köylerinin Uşak Belediyesi mücavir alan sınırı içerisinde kalan yaklaşık 42 hektarlık kısmında ilave 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Beylerhan, Güre ve Eskisaray köylerinin Uşak Belediyesi mücavir alan sınırı içerisinde kalan yaklaşık 42 hektarlık kısmında ilave 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir
- (İlave Madde 9) : Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek revize edilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları revizyonu taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek revize edilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları revizyonu taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir .
- (İlave Madde 10) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 498-499 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen iki adet itirazdan bir adet itirazın değerlendirilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/12/2024 tarih ve 498-499 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen iki adet itirazdan bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 2 ret, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Gündemin 52. (İlave 18) maddesinin gündemin 45.maddesinden (ilave 11) önce görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 18) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 498 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi ve itiraza istinaden yeniden düzenleme yapılmasına yönelik şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/12/2024 tarih ve 498 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi ve itiraza istinaden yeniden düzenleme yapılmasına yönelik şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir .
- (İlave Madde 11) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 499 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi ve itiraza istinaden yeniden düzenleme yapılmasına yönelik şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/12/2024 tarih ve 499 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi, Halil Kaya Gedik Bulvarında 0.8 hektar alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi ve itiraza istinaden yeniden düzenleme yapılmasına yönelik şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 12) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 497 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Fatih Mahallesinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen iki adet itirazın değerlendirilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/12/2024 tarih ve 497 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Fatih Mahallesinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen iki adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 13) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; Ordora Tarım Gıda Hayvancılık Lojistik Depolama Ltd. Şti. yetkilisi Hakan KOŞAR'a vekaleten Derya KORKMAZ'ın talebine istinaden; 04/12/2024 tarih ve 496 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, YeşilKaraağaç Mahallesi 249 ada 13 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Ordora Tarım Gıda Hayvancılık Lojistik Depolama Ltd. Şti. yetkilisi Hakan KOŞAR'a vekaleten Derya KORKMAZ'ın talebine istinaden; 04/12/2024 tarih ve 496 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, YeşilKaraağaç Mahallesi 249 ada 13 numaralı parselde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 14) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 03/12/2024 tarih ve 488-489 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Kuyucak Mahallesinde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 03/12/2024 tarih ve 488-489 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Kuyucak Mahallesinde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 15) : 06/12/2023 tarih ve 412-413 sayılı Belediye Meclis Kararları ile onaylanan 1/5000 ölçekli imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonlarının iptali istemiyle Alper ERSAN tarafından Belediyemize açılan dava ile ilgili; T.C. Uşak İdare Mahkemesinin 14/01/2025 tarih ve 2024/239 esas sayılı dosyasıyla işlemlere dair yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verildiğine dair belge Belediyemize ulaşmıştır. Söz konusu karara istinaden, İlimiz, Merkez, Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan yaklaşık 47.7 hektar alanda, mahkeme kararına göre yeniden düzenleme yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 06/12/2023 tarih ve 412-413 sayılı Belediye Meclis Kararları ile onaylanan 1/5000 ölçekli imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonlarının iptali istemiyle Alper ERSAN tarafından Belediyemize açılan dava ile ilgili; T.C. Uşak İdare Mahkemesinin 14/01/2025 tarih ve 2024/239 esas sayılı dosyasıyla işlemlere dair yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verildiğine dair belge Belediyemize ulaşmıştır. Söz konusu karara istinaden, İlimiz, Merkez, Durak, Sarayaltı ve İslice Mahallelerini kapsayan yaklaşık 47.7 hektar alanda, mahkeme kararına göre yeniden düzenleme yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 16) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 501 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Çevre Mahallesi 1654 adada adakenar çizgisi ve mülkiyet sınırının uyumlu hale gelmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/12/2024 tarih ve 501 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Çevre Mahallesi 1654 adada adakenar çizgisi ve mülkiyet sınırının uyumlu hale gelmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 17) : Şubat Ayı Belediye Meclisinin 1. Birleşim 1. Oturumunda görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilen; 04/12/2024 tarih ve 500 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Kemalöz Mahallesi 1067 adada farklı yapılaşma koşullarının ayrılması ve imar planının E-Plan otomasyon sistemine uygun hale getirilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 04/12/2024 tarih ve 500 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz, Merkez, Kemalöz Mahallesi 1067 adada farklı yapılaşma koşullarının ayrılması ve imar planının E-Plan otomasyon sistemine uygun hale getirilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde gelen bir adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 19) : Uşak Belediyesinin ortağı olduğu Uşak Sosyal Tesisler ve Tic. Ltd.Şti.'ye 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/i maddesine istinaden ayni sermaye arttırımı ile 07/08/2024 tarih ve 2027/275 sayılı Uşak Belediyesi Meclis Kararı ile devredilen Çocukkent Aktivite Merkezi içerisinde bulunan 2 adet Kır Lokantası, 5 adet yöresel ürünler satış yeri ve 2 adet büfenin Uşak Sosyal Tesisler San. ve Tic. Ltd.Şti. bünyesinde işletilmesi için sözleşme yapılması, park alanının tamamının peyzaj ve bakım-onarım işlerinin yürütülmesi işinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılması, Bilim Merkezi olarak kullanılan binaların Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda olması ve idari işlerin yürütüldüğü binalar ve depoların ilgili Müdürlükler tarafından kullanılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesinin ortağı olduğu Uşak Sosyal Tesisler San. ve Tic. Ltd.Şti.'ye 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/i maddesine istinaden ayni sermaye arttırımı ile 07/08/2024 tarih ve 2027/275 sayılı Uşak Belediyesi Meclis Kararı ile devredilen Çocukkent Aktivite Merkezi içerisinde bulunan 2 adet Kır Lokantası, 5 adet yöresel ürünler satış yeri ve 2 adet büfenin Uşak Sosyal Tesisler San. ve Tic. Ltd.Şti. bünyesinde işletilmesi için sözleşme yapılması, park alanının tamamının peyzaj ve bakım-onarım işlerinin yürütülmesi işinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılması, Bilim Merkezi olarak kullanılan binaların Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda olması ve idari işlerin yürütüldüğü binalar ve depoların ilgili Müdürlükler tarafından kullanılması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 çekimser oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- (İlave Madde 20) : Belediyemize İtfaiye, Cenaze ve Hasta Nakil Aracı hibe etmek isteyen şahıs ve tüzel kişilerin (Emrah MEHMETOĞULLARI tarafından WAUZZZ8E93A403309 şase numaralı İtfaiye Öncü Aracı, WDB9046621R275834 şase numaralı İtfaiye Aracı, ZCFA1LLH002289207 şase numralı Merdivenli İtfaiye Aracı, WDB90663315400145-WF05XXTTFSDG48395- WDB9061531N743085 şase numaralı Cenaze ve Hasta Nakil Araçları; Garip ERDEM tarafından WDB9061531N555643 şase numaralı Cenaze ve Hasta Nakil Aracı, ZCFB1HH8002354235 şase numaralı İtfaiye Aracı; Sevgi ERDEM tarafından WMAL80ZZZ1Y073659 şase numaralı İtfaiye Aracı; Serdar ERDEN tarafından WDB6770831K060967 şase numaralı İtfaiye Aracı; UCEX GMBH LUDWİG ERHARD STR 2H 85375 NEUFAHRN tarafından WMAL79ZZZ3Y106882 şase numaralı İtfaiye Aracı) 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesi uyarınca şase numaraları belirtilen hibe araçların bağış olarak kabul edilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemize İtfaiye, Cenaze ve Hasta Nakil Aracı hibe etmek isteyen şahıs ve tüzel kişilerin (Emrah MEHMETOĞULLARI tarafından WAUZZZ8E93A403309 şase numaralı İtfaiye Öncü Aracı, WDB9046621R275834 şase numaralı İtfaiye Aracı, ZCFA1LLH002289207 şase numralı Merdivenli İtfaiye Aracı, WDB90663315400145-WF05XXTTFSDG48395- WDB9061531N743085 şase numaralı Cenaze ve Hasta Nakil Araçları; Garip ERDEM tarafından WDB9061531N555643 şase numaralı Cenaze ve Hasta Nakil Aracı, ZCFB1HH8002354235 şase numaralı İtfaiye Aracı; Sevgi ERDEM tarafından WMAL80ZZZ1Y073659 şase numaralı İtfaiye Aracı; Serdar ERDEN tarafından WDB6770831K060967 şase numaralı İtfaiye Aracı; UCEX GMBH LUDWİG ERHARD STR 2H 85375 NEUFAHRN tarafından WMAL79ZZZ3Y106882 şase numaralı İtfaiye Aracı) olmk üzere toplam 11 adet aracın 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesi uyarınca şase numaraları belirtilen hibe araçların şartsız bağış olarak kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ,’in 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir .
- (İlave Madde 21) : Belediye Meclisinin 04.02.2025 tarihli Şubat ayı olağan toplantısının 1. Birleşim 1. Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Zabıta Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne ait 2025 yılı ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Zabıta Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne ait 2025 yılı ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Uğur ALBAYRAK’ın sözlü önerisi doğrultusunda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporundaki Zabıta Müdürlüğüne ait İş yeri Ruhsat Keşif Kontrol ücreti bölümündeki 11 12 16 sırasındaki İnşaat Malzemeleri Satışı 300-2000 m2 arasının 500-2000 m2 olarak ve 50.000,00.-TL. olan ücretin 40.000,00TL. olarak değiştirilerek, diğer ücretlerin Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 8 ret oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
2025 Mart ayı Meclis Toplantısının 04.03.2025 Salı günü saat 16.00 da yapılması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
Meclis Başkanı (Belediye Başkanı) Özkan YALIM; 2025 Şubat ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır.
Özkan YALIM Muharrem Emre KARSLI Devrim ALKAN
Belediye Başkanı Katip Katip
(Meclis Başkanı)