06.01.2026 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 14 Ocak 2026, 14:02
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ
TARİHİ GÜNÜ SAATİ DÖNEM TOPLANTI BİRLEŞİM OTURUM
06.01.2026 SALI 16.00 2026 1 1 1
Katılan Üyeler; Meclis Başkanı: Özkan YALIM, Üyeler; Mehmet Akif ŞANLI, Çağlar SAMANCI, Halil ARSLAN, Reyhan AYDIN, Mehmet KARAKOÇ, Yüksel DOĞAN, Ozan BAYIK, Ayşe AYAZ, Tolga PİRİNÇCİ, Özhan ÖZGÖBEK, Devrim ALKAN, İsmail ASAR, Hatice TEREKECİ ÖZKAN, Mustafa ARSLAN, Muharrem Emre KARSLI, Mustafa GÜREL, Turan ÜNLÜ, Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN, Mehmet ALEV.
GÜNDEM :
- 2025 Aralık ayı Meclis Zabtı Karar Özetlerinin okunması.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesine istinaden Belediyemiz Denetim Komisyonunun oluşturulması, üye sayısının belirlenmesi ve gizli oyla üye seçilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesine istinaden Meclis Başkanı ve üyelerine, Maddesi gereğince oluşturulan İhtisas Komisyonlarına ve 25.maddesi gereğince oluşturulan Denetim Komisyonuna seçilen üyelere 2026 yılında ödenecek huzur hakkı ücretinin tespiti konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediyemiz Denetim Komisyonunda çalışacak kamu personelinin kaç kişinin görevlendirileceği, kaç gün çalışacağı ve günlük kişi başına ne kadar ödeme yapılacağının belirlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- 2026 Mali yılında Belediye Başkan yardımcılarına ödenecek aylık ödeneğin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 51. Maddesine istinaden Zabıta Personeli ve 52. Maddesine istinaden İtfaiye Personeline 2026 yılında ödenecek fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Nurettin KURT Döndü ZORPUZAN V. Yavuz BİNGÖL'ün; İlimiz, Merkez, Dikilitaş Mahallesi, 4806 ada 2 numaralı parselde 2016 yılında yapılan sayısallaştırma çalışması ile belirlenen ayrık ikiz nizam düzenlemesinin eski planlardaki gibi ayrık nizam olarak düzenlenmesi yönündeki talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- İlimiz, Merkez, Kalfa Mahallesi 191 ada 15 ve 16 numaralı parsellerde 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Esra TURGUT'un; Ünalan Mahallesi, 181 ada 27 numaralı parselde ruhsatlı bina olmasından ada ayrım çizgisinin 9 numaralı parsel ile arasından geçirilmesi yönündeki talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- Cumhuriyet Mahallesi 2638 ada 1 numaralı Pazar Alanı olarak planlı bulunan parselin bir kısmının Ticaret Alanı olarak 1/5000 Ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan değişikliği yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Cumhuriyet Mahallesi 2638 ada 1 numaralı Pazar Alanı olarak planlı bulunan parselin İmar Programına eklenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Ayşegül DEVELİ BAYKAL'ın; İlimiz Bölme Mahallesi 254 ada 2 numaralı parselde 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- Sadık Serkan TORLAK'ın; İlimiz, Bölme Mahallesi 157 ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 11 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- Mehmet ÇATAR'ın; İlimiz Kuyucak Mahallesi 126 ada 3 numaralı parselde kat yüksekliğinin belirlenmesi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin; İlimiz Karaağaç Mahallesi 5772 ada 6 numaralı parselde Elektronik Haberleşme Sistemleri yapılması yönünde imar plan değişikliği yapılması talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin; İlimiz Kemalöz Mahallesi 3199 ada 11 numaralı parselde Elektronik Haberleşme Sistemleri yapılması yönünde imar plan değişikliği yapılması talebinin görüşülerek karara bağlanması.
- Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İçi işletmelerinde satılacak olan Turşu Suyunun ve Karaağaç Gençlik Parkı Kafeteryasında bulunan Oyun Konsolunun saat kullanım ücret tarifesinin belirlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediyemiz mücavir alanları içerisinde yer alan Mülkiyeti Belediyemize ait olan Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Meydanı Caddesi Atapark Parkiçi yolunda bulunan kulenin 4 cephesine 5 adet Led ekran kurulması ve işletilmesi işi Belediyemize gelir getirmesi amacıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 10(on) yıl süre ile kiraya verilip verilmemesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- İlimiz Çarşamba Pazaryerinde bulunan kapalı balıkçı parsellerinin devredilmesi halinde belediyemiz tarafından alınacak olan devir ücretinin belirlenmesi ve gelir tarifesine eklenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Açık Hava Reklam alanlarına yeni eklenen bazı bölgeler (Süpermoto Yarış ve Antrenman Alanı bölgesi, Atatürk Blv Direk Reklamları) için fiyat tarifesi belirlenmesi ve bazı kalemlerde ücretlerin güncellenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliği'nin Araçlarda Aranacak Şartlar başlıklı 20. maddesi 17. fıkrası: "Yaz şartları için araç içi havalandırma pencereleri bulunacak, ayrıca üst camların açılmasına olanak verecek cama sürgü kolu veya tutamakları bulunacaktır." mevcut metnine "yaz şartları için klima sistemi eklenmesi" konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediyemizde Dolu-Boş bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilen (III) sayılı dolu kadro değişiklik cetvelinin görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02.12.2025 tarih ve 568 sayılı kararı ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Uşak Belediyesi Teşkilat Yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunun Hukuk Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- 5393 sayılı kanunun 18. maddesinin (p) fıkrasına istinaden, Sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunmak, turizm tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirmek, teknik ve idari konularda işbirliği sağlamak amacıyla Eskişehir/Tepebaşı Belediyesi ile kardeş belediyecilik ilişkisi kurulması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Uşak Belediye Başkanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında 19.04.2001 tarihinde Uşak İline içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanması ile ilgili yapılan protokol gereği DSİ tarafından inşa edilen Küçükler Barajı ve içme suyu arıtma tesisinin maliyetinin DSİ yöntemlerine göre hesaplanarak 30 yıla taksitlendirileceği ile ilgili ek protokol yapılması, protokole istinaden geri ödeme hususlarının kabul edilmesi ve Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM'a imzalanacak protokol için yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/e ve 34/g maddesi hükümlerine istinaden Belediyemizin 2026 yılı içerisinde yapacağı Belediyenin hissedar olduğu parseller ile şuyulu parselleri temliken satışları, alışları, trampa işlemleri ve Belediyemizin hissesi bulunan ve ortaklığın giderilmesi amacıyla satışına gidilen taşınmazlar için fiyat tespiti ve ihaleye katılma işlemlerinin yürütülmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Uşak Belediye Başkanlığı'nın % 100 hissesine sahip olduğu 896 102 0852 V. Nolu UŞAK SOSYAL TESİSLER SANAY| VE TİC. LTD. ŞTİ. nin 31.12.2025 tarihi itibariyle tasfiye kararının alınması ve tasfiye memuru olarak 55795571914 Tc Kimlik numaralı CEMAL AK' ın atanması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 18/11/2025 tarih ve 541 sayılı ile İmar Komisyonuna havale edilen; 01/10/2025 tarih 458 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; Uşak İli, Merkez, Kalfa Mahallesi 2. Etap planlama bölgesi olarak belirlenen yaklaşık 13.559 metrekare büyüklüğündeki alanda ilave 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planına askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan 1 (bir) adet itirazın İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 04/08/2014 tarih 456 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Hakkı TORLAK, Gökhan KILINÇER ve Ömer Yüksel AY’ın; İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi, 149 ada 13, 14 ve 15 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/09/2025 tarih ve 414 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Mahmut ÜNAL, Yusuf ÜNAL, Mehmet Yaşar ÜNAL ve Cemile BATTAL’ın; İlimiz, Merkez, Fatih Mahallesi 2843 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 tarih ve 480 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Hacıkadem Mahallesi 2,6 hektar alanda imar plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 503 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz Ünalan Mahallesi 4955 adada ön bahçe mesafelerinin düzenlenmesi yönünde plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyon Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 Tarih ve 486 Sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Aybey Mahallesi, 1574 ada 63 numaralı parselde Enerji Nakil Hattına istinaden düzenleme yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 505 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; 08/03/2013 tarih 11 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 230 ada 14 numaralı parsel ve 08/07/2011 tarih 16 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 536 ada 1 numaralı parsellerin imar planlarının iptali ve ilgili Manisa İdare Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik değerlendirilmenin yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 505 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; 08/03/2013 tarih 11 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 230 ada 14 numaralı parsel ve 08/07/2011 tarih 16 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 536 ada 1 numaralı parsellerin imar planlarının iptali ve ilgili Manisa İdare Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik değerlendirilmenin yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak ili Uygulama İmar Planı plan Notları 30. maddesinde düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 556 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak, Merkez, Kuyucak Mahallesi 4356 ada 1 numaralı parselde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 556 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak, Merkez, Kuyucak Mahallesi 4356 ada 1 numaralı parselde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 tarih ve 454 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; Kayalar Oto. Kuy. Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti'nin; Uşak, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi 6979 ada 18 numaralı parselde mahkeme kararına istinaden düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 tarih ve 454 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; Kayalar Oto. Kuy. Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti'nin; Uşak, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi 6979 ada 18 numaralı parselde mahkeme kararına istinaden düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/08/2025 tarih ve 364 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun; Uşak, Merkez, Karaağaç Mahallesi Çakırlar Caddesi ve Şehit Yılmaz Caddesi arasında bulunan alanın emisyon yeri belirlenmesi ve bu alana eşdeğer park alanının Karaağaç Mahallesi 1012 ada 6 numaralı parselde düzenlenmesi yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 05/08/2025 tarih ve 364 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun; Uşak, Merkez, Karaağaç Mahallesi Çakırlar Caddesi ve Şehit Yılmaz Caddesi arasında bulunan alanın emisyon yeri belirlenmesi ve bu alana eşdeğer park alanının Karaağaç Mahallesi 1012 ada 6 numaralı parselde düzenlenmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 552 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak İli, Merkez İlçesi, Elmalıdere Mahallesi 6519 ada 1 ve 2 numaralı parsellerin 05/11/2024 tarih 422 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan 2024-2029 yılları arası için hazırlanan 5 yıllık imar programı listesine eklenmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 558 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz Muhtelif Mahallelerdeki parsellerin 05/11/2024 tarih 422 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan 2024-2029 yılları arası için hazırlanan 5 yıllık imar programı listesine eklenmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 554 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz Bozkuş Köyü 192 ada 1 numaralı parselin 05/11/2024 tarih 422 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan 2024-2029 yılları arası için hazırlanan 5 yıllık imar programı listesinden çıkartılması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 557 sayılı kararı ile Hukuk ve İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Atatürk Mahallesi 0,8 hektar alanda Uşak İdare Mahkemesinin 2025/576 esas sayılı dosyasına istinaden 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 582 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Ovademirler Mahallesi, 0 ada 222 numaralı parselde düzenlenen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 582 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Ovademirler Mahallesi, 0 ada 222 numaralı parselde düzenlenen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 18.11.2025 tarih ve 535 sayılı Meclis Kararı ile Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonuna havale edilen; Muhtelif Mahallelerde 18 adet alanda Elektrikli şarj ünitesi ve benzeri cihazların yerlerinin belirlenmesi konusunun Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Mebriye TEMEL, İsa GÖKTEPE, Zeki GÖKTEPE, Mehmet GÖKTEPE, Özlem YILDIRIM'a vekaleten Tamer DEMİRATAN'ın; İlimiz Güre Köyü 211 ada 19 numaralı parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması taleplerinin görüşülerek karara bağlanması.
- Su ve Kanal İşleri Müdürlüğünün, Kentin gelişen ihtiyaçları doğrultusunda içme suyu teminini sağlamak için açılan kuyuların faaliyete geçirilmesi, mevcut kuyularda oluşan arıza, bakım vb. çalışmaların düzenli olarak daha verimli ve zamanında yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan 1 adet Derin Kuyu Dalgıç Pompa Sökme Vinci'nin alınması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Uşak İl Müftülüğünün; Mülkiyeti belediyemize ait İlimiz Hacıkadem Mahallesi 7035 ada 1 parselde kayıtlı vasıflı 287,46 m² alanlı "Cami ve İmam Evi" taşınmazdaki cami ve arsasının Uşak İl Müftülüğü'ne süresi 25 yılı geçmemek kaydıyla tahsis işleminin yapılıp yapılmayacağı konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Mülkiyeti ve tasarrufu Belediyemize ait muhtelif mahallelerimizde, elektrikli araç şarj üniteleri (elektrikli araç şarj istasyonları) kurulması amacıyla söz konusu alanların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca 10 (on) yıl süreyle kiraya verilmesi, iş ve işlemlerin yürütülebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02.12.2025 tarih 1. Birleşim 2. Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Belediyemiz Zübeyde Hanım Kadın Yaşam Merkezinde vatandaşlarımıza verilecek olan psikolojik destek hizmeti kapsamında psikolog ücretinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarihli Aralık ayı toplantısının 1.birleşiminde görüşülüp Hukuk Komisyonuna havale edilen Uşak Filo Hizmetleri Tic.Ltd.Şti'ye ait ünvan değişikliği yapılması konusunun Hukuk Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarihli Aralık ayı toplantısının 1.birleşiminde görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Uşak Filo Hizmetleri San.Tic.Ltd.Şti'ye ait sermaye artırımı yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
- Belediye Meclisinin 17/11/2025 tarih ve 524 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; İlimiz Kuyucak Mahallesi 5303 adada yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan 1 (bir) adet itirazın değerlendirilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
- (İlave Madde 1): Mülkiyeti Belediyemize ait talep yazıda tapu kayıtları ile imar durumları belirtilen 7 adet taşınmazların, 2886 sayılı DİK hükümlerine göre satış ve/veya takas işlemlerinin yürütülebilmesi için 5393 sayılı Kanunun 18/e ve 34/g maddeleri gereği Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
KARAR ÖZETLERİ :
- 2025 Aralık ayı Meclis Zabtı Karar Özetlerinin Meclis Katibince okunduğunun kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesine istinaden Belediyemiz Denetim Komisyonunun oluşturulması, üye sayısının belirlenmesi ve gizli oyla üye seçilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25.maddesine istinaden Belediyemiz Denetim Komisyonunun kurulmasına, Komisyonun 5 kişiden oluşması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiş, Denetim Komisyon Üyeliklerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Başkanı Mehmet KARAKOÇ; Uğur ALBAYRAK, Devrim ALKAN, Muharrem Emre KARSLI, Hatice TEREKECİ ÖZKAN’ı, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Hilal SABANCI; Hilal SABANCI’yı sözlü olarak önermişlerdir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesine istinaden Belediyemiz Denetim Komisyonu üye seçimi gizli oyla yapılmış olup, oyların tasnifi neticesinde Belediyemiz Denetim Komisyonu üyeliklerine önerilen, Uğur ALBAYRAK’a 28, Devrim ALKAN’a 28, Muharrem Emre KARSLI’ya 28, Hatice TEREKECİ ÖZKAN’a 28, ve Hilal SABANCI’ya 28 oy çıkmış olup, Belediyemiz Denetim Komisyonu üyeliklerine Uğur ALBAYRAK 28, Devrim ALKAN 28 Muharrem Emre KARSLI 28, Hatice TEREKECİ ÖZKAN 28 ve Hilal SABANCI 28 oyla seçilmişlerdir.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesine istinaden Meclis Başkanı ve üyelerine, Maddesi gereğince oluşturulan İhtisas Komisyonlarına ve 25.maddesi gereğince oluşturulan Denetim Komisyonuna seçilen üyelere 2026 yılında ödenecek huzur hakkı ücretinin tesbiti konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesine istinaden Meclis Başkanı ve üyelerine, 24. Maddesi gereğince oluşturulan İhtisas Komisyonlarına ve 25.maddesi gereğince oluşturulan Denetim Komisyonuna seçilen üyelere 2026 yılında ödenecek huzur hakkı ücretinin komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birinin ödenmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
Üyelerden Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR oturumdan ayrılmıştır.
- Belediyemiz Denetim Komisyonunda çalışacak kamu personelinin kaç kişinin görevlendirileceği, kaç gün çalışacağı ve günlük kişi başına ne kadar ödeme yapılacağının belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2026 Mali yılında Belediyemiz Denetim Komisyonunda 3 kamu personelinin azami 40 gün süreyle görevlendirilmesine ve 1000 gösterge rakamının memur maaş katsayısı çarpımı sonucu bulunacak ücretin ödenmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir
- 2026 Mali yılında Belediye Başkan yardımcılarına ödenecek aylık ödeneğin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2026 Mali yılında Belediye Başkan yardımcılarına ödenecek aylık ödeneğin Belediye Başkanı maaşının 2/3’ü olması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 51. Maddesine istinaden Zabıta Personeli ve 52. Maddesine istinaden İtfaiye Personeline 2026 yılında ödenecek fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 sayılı Belediye Kanununun 51. Maddesine istinaden Zabıta Personeli ve 52. Maddesine istinaden İtfaiye Personeline 2026 yılında ödenecek fazla mesai ücretlerinin 2026 Mali yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun K cetvelinde Belediyemizin nüfusuna göre belirlenen aylık brüt 915,00.-TL. ödenmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Nurettin KURT Döndü ZORPUZAN V. Yavuz BİNGÖL'ün; İlimiz, Merkez, Dikilitaş Mahallesi, 4806 ada 2 numaralı parselde 2016 yılında yapılan sayısallaştırma çalışması ile belirlenen ayrık ikiz nizam düzenlemesinin eski planlardaki gibi ayrık nizam olarak düzenlenmesi yönündeki talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Nurettin KURT Döndü ZORPUZAN V. Yavuz BİNGÖL'ün; İlimiz, Merkez, Dikilitaş Mahallesi, 4806 ada 2 numaralı parselde 2016 yılında yapılan sayısallaştırma çalışması ile belirlenen ayrık ikiz nizam düzenlemesinin eski planlardaki gibi ayrık nizam olarak düzenlenmesi yönündeki talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- İlimiz, Merkez, Kalfa Mahallesi 191 ada 15 ve 16 numaralı parsellerde 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Kalfa Mahallesi 191 ada 15 ve 16 numaralı parsellerde 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Esra TURGUT'un; Ünalan Mahallesi, 181 ada 27 numaralı parselde ruhsatlı bina olmasından ada ayrım çizgisinin 9 numaralı parsel ile arasından geçirilmesi yönündeki talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Esra TURGUT'un; Ünalan Mahallesi, 181 ada 27 numaralı parselde ruhsatlı bina olmasından ada ayrım çizgisinin 9 numaralı parsel ile arasından geçirilmesi yönündeki talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Cumhuriyet Mahallesi 2638 ada 1 numaralı Pazar Alanı olarak planlı bulunan parselin bir kısmının Ticaret Alanı olarak 1/5000 Ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan değişikliği yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Cumhuriyet Mahallesi 2638 ada 1 numaralı Pazar Alanı olarak planlı bulunan parselin bir kısmının Ticaret Alanı olarak 1/5000 Ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Cumhuriyet Mahallesi 2638 ada 1 numaralı Pazar Alanı olarak planlı bulunan parselin İmar Programına eklenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Cumhuriyet Mahallesi 2638 ada 1 numaralı Pazar Alanı olarak planlı bulunan parselin İmar Programına eklenmesi konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Ayşegül DEVELİ BAYKAL'ın; İlimiz Bölme Mahallesi 254 ada 2 numaralı parselde 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Ayşegül DEVELİ BAYKAL'ın; İlimiz Bölme Mahallesi 254 ada 2 numaralı parselde 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Sadık Serkan TORLAK'ın; İlimiz, Bölme Mahallesi 157 ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 11 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Sadık Serkan TORLAK'ın; İlimiz, Bölme Mahallesi 157 ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 11 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Mehmet ÇATAR'ın; İlimiz Kuyucak Mahallesi 126 ada 3 numaralı parselde kat yüksekliğinin belirlenmesi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mehmet ÇATAR'ın; İlimiz Kuyucak Mahallesi 126 ada 3 numaralı parselde kat yüksekliğinin belirlenmesi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin; İlimiz Karaağaç Mahallesi 5772 ada 6 numaralı parselde Elektronik Haberleşme Sistemleri yapılması yönünde imar plan değişikliği yapılması talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin; İlimiz Karaağaç Mahallesi 5772 ada 6 numaralı parselde Elektronik Haberleşme Sistemleri yapılması yönünde imar plan değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin; İlimiz Kemalöz Mahallesi 3199 ada 11 numaralı parselde Elektronik Haberleşme Sistemleri yapılması yönünde imar plan değişikliği yapılması talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin; İlimiz Kemalöz Mahallesi 3199 ada 11 numaralı parselde Elektronik Haberleşme Sistemleri yapılması yönünde imar plan değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
Üyelerden Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR oturuma katılmıştır.
- Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İçi işletmelerinde satılacak olan Turşu Suyunun ve Karaağaç Gençlik Parkı Kafeteryasında bulunan Oyun Konsolunun saat kullanım ücret tarifesinin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İçi işletmelerinde satılacak olan Turşu Suyunun ve Karaağaç Gençlik Parkı Kafeteryasında bulunan Oyun Konsolunun saat kullanım ücret tarifesinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediyemiz mücavir alanları içerisinde yer alan Mülkiyeti Belediyemize ait olan Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Meydanı Caddesi Atapark Parkiçi yolunda bulunan kulenin 4 cephesine 5 adet Led ekran kurulması ve işletilmesi işi Belediyemize gelir getirmesi amacıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 10(on) yıl süre ile kiraya verilip verilmemesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz mücavir alanları içerisinde yer alan Mülkiyeti Belediyemize ait olan Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Meydanı Caddesi Atapark Parkiçi yolunda bulunan kulenin 4 cephesine 5 adet Led ekran kurulmasına ve işletilmesine işi Belediyemize gelir getirmesi amacıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 10(on) yıl süre ile kiraya verilmesine ve iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 7 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- İlimiz Çarşamba Pazaryerinde bulunan kapalı balıkçı parsellerinin devredilmesi halinde belediyemiz tarafından alınacak olan devir ücretinin belirlenmesi ve gelir tarifesine eklenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Çarşamba Pazaryerinde bulunan kapalı balıkçı parsellerinin devredilmesi halinde belediyemiz tarafından alınacak olan devir ücretinin belirlenmesi ve gelir tarifesine eklenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Açık Hava Reklam alanlarına yeni eklenen bazı bölgeler (Süpermoto Yarış ve Antrenman Alanı bölgesi, Atatürk Blv Direk Reklamları) için fiyat tarifesi belirlenmesi ve bazı kalemlerde ücretlerin güncellenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Açık Hava Reklam alanlarına yeni eklenen bazı bölgeler (Süpermoto Yarış ve Antrenman Alanı bölgesi, Atatürk Blv Direk Reklamları) için fiyat tarifesi belirlenmesi ve bazı kalemlerde ücretlerin güncellenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliği'nin Araçlarda Aranacak Şartlar başlıklı 20. maddesi 17. fıkrası: "Yaz şartları için araç içi havalandırma pencereleri bulunacak, ayrıca üst camların açılmasına olanak verecek cama sürgü kolu veya tutamakları bulunacaktır." mevcut metnine "yaz şartları için klima sistemi eklenmesi" konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi Şehir İçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliği'nin Araçlarda Aranacak Şartlar başlıklı 20. maddesi 17. fıkrası: "Yaz şartları için araç içi havalandırma pencereleri bulunacak, ayrıca üst camların açılmasına olanak verecek cama sürgü kolu veya tutamakları bulunacaktır." mevcut metnine "yaz şartları için klima sistemi eklenmesi" konusunun Hukuk Komisyonu ve Trafik Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediyemizde Dolu-Boş bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edilen (III) sayılı dolu kadro değişiklik cetvelinin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemizde Dolu-Boş bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce tanzim edilen (III) sayılı dolu kadro değişiklik cetvelinin kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 22 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 02.12.2025 tarih ve 568 sayılı kararı ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Uşak Belediyesi Teşkilat Yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusu Hukuk Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi Teşkilat Yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunun Hukuk Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 7 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- 5393 sayılı kanunun 18. maddesinin (p) fıkrasına istinaden, Sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunmak, turizm tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirmek, teknik ve idari konularda işbirliği sağlamak amacıyla Eskişehir/Tepebaşı Belediyesi ile kardeş belediyecilik ilişkisi kurulması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 sayılı kanunun 18. maddesinin (p) fıkrasına istinaden, Sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunmak, turizm tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirmek, teknik ve idari konularda işbirliği sağlamak amacıyla Eskişehir/Tepebaşı Belediyesi ile kardeş belediyecilik ilişkisi kurulması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 22 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Uşak Belediye Başkanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında 19.04.2001 tarihinde Uşak İline içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanması ile ilgili yapılan protokol gereği DSİ tarafından inşa edilen Küçükler Barajı ve içme suyu arıtma tesisinin maliyetinin DSİ yöntemlerine göre hesaplanarak 30 yıla taksitlendirileceği ile ilgili ek protokol yapılması, protokole istinaden geri ödeme hususlarının kabul edilmesi ve Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM'a imzalanacak protokol için yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediye Başkanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında 19.04.2001 tarihinde Uşak İline içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanması ile ilgili yapılan protokol gereği DSİ tarafından inşa edilen Küçükler Barajı ve içme suyu arıtma tesisinin maliyetinin DSİ yöntemlerine göre hesaplanarak 30 yıla taksitlendirileceği ile ilgili ek protokol yapılması, protokole istinaden geri ödeme hususlarının kabul edilmesi ve Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM'a imzalanacak protokol için yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 22 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Üyelerden Mehmet Akif ŞANLI oturumdan ayrılmıştır.
- 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/e ve 34/g maddesi hükümlerine istinaden Belediyemizin 2026 yılı içerisinde yapacağı Belediyenin hissedar olduğu parseller ile şuyulu parselleri temliken satışları, alışları, trampa işlemleri ve Belediyemizin hissesi bulunan ve ortaklığın giderilmesi amacıyla satışına gidilen taşınmazlar için fiyat tespiti ve ihaleye katılma işlemlerinin yürütülmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/e ve 34/g maddesi hükümlerine istinaden Belediyemizin 2026 yılı içerisinde yapacağı Belediyenin hissedar olduğu parseller ile şuyulu parselleri temliken satışları, alışları, trampa işlemleri ve Belediyemizin hissesi bulunan ve ortaklığın giderilmesi amacıyla satışına gidilen taşınmazlar için fiyat tespiti ve ihaleye katılma işlemlerinin yürütülmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Uşak Belediye Başkanlığı'nın % 100 hissesine sahip olduğu 896 102 0852 V. Nolu UŞAK SOSYAL TESİSLER SANAY| VE TİC. LTD. ŞTİ. nin 31.12.2025 tarihi itibariyle tasfiye kararının alınması ve tasfiye memuru olarak 55795571914 Tc Kimlik numaralı CEMAL AK' ın atanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediye Başkanlığı'nın % 100 hissesine sahip olduğu 896 102 0852 V. Nolu UŞAK SOSYAL TESİSLER SANAY| VE TİC. LTD. ŞTİ. nin 31.12.2025 tarihi itibariyle tasfiye kararının alınması ve tasfiye memuru olarak 55795571914 Tc Kimlik numaralı CEMAL AK' ın atanması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 18/11/2025 tarih ve 541 sayılı ile İmar Komisyonuna havale edilen; 01/10/2025 tarih 458 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; Uşak İli, Merkez, Kalfa Mahallesi 2. Etap planlama bölgesi olarak belirlenen yaklaşık 13.559 metrekare büyüklüğündeki alanda ilave 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planına askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan 1 (bir) adet itirazın değerlendirilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 01/10/2025 tarih 458 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan; Uşak İli, Merkez, Kalfa Mahallesi 2. Etap planlama bölgesi olarak belirlenen yaklaşık 13.559 metrekare büyüklüğündeki alanda ilave 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planına askı süresi içerisinde Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan 1 (bir) adet itirazın değerlendirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 04/08/2014 tarih 456 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Hakkı TORLAK, Gökhan KILINÇER ve Ömer Yüksel AY’ın; İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi, 149 ada 13, 14 ve 15 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebi İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Hakkı TORLAK, Gökhan KILINÇER ve Ömer Yüksel AY’ın; İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi, 149 ada 13, 14 ve 15 numaralı parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı yapılması talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 02/09/2025 tarih ve 414 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Mahmut ÜNAL, Yusuf ÜNAL, Mehmet Yaşar ÜNAL ve Cemile BATTAL’ın; İlimiz, Merkez, Fatih Mahallesi 2843 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mahmut ÜNAL, Yusuf ÜNAL, Mehmet Yaşar ÜNAL ve Cemile BATTAL’ın; İlimiz, Merkez, Fatih Mahallesi 2843 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 tarih ve 480 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Hacıkadem Mahallesi 2,6 hektar alanda imar plan değişikliği yapılması konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Hacıkadem Mahallesi 2,6 hektar alanda imar plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 503 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz Ünalan Mahallesi 4955 adada ön bahçe mesafelerinin düzenlenmesi yönünde plan değişikliği yapılması konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz Ünalan Mahallesi 4955 adada ön bahçe mesafelerinin düzenlenmesi yönünde plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 2 ret, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 7 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 Tarih ve 486 Sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen; İlimiz, Merkez, Aybey Mahallesi, 1574 ada 63 numaralı parselde Enerji Nakil Hattına istinaden düzenleme yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Aybey Mahallesi, 1574 ada 63 numaralı parselde Enerji Nakil Hattına istinaden düzenleme yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 6 çekimser oylarına karşılık 21 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Üyelerden Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR oturumdan ayrılmıştır.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 505 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; 08/03/2013 tarih 11 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 230 ada 14 numaralı parsel ve 08/07/2011 tarih 16 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 536 ada 1 numaralı parsellerin imar planlarının iptali ve ilgili Manisa İdare Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik değerlendirilmenin yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 08/03/2013 tarih 11 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 230 ada 14 numaralı parsel ve 08/07/2011 tarih 16 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 536 ada 1 numaralı parsellerin imar planlarının iptali ve ilgili Manisa İdare Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik değerlendirilmenin yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 05/11/2025 tarih ve 505 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; 08/03/2013 tarih 11 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 230 ada 14 numaralı parsel ve 08/07/2011 tarih 16 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 536 ada 1 numaralı parsellerin imar planlarının iptali ve ilgili Manisa İdare Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik değerlendirilmenin yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 08/03/2013 tarih 11 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 230 ada 14 numaralı parsel ve 08/07/2011 tarih 16 sayılı Bölme Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanan, İlimiz, Merkez, Bölme Mahallesi 536 ada 1 numaralı parsellerin imar planlarının iptali ve ilgili Manisa İdare Mahkemesi tarafından verilen kararlara yönelik değerlendirilmenin yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak ili Uygulama İmar Planı plan Notları 30. maddesinde düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak ili Uygulama İmar Planı plan Notları 30. maddesinde düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Selçuk TOKER ve Fikret KARAHAN’ın 2 ret, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 7 çekimser oylarına karşılık 17 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 556 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak, Merkez, Kuyucak Mahallesi 4356 ada 1 numaralı parselde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak, Merkez, Kuyucak Mahallesi 4356 ada 1 numaralı parselde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 17 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 02/12/2025 tarih ve 556 sayılı kararıyla İmar komisyonuna havale edilen; Uşak, Merkez, Kuyucak Mahallesi 4356 ada 1 numaralı parselde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak, Merkez, Kuyucak Mahallesi 4356 ada 1 numaralı parselde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 17 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 tarih ve 454 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; Kayalar Oto. Kuy. Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti'nin; Uşak, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi 6979 ada 18 numaralı parselde mahkeme kararına istinaden düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebi Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Kayalar Oto. Kuy. Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti'nin; Uşak, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi 6979 ada 18 numaralı parselde mahkeme kararına istinaden düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin Hukuk Komisyonuİmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 17 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Üyelerden Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR oturuma katılmıştır.
- Belediye Meclisinin 01/10/2025 tarih ve 454 sayılı kararıyla Hukuk ve İmar komisyonuna havale edilen; Kayalar Oto. Kuy. Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti'nin; Uşak, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi 6979 ada 18 numaralı parselde mahkeme kararına istinaden düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebi Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Kayalar Oto. Kuy. Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti'nin; Uşak, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi 6979 ada 18 numaralı parselde mahkeme kararına istinaden düzenleme yapılması yönünde şehir plancısı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi talebinin Hukuk Komisyonu İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Ayhan ÖZTÜRK, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Selçuk TOKER, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Belediye Başkanı (Meclis Başkanı) Özkan YALIM: Gündemin kalan maddelerinin 07.01.2026 Çarşamba günü saat 14.00 de görüşmek üzere 1. Birleşimi kapatmıştır.
Özkan YALIM Muharrem Emre KARSLI Devrim ALKAN
Belediye Başkanı Katip Katip
(Meclis Başkanı)
