Meclis Karar Özetleri

04/09/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

100
13-09-2024

T.C.

UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ                   GÜNÜ               SAATİ           DÖNEM      TOPLANTI    BİRLEŞİM     OTURUM
04.09.2024       ÇARŞAMBA             16.00            2024               9                         3                      1

Katılan Üyeler; Meclis Başkanı: Özkan YALIM,  Üyeler; Mehmet Akif ŞANLI, Çağlar SAMANCI, Reyhan AYDIN, Mehmet KARAKOÇ, Yüksel DOĞAN, Uğur ALBAYRAK, Ozan BAYIK, Ayşe AYAZ, Tolga PİRİNÇCİ, Devrim ALKAN, İsmail ASAR, Hatice TEREKECİ ÖZKAN, Mustafa ARSLAN, Muharrem Emre KARSLI, Mustafa GÜREL, Turan ÜNLÜ, Ahmet TOKAT, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Fikret KARAHAN,  Mehmet ALEV. 

GÜNDEM:

21.Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yönetmelikler çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi yönündeki yazısına istinaden,Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının Kentsel Çalışma Alanları Bölümü 3. Maddesinde belirlenen Aktivite Merkezinin (M adaları) a bendinde değişiklik yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
22.Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 220 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen; Harun BİNGÖL vekili Yavuz BİNGÖL'ün, İlimiz, Merkez, Dikilitaş Mahallesi, 2930 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
23.Belediye Meclisinin 06.03.2024 tarih 72 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen; Uşak, İli, Merkez, Atatürk Mahallesi, 4256 adada bahçe mesafesinin düzenlenmesi yönünde plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
24.Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi 176 ada 2 parsel malikleri Ayşe ÖZÇELİK ile Servet ÖZÇELİK, mülkiyeti Uşak Belediyesine ait olan Ovademirler Mahallesi 221 ada 5 parsel ile taşınmazlarının takası taleplerinin görüşülmesi, takas ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilip verilmemesi konusunun karara bağlanması.
25.Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi 176 ada 6 parsel malikleri Mehmet ÇALKAN ile Bayram  ÇALKAN,  mülkiyeti  Uşak  Belediyesine  ait  olan  Ovademirler  Mahallesi  239  ada  26  ve 27 parseller  ile taşınmazlarının takası taleplerinin görüşülmesi, takas ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilip verilmemesi konusunun karara bağlanması.
26.Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi 293 ada 370 numaralı parsel  tapuda Uşak Belediyesi adına kayıtlıdır.  Taşınmaz İmar Planında Lise Alanında kalmakta olup,  2022 yılı ek yatırım  programı  doğrultusunda  32  derslikli  Ortaokul  binası  yapılacağı  belirtilerek  Milli  Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsisi talebinin görüşülerek karara bağlanması. 
27.Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih 245 sayılı  ve  07.08.2024 tarih ve 270, 273, 283 sayılı Kararları ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen  ücret tarifesinin bazı kalemlerinde değişiklik yapılması ve yeni kalemlerin eklenmesi konusunun  Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması. 
28.Belediye Encümeninin 21.08.2024 tarih ve 449 sayılı kararı ile kabul edilen Belediyemizin 2025-2029 mali yıllarını kapsayan Stratejik Planın görüşülerek karara bağlanması.
29.Rıza EFE ve arkadaşlarının Kemalöz Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi üzerinde yapılan Gençlik Merkezine Uşaklı Akademisyen Prof. Dr. Halit DEMİR isminin verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
30.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu "24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği " çerçevesinde Uşak Belediyesi ile SZUTEST Teknik Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. arasında 31.12.2020  tarihinde imzalanan protokol süresi  dolacağından protokolün yenilenmesi gerektiği, Yönetmelikler gereğince ; yeni yapılacak olan en az dört yıllık sözleşme süresi boyunca, asansör periyodik kontrol ücretinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlemiş olduğu taban/tavan fiyat aralığında belirlenmesi ayrıca imzalanacak olan en az dört yıllık sözleşme sürecince İlgili İdare Payı'nın alınıp  alınmayacağı,  alınacak  olması  durumunda  oran  belirlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
31.Belediyemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren beton firmalarının mikserlerinin beton taşıma esnasında cadde ve sokaklara döktükleri beton harcı çevre kirliliği, yolların zarar görmesi ve güvenli sürüş ortamının tehlikeye atılması gibi olumsuzluklara neden olduğu, bu sebeplerden dolayı beton taşıyan araçlara kapak sistemi taktırma zorunluluğu getirilmesi ve buna  uymayan  firmalara  cezai  işlem  uygulanması  konusunun  görüşülerek  karara  bağlanması.
32.Belediyemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren düğün salonlarının açık bölümlerinden Belediyemize  çok  fazla  gürültü  şikayeti  gelmektedir.  Yapılan  denetimlerde  idari  yaptırımlar uygulanmakta ancak şikayetlerin giderilmesi konusunda sonuç alınamadığı, söz konusu düğün salonlarından 250 metre yarı çapında yerleşik konut alanı bulunanların açık bölümlerinin  2025  yılından  itibaren  faaliyetlerinin  durdurulması  konusunun   görüşülerek karara bağlanması.
33.Belediye Meclisinin 06.06.2024 tarih ve 180 sayılı kararı ile Trafik, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen Uşak Belediyesi Özel Servis Araçlarının Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında mülkiyetindeki dâhilindeki araçlarla kendi personelini belediye ve mücavir alan sınırları dâhilinde taşıyan her türlü gerçek ve tüzel kişi ile kamu kurum  ve  kuruluşların  şirket  servisi  araçlarından  ilk  defa  güzergâh  izin  belgesi başvurularından alınan ücret kaleminin güncellenmesi konusunun Trafik Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
34.Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında yürütülen, "Collaborating for Sustainable Future: Accelerating Green Transition of Textile Sector through Partnerships" isimli ve TTGS-II/112 referans numaralı proje kapsamında 24.09.2024-28.09.2024 tarihleri arasında proje ortağı ülke Finlandiya'da gerçekleştirilecek tekstil geri dönüşüm ile ilgili toplantıya 4 kişi Belediye temsilcisi, 1 kişi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, 10 kişi tekstil sektöründe işletme sahibi,  2 kişi proje ekibi ve 2 kişi proje ortağı dernek temsilcilerinden oluşmak üzere 20 kişi katılım sağlayacaktır. Belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Özkan Yalım, Başkan Yardımcısı Reyhan AYDIN, Çevre ve Sağlık Komisyonu meclis üyeleri Devrim ALKAN ve Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR katılacaktır. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Özhan ÖZGÖBEK katılım sağlayacak olup, katılım sağlayamama durumunda Tolga PİRİNÇCİ temsil edecektir. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri olarak Halil AĞAOĞLU, Arif ÖZTAN, Mehmet KARAER, Metin ÇEKÇEK, Erol POLAT, Serdar SAĞIROĞLU, Ömer ÇINAR, Ender HAZAR, Tekin TİRİTOĞLU ve Turgut ÖZMERCAN katılım sağlayacaktır. Bahse konu kişiler arasından katılım sağlayamayan olursa yerine  Suat Selim KANDEMİR katılım sağlayacaktır.  Proje ekibinden katılım sağlayacak kişiler, Etüt Proje Müdür V. Mehmet ŞAHİN, Proje Uzmanı Feryal ÖZKAPTAN ve Proje Asistanı  Mehmet Ali KÖSEOĞLU'dur. Proje ortağı derneklerden Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni temsilen Utku VAROL, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'ni temsilen Seda ZORCA katılım sağlayacaktır. Bu toplantı için bahse konu kişilerden Belediye Meclis Üyesi ve personellerinin görevlendirilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması. 
35.Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 227 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Mustafa ERTÜRK'ün Sarayaltı Mahallesi Celal Bayar Caddesi  isminin  Avcılar  Uluyolu  olarak  değiştirilmesi  konusunun İmar  Komisyonu  Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
36. Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 229 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Lütfi EMRE'nin İslice Mahallesi İslice sokak isminin ressam ve şair hattat Selahattin ÖZKOL olarak değiştirilmesi konusunun İmar  Komisyonu  Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
37.Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 230 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Süleyman TAŞAVLI'nın Ünalan Mahallesi Yasemin çıkmazı  sokak önündeki evin yıkılmasından dolayı sokak niteliği oluştuğundan isminin Yasemin sokak verilmesi konusunun İmar  Komisyonu  Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
39. Uşak  Belediyesi  Basın  Yayın  ve  Halkla  İlişkiler  Müdürlüğüne  bağlı Açık Hava Reklam olan ekte belirtilen yerler Uşak Belediyesinin ortağı olduğu Uşak Sosyal Tesisler San.ve Tic.Alanları Ltd.Şti.'ye 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/i maddesine istinaden ayni sermaye artırımı ile devredilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
40. Mülkiyeti Hesna Nuray Varol ve Müş.  ait olan Uşak İli, Merkez İlçesi, Karaağaç Mahallesinde tapunun eski 948 Ada, 54 Parselinde kayıtlı 3108.28 m² yüzölçümlü taşınmazın İmar ve 18. Madde uygulamasına ilişkin, Uşak İdare Mahkemesinin 2022/298E. ve 2024/2409K. Sayılı dava dosyası ile uygulamanın isteminin reddi kararlarına konu olan Belediyemiz ve Hesna Nuray Varol ve Müş. Arasında bir uyuşmazlığın  5393  sayılı  Belediye  Kanunu'nun  15/k  ve  18/h  maddelerinde  yer  alan uyuşmazlıkların sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragat yoluyla çözülerek nihayete erdirilmesi ve bu hususta Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişilerin arabuluculuk süreçlerini yürütmeye yetkili kılınması ve uzlaşma kapsamında tapu müdürlüğünde çıkabilecek harç ve ödemelerin Uşak Belediyesi tarafından karşılanması hususunda karar ittihazı konusunun görüşülerek karara bağlanması.
41. Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 2024/228 sayılı kararıyla İmar Komisyonuna havale edilen; Bağımsız Türkiye Partisi Uşak İl Başkanlığının 17.05.2024 tarihli müracaatına istinaden Prof. Dr. Haydar BAŞ isminin ilimizde spor kompleksi veya salonu, kütüphane, park, sosyal tesis veya meydan, bulvar, caddeye isminin verilmesi konusunun ekli İmar Komisyonu kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
42.Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 2024/226 sayılı kararıyla İmar Komisyonuna havale edilen; Durmuş ÖZGÜL' ün 15.04.2024 tarihli müracaatına istinaden Uşak stadyum anayolu (Atatürk Bulvarı) üzerinde bulunan Osmanlı Köprülü Kavşağı isminin Hacım Sultan Köprülü Kavşağı ismi olarak değiştirilmesi konusunun ekli İmar Komisyonu kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması. 
43.(İlave Madde 1): İlimiz, Merkez, Mende Köyü ve Yeşil Karaağaç Mahallesi sınırlarında yaklaşık 46 hektar alanda 1/1000  ölçekli  uygulama  imar  planında  ve  1/5000  ölçekli  nazım  imar  planı  plan  notlarında revizyon yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
44.(İlave Madde 2): 06/12/2023 tarih ve 400 sayılı Belediye Meclis kararı ile Muharremşah Mahallesi sınırları içerisinde Küçük Sanayi Sitesinde Belediyemiz adına tescilli yapılan parsellerin S.S. Uşak Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine devir işleminin yapılabilmesi için Plan Bütçe Komisyonu Raporu ve Hukuk Komisyonu Raporları alındığı, S.S. Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adına tapu devir işlemlerinin Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu Raporlarında geldiği şekliyle görüşülerek karara bağlanması.
45.(İlave Madde 3): 5393  Sayılı  Belediye  Kanunu'nun  18.  maddesinin  (n)  fıkrasında"  Meydan,  cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek" denilmektedir. Bu maddeye istinaden Atatürk Mahallesi Alper Günbayram Caddesi  üzerinde bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan Şehit Mehmet KARA Kapalı Yüzme Havuzu'nun ve aynı adreste bulunan Esentepe Spor Kompleksinin isimlerinin  değiştirilmesi  konusunun görüşülerek karara bağlanması.
46.(İlave Madde 4): 2023 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulan Birleşmiş Milletler'in bir yan kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) Sözleşme Makamı olduğu,  Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen "Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında uygulanan "Sivil Katılım Hibe Programı" çerçevesinde başvurusu yapılan ve kurumumuzun ortak olduğu J232 referans numaralı "Sivil Katılım Yoluyla İklime Dirençli Kalkınma" projesinin hibeye hak kazanması dolayısıyla; proje ile ilgili proje koordinatörü Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (06-129-115)  ve UNDP tarafından talep edilen tüm belgelerin kurumumuz adına imzalanması, hibe  sözleşmesi  gereği  proje  süresi    ve  sonrasında  istenecek  diğer  tüm  belgelerin  ve  raporların  imzalanması,  proje  içerisinde kullanılmak üzere avans olarak bütçesine dahi olmak üzere Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne yazı ile bildirme konularında,  kurumumuzu    münferiden  temsil  ve  ilzama  yetkili  kişi  olarak  Belediye  Başkanı  Sn. Özkan YALIM'ın yetkili kılınması, Sn. Özkan YALIM'ın olmadığı durumlarda Etüt Proje Müdürü V. Sn. Mehmet ŞAHİN'in yetkili kılınması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
47.(İlave Madde 5):Uşak Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Latife Hanım KYK ile Üniversite Kampüsü arasındaki kısa mesafe karşılıklı seferlerin fiyat tarifesinin belirlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
48.(İlave Madde 6): Belediye Meclisinin 07/08/2024 tarih 265 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen;  bölgesel  otopark  alanlarının  Otopark  Yönetmeliğine istinaden revize edilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
49.(İlave Madde 7): 02/01/2023 tarih 24 ve 25 sayılı Belediye Meclis Kararları ile onaylanan ve 23.02.2023 tarihinde kesinleşen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili Belediyemizde, Sayıştayca yapılan ön inceleme  sonucu  Başkanlığımıza  verilen  bilgi  doğrultusunda  plan  değişikliğinin  değer  artış  payı yönetmeliği kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunun görüşülerek karara bağlanması.
50.(İlave Madde 8): Belediye Meclisinin 02.07.2024 tarih 196 sayılı kararı ile onaylanan 2024 yılında uygulanan ücret tarifesinde İmar Durum Belgesi Yenileme ücretlerinin belirlenmesi kousunun görüşülerek karara bağlanması.
51.(İlave Madde 9): Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek revize edilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları revizyonu taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi  konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
52.(İlave Madde 10): Uşak Merkez Muharremşah Köyü 126 ada 7 parsel nolu taşınmaz tapuda Muharremşah Köy Tüzel  Kişiliği  adına  kayıtlı  iken  köy  muhtarlığı  tarafından  satılmış,  ancak  alan  kişi  yurt  dışında bulunması sebebiyle tapu devir işlemleri yapılamamış, 29.08.2024 tarih ve 164571 sayılı dilekçede Hakan ÖZKAN  tapu devir işlemlerinin yapılmasını talep ettiği, 10.06.2019  Tarih  ve  169  Sayılı  Belediye  Meclis  Kararı  ile  Muharremşah  Köyü,  Uşak Belediyesi mücavir alanı sınırlarına dahil edildiği, Mücavir alana dahil olan Köy Tüzel Kişiliğine ait taşınmazlar Uşak Belediyesi adına tapuda devir işlemleri yapıldığı, Bahse konu taşınmazın Köy Tüzel Kişiliği adına satış ücretinin yatırıldığı makbuzların ekte sunulduğu, Taşınmazın  tapu  devir  işleminin Hakan ÖZKAN adına yapılıp yapılmayacağı konusunun görüşülerek karara bağlanması.
53.(İlave Madde 11): İlimiz, Merkez, Kuyucak Mahallesi, 185 ada 5 numaralı parsel ve çevresinde Belediye Hizmet Alanı( tramvay depolama bakım ve onarım merkezi) düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
54.(İlave Madde 12): 06/08/2024  Tarihli  240  numaralı  meclis  kararına  istinaden  Park  ve  Bahçeler Müdürlüğümüzün  sorumluluk  alanı  içerisinde  bulunan  Atatürk  Mahallesindeki  Ensar  Parkı'nın  ismi sehven Hüsnü Kerem ÖZER Parkı olarak değiştirildiği, Parkın doğru isminin Hüsnü Kazım ÖZLER olarak düzeltilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
55.(İlave Madde 13): 2024 yılı bütçesi içerisinde bulunan ekli taşıt cetvelinde yer almayan talep yazıda sıra no, taşıt cinsi ve adedi belirtilen araçların Belediyemize ait T Cetveline eklenmesi  konusunun görüşülerek karara bağlanması.
56.(İlave Madde 14): Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih ve 243 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; UB Maden ve Yatırım İşletmeciliği A.Ş.ne nakdi sermaye artırımı yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Kararı ile birlikte görüşülerek karara bağlanması. 
57.(İlave Madde 15): Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün Uşak İli, Merkez Kemalöz Mahallesi 2568 ada 3 numaralı parsel içerisinden geçmekte olan yağmursuyu hattının korunması amacıyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R    Ö Z E T L E R İ:

21.Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yönetmelikler çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi yönündeki yazısına istinaden,Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının Kentsel Çalışma Alanları Bölümü 3. Maddesinde belirlenen Aktivite Merkezinin (M adaları) a bendinde değişiklik yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yönetmelikler çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi yönündeki yazısına istinaden,Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının Kentsel Çalışma Alanları Bölümü 3. Maddesinde belirlenen Aktivite Merkezinin (M adaları) a bendinde değişiklik yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği taslağının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 ret oylarına karşılık 19 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
22.Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 220 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen; Harun BİNGÖL vekili Yavuz BİNGÖL'ün, İlimiz, Merkez, Dikilitaş Mahallesi, 2930 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Harun BİNGÖL vekili Yavuz BİNGÖL'ün, İlimiz, Merkez, Dikilitaş Mahallesi, 2930 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
23.Belediye Meclisinin 06.03.2024 tarih 72 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen; Uşak, İli, Merkez, Atatürk Mahallesi, 4256 adada bahçe mesafesinin düzenlenmesi yönünde plan değişikliği yapılması konusu İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak, İli, Merkez, Atatürk Mahallesi, 4256 adada bahçe mesafesinin düzenlenmesi yönünde plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
24.Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi 176 ada 2 parsel malikleri Ayşe ÖZÇELİK ile Servet ÖZÇELİK, mülkiyeti Uşak Belediyesine ait olan Ovademirler Mahallesi 221 ada 5 parsel ile taşınmazlarının takası taleplerinin görüşülmesi, takas ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilip verilmemesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi 176 ada 2 parsel malikleri Ayşe ÖZÇELİK ile Servet ÖZÇELİK, mülkiyeti Uşak Belediyesine ait olan Ovademirler Mahallesi 221 ada 5 parsel ile taşınmazlarının takas edilmesine, takas ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ’ün 8 ret, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 2 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
25.Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi 176 ada 6 parsel malikleri Mehmet ÇALKAN ile Bayram  ÇALKAN,  mülkiyeti  Uşak  Belediyesine  ait  olan  Ovademirler  Mahallesi  239  ada  26  ve 27 parseller  ile taşınmazlarının takası taleplerinin görüşülmesi, takas ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilip verilmemesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Merkez Kuyucak Mahallesi 176 ada 6 parsel malikleri Mehmet ÇALKAN ile Bayram  ÇALKAN,  mülkiyeti  Uşak  Belediyesine  ait  olan  Ovademirler  Mahallesi  239  ada  26  ve 27 parseller  ile taşınmazlarının takas edilmesine, takas ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ’ün  8 ret, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 2 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
26.Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi 293 ada 370 numaralı parsel  tapuda Uşak Belediyesi adına kayıtlıdır.  Taşınmaz İmar Planında Lise Alanında kalmakta olup,  2022 yılı ek yatırım  programı  doğrultusunda  32  derslikli  Ortaokul  binası  yapılacağı  belirtilerek  Milli  Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsisi talebi görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi 293 ada 370 numaralı parsel  tapuda Uşak Belediyesi adına kayıtlıdır.  Taşınmaz İmar Planında Lise Alanında kalmakta olup,  2022 yılı ek yatırım  programı  doğrultusunda  32  derslikli  Ortaokul  binası  yapılacağı  belirtilerek  Milli  Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi  teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
27.Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih 245 sayılı  ve  07.08.2024 tarih ve 270, 273, 283 sayılı Kararları ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen;  ücret tarifesinin bazı kalemlerinde değişiklik yapılması ve yeni kalemlerin eklenmesi konusu  Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  ücret tarifesinin bazı kalemlerinde değişiklik yapılması ve yeni kalemlerin eklenmesi konusunun  Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 ret oylarına karşılık 19 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
28.Belediye Encümeninin 21.08.2024 tarih ve 449 sayılı kararı ile kabul edilen Belediyemizin 2025-2029 mali yıllarını kapsayan Stratejik Plan görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  Belediye Encümeninin 21.08.2024 tarih ve 449 sayılı kararı ile kabul edilen Belediyemizin 2025-2029 mali yıllarını kapsayan Stratejik Planın kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 ret oylarına karşılık 19 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
29.Rıza EFE ve arkadaşlarının Kemalöz Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi üzerinde yapılan Gençlik Merkezine Uşaklı Akademisyen Prof. Dr. Halit DEMİR isminin verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  Rıza EFE ve arkadaşlarının Kemalöz Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi üzerinde yapılan Gençlik Merkezine Uşaklı Akademisyen Prof. Dr. Halit DEMİR isminin verilmesi konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
30.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu "24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği " çerçevesinde Uşak Belediyesi ile SZUTEST Teknik Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. arasında 31.12.2020  tarihinde imzalanan protokol süresi  dolacağından protokolün yenilenmesi gerektiği, Yönetmelikler gereğince ; yeni yapılacak olan en az dört yıllık sözleşme süresi boyunca, asansör periyodik kontrol ücretinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlemiş olduğu taban/tavan fiyat aralığında belirlenmesi ayrıca imzalanacak olan en az dört yıllık sözleşme sürecince İlgili İdare Payı'nın alınıp  alınmayacağı,  alınacak  olması  durumunda  oran  belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği'ne göre TÜRKAK tarafından akredite edilmiş bir A Tipi Muayene Kuruluşu ile en az 4 (dört) yıllık yeni bir protokol yapılmasına, Yönetmelikler gereğince; asansör periyodik kontrol ücretinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının belirlemiş olduğu tavan fiyat olarak belirlenmesine, ayrıca imzalanacak olan sözleşme sürecince %10’luk İlgili İdare Payı'nın alınması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Mehmet ALEV’in 1 çekimser oyuna karşılık 27 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
31.Belediyemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren beton firmalarının mikserlerinin beton taşıma esnasında cadde ve sokaklara döktükleri beton harcı çevre kirliliği, yolların zarar görmesi ve güvenli sürüş ortamının tehlikeye atılması gibi olumsuzluklara neden olduğu, bu sebeplerden dolayı beton taşıyan araçlara kapak sistemi taktırma zorunluluğu getirilmesi ve buna  uymayan  firmalara  cezai  işlem  uygulanması  konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren beton firmalarının mikserlerinin beton taşıma esnasında cadde ve sokaklara döktükleri beton harcı çevre kirliliği, yolların zarar görmesi ve güvenli sürüş ortamının tehlikeye atılması gibi olumsuzluklara neden olduğu, bu sebeplerden dolayı beton taşıyan araçlara kapak sistemi taktırma zorunluluğu getirilmesi ve buna  uymayan  firmalara  cezai  işlem  uygulanması  teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
32.Belediyemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren düğün salonlarının açık bölümlerinden Belediyemize  çok  fazla  gürültü  şikayeti  gelmektedir.  Yapılan  denetimlerde  idari  yaptırımlar uygulanmakta ancak şikayetlerin giderilmesi konusunda sonuç alınamadığı, söz konusu düğün salonlarından 250 metre yarı çapında yerleşik konut alanı bulunanların açık bölümlerinin  2025  yılından  itibaren  faaliyetlerinin  durdurulması  konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren düğün salonlarının açık bölümlerinden Belediyemize  çok  fazla  gürültü  şikayeti  gelmektedir.  Yapılan  denetimlerde  idari  yaptırımlar uygulanmakta ancak şikayetlerin giderilmesi konusunda sonuç alınamadığı, söz konusu düğün salonlarından 250 metre yarı çapında yerleşik konut alanı bulunanların açık bölümlerinin  2025  yılından  itibaren  faaliyetlerinin  durdurulması  teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ’ün 8 çekimser  oylarına karşılık 20 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
33.Belediye Meclisinin 06.06.2024 tarih ve 180 sayılı kararı ile Trafik, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen Uşak Belediyesi Özel Servis Araçlarının Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında mülkiyetindeki dâhilindeki araçlarla kendi personelini belediye ve mücavir alan sınırları dâhilinde taşıyan her türlü gerçek ve tüzel kişi ile kamu kurum  ve  kuruluşların  şirket  servisi  araçlarından  ilk  defa  güzergâh  izin  belgesi başvurularından alınan ücret kaleminin güncellenmesi konusunun Trafik Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Belediyesi Özel Servis Araçlarının Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında mülkiyetindeki dâhilindeki araçlarla kendi personelini belediye ve mücavir alan sınırları dâhilinde taşıyan her türlü gerçek ve tüzel kişi ile kamu kurum  ve  kuruluşların  şirket  servisi  araçlarından  ilk  defa  güzergâh  izin  belgesi başvurularından alınan ücret kaleminin güncellenmesi konusunun Trafik Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ’ün  8 ret, Fikret KARAHAN ve Mehmet ALEV’in 2 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
34.Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında yürütülen, "Collaborating for Sustainable Future: Accelerating Green Transition of Textile Sector through Partnerships" isimli ve TTGS-II/112 referans numaralı proje kapsamında 24.09.2024-28.09.2024 tarihleri arasında proje ortağı ülke Finlandiya'da gerçekleştirilecek tekstil geri dönüşüm ile ilgili toplantıya 4 kişi Belediye temsilcisi, 1 kişi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, 10 kişi tekstil sektöründe işletme sahibi,  2 kişi proje ekibi ve 2 kişi proje ortağı dernek temsilcilerinden oluşmak üzere 20 kişi katılım sağlayacaktır. Belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Özkan Yalım, Başkan Yardımcısı Reyhan AYDIN, Çevre ve Sağlık Komisyonu meclis üyeleri Devrim ALKAN ve Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR katılacaktır. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Özhan ÖZGÖBEK katılım sağlayacak olup, katılım sağlayamama durumunda Tolga PİRİNÇCİ temsil edecektir. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri olarak Halil AĞAOĞLU, Arif ÖZTAN, Mehmet KARAER, Metin ÇEKÇEK, Erol POLAT, Serdar SAĞIROĞLU, Ömer ÇINAR, Ender HAZAR, Tekin TİRİTOĞLU ve Turgut ÖZMERCAN katılım sağlayacaktır. Bahse konu kişiler arasından katılım sağlayamayan olursa yerine  Suat Selim KANDEMİR katılım sağlayacaktır.  Proje ekibinden katılım sağlayacak kişiler, Etüt Proje Müdür V. Mehmet ŞAHİN, Proje Uzmanı Feryal ÖZKAPTAN ve Proje Asistanı  Mehmet Ali KÖSEOĞLU'dur. Proje ortağı derneklerden Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni temsilen Utku VAROL, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'ni temsilen Seda ZORCA katılım sağlayacaktır. Bu toplantı için bahse konu kişilerden Belediye Meclis Üyesi ve personellerinin görevlendirilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Başkanı Mehmet KARAKOÇ’un yazılı önerisi doğrultusunda “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında yürütülen, "Collaborating for Sustainable Future: Accelerating Green Transition of Textile Sector through Partnerships" isimli ve TTGS-II/112 referans numaralı proje kapsamında 24.09.2024-28.09.2024 tarihleri arasında proje ortağı ülke Finlandiya'da gerçekleştirilecek tekstil geri dönüşüm ile ilgili programa Belediye temsilcileri,  Uşak Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, tekstil sektöründe işletme sahipleri tedarik zinciri analizi uzmanı, proje ekibi ve 2 kişi proje ortağı dernek temsilcileri katılacaktır. Belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Özkan Yalım, Başkan Yardımcısı Reyhan AYDIN, Çevre ve Sağlık Komisyonu meclis üyeleri Devrim ALKAN ve Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR katılacaktır. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (Aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi) Özhan ÖZGÖBEK, Tolga PİRİNÇCİ ve Talha Yasin ERDOĞAN,katılacaktır. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri olarak Halil AĞAOĞLU, Arif ÖZTAN, Mehmet KARAER, Metin ÇEKÇEK, Erol POLAT, Serdar SAĞIROĞLU, Ömer ÇINAR, Ender HAZAR, Tekin TİRİTOĞLU ve Turgut ÖZMERCAN katılacaktır. Bahse konu kişiler arasından katılamayan olursa yerine  Suat Selim KANDEMİR katılacaktır. Proje ekibinden katılacak kişiler, Etüt Proje Müdür V. Mehmet ŞAHİN, Proje Uzmanı Feryal ÖZKAPTAN ve Proje Asistanı  Mehmet Ali KÖSEOĞLU'dur. Tedarik Zinciri analizi uzmanı Eren ÖNER ile Proje Ortağı  derneklerden Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni temsilen Utku VAROL, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'ni temsilen Seda ZORCA katılacaktır. Bu toplantı için bahse konu kişilerden Belediye Meclis Üyesi ve personellerinin görevlendirilmesi”  teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
35.Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 227 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Mustafa ERTÜRK'ün Sarayaltı Mahallesi Celal Bayar Caddesi  isminin  Avcılar  Uluyolu  olarak  değiştirilmesi  konusu İmar  Komisyonu  Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mustafa ERTÜRK'ün Sarayaltı Mahallesi Celal Bayar Caddesi  isminin  Avcılar  Uluyolu  olarak  değiştirilmesi  konusunun İmar  Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ’ün 8 çekimser  oylarına karşılık 20 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
36. Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 229 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Lütfi EMRE'nin İslice Mahallesi İslice sokak isminin ressam ve şair hattat Selahattin ÖZKOL olarak değiştirilmesi konusu İmar  Komisyonu  Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Lütfi EMRE'nin İslice Mahallesi İslice sokak isminin ressam ve şair hattat Selahattin ÖZKOL olarak değiştirilmesi konusunun İmar  Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
37.Belediye Meclisinin 05.08.2024 tarih ve 230 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Süleyman TAŞAVLI'nın Ünalan Mahallesi Yasemin çıkmazı  sokak önündeki evin yıkılmasından dolayı sokak niteliği oluştuğundan isminin Yasemin sokak verilmesi konusu İmar  Komisyonu  Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Süleyman TAŞAVLI'nın Ünalan Mahallesi Yasemin çıkmazı  sokak önündeki evin yıkılmasından dolayı sokak niteliği oluştuğundan isminin Yasemin sokak verilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
39. Uşak  Belediyesi  Basın  Yayın  ve  Halkla  İlişkiler  Müdürlüğüne  bağlı Açık Hava Reklam olan ekte belirtilen yerler Uşak Belediyesinin ortağı olduğu Uşak Sosyal Tesisler San.ve Tic.Alanları Ltd.Şti.'ye 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/i maddesine istinaden ayni sermaye artırımı ile devredilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak  Belediyesi  Basın  Yayın  ve  Halkla  İlişkiler  Müdürlüğüne  bağlı Açık Hava Reklam olan ekte belirtilen yerler Uşak Belediyesinin ortağı olduğu Uşak Sosyal Tesisler San.ve Tic.Alanları Ltd.Şti.'ye 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/i maddesine istinaden ayni sermaye artırımı ile devredilmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Ayhan ÖZTÜRK ve Fikret KARAHAN’ın 2 çekimser oyuna karşılık 26 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
40. Mülkiyeti Hesna Nuray Varol ve Müş.  ait olan Uşak İli, Merkez İlçesi, Karaağaç Mahallesinde tapunun eski 948 Ada, 54 Parselinde kayıtlı 3108.28 m² yüzölçümlü taşınmazın İmar ve 18. Madde uygulamasına ilişkin, Uşak İdare Mahkemesinin 2022/298E. ve 2024/2409K. Sayılı dava dosyası ile uygulamanın isteminin reddi kararlarına konu olan Belediyemiz ve Hesna Nuray Varol ve Müş. Arasında bir uyuşmazlığın  5393  sayılı  Belediye  Kanunu'nun  15/k  ve  18/h  maddelerinde  yer  alan uyuşmazlıkların sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragat yoluyla çözülerek nihayete erdirilmesi ve bu hususta Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişilerin arabuluculuk süreçlerini yürütmeye yetkili kılınması ve uzlaşma kapsamında tapu müdürlüğünde çıkabilecek harç ve ödemelerin Uşak Belediyesi tarafından karşılanması hususunda karar ittihazı konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Mülkiyeti Hesna Nuray Varol ve Müş.  ait olan Uşak İli, Merkez İlçesi, Karaağaç Mahallesinde tapunun eski 948 Ada, 54 Parselinde kayıtlı 3108.28 m² yüzölçümlü taşınmazın İmar ve 18. Madde uygulamasına ilişkin, Uşak İdare Mahkemesinin 2022/298E. ve 2024/2409K. Sayılı dava dosyası ile uygulamanın isteminin reddi kararlarına konu olan Belediyemiz ve Hesna Nuray Varol ve Müş. Arasında bir uyuşmazlığın  5393  sayılı  Belediye  Kanunu'nun  15/k  ve  18/h  maddelerinde  yer  alan uyuşmazlıkların sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragat yoluyla çözülerek nihayete erdirilmesi ve bu hususta Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişilerin arabuluculuk süreçlerini yürütmeye yetkili kılınması ve uzlaşma kapsamında tapu müdürlüğünde çıkabilecek harç ve ödemelerin Uşak Belediyesi tarafından karşılanması hususunda karar ittihazı konusunun Hukuk Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
41. Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 2024/228 sayılı kararıyla İmar Komisyonuna havale edilen; Bağımsız Türkiye Partisi Uşak İl Başkanlığının 17.05.2024 tarihli müracaatına istinaden Prof. Dr. Haydar BAŞ isminin ilimizde spor kompleksi veya salonu, kütüphane, park, sosyal tesis veya meydan, bulvar, caddeye isminin verilmesi konusu İmar Komisyonu kararı ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Bağımsız Türkiye Partisi Uşak İl Başkanlığının 17.05.2024 tarihli müracaatına istinaden Prof. Dr. Haydar BAŞ isminin ilimizde spor kompleksi veya salonu, kütüphane, park, sosyal tesis veya meydan, bulvar, caddeye isminin verilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
42.Belediye Meclisinin 05/08/2024 tarih 2024/226 sayılı kararıyla İmar Komisyonuna havale edilen; Durmuş ÖZGÜL'ün Uşak stadyum anayolu (Atatürk Bulvarı) üzerinde bulunan Osmanlı Köprülü Kavşağı isminin Hacım Sultan Köprülü Kavşağı ismi olarak değiştirilmesi konusunun İmar Komisyonu kararı ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  Durmuş ÖZGÜL'ün Uşak stadyum anayolu (Atatürk Bulvarı) üzerinde bulunan Osmanlı Köprülü Kavşağı isminin Hacım Sultan Köprülü Kavşağı ismi olarak değiştirilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
43.(İlave Madde 1): İlimiz, Merkez, Mende Köyü ve Yeşil Karaağaç Mahallesi sınırlarında yaklaşık 46 hektar alanda 1/1000  ölçekli  uygulama  imar  planında  ve  1/5000  ölçekli  nazım  imar  planı  plan  notlarında revizyon yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Mende Köyü ve Yeşil Karaağaç Mahallesi sınırlarında yaklaşık 46 hektar alanda 1/1000  ölçekli  uygulama  imar  planında  ve  1/5000  ölçekli  nazım  imar  planı  plan  notlarında revizyon yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Fikret KARAHAN’ın 1 ret oyuna karşılık 27 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
44.(İlave Madde 2): 06/12/2023 tarih ve 400 sayılı Belediye Meclis kararı ile Muharremşah Mahallesi sınırları içerisinde Küçük Sanayi Sitesinde Belediyemiz adına tescilli yapılan parsellerin S.S. Uşak Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine devir işleminin yapılabilmesi için Plan Bütçe Komisyonu Raporu ve Hukuk Komisyonu Raporları alındığı, S.S. Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adına tapu devir işlemlerinin Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 06/12/2023 tarih ve 400 sayılı Belediye Meclis kararı ile Muharremşah Mahallesi sınırları içerisinde Küçük Sanayi Sitesinde Belediyemiz adına tescilli yapılan parsellerin S.S. Uşak Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine devir işleminin yapılabilmesi için Plan Bütçe Komisyonu Raporu ve Hukuk Komisyonu Raporları alındığı, S.S. Bireylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adına tapu devir işlemlerinin Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser  oylarına karşılık 19 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

45.(İlave Madde 3): 5393  Sayılı  Belediye  Kanunu'nun  18.  maddesinin  (n)  fıkrasında"  Meydan,  cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek" denilmektedir. Bu maddeye istinaden Atatürk Mahallesi Alper Günbayram Caddesi  üzerinde bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan Şehit Mehmet KARA Kapalı Yüzme Havuzu'nun ve aynı adreste bulunan Esentepe Spor Kompleksinin isimlerinin  değiştirilmesi  konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 5393  Sayılı  Belediye  Kanunu'nun  18.  maddesinin  (n)  fıkrasında"  Meydan,  cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek" denilmektedir. Bu maddeye istinaden Atatürk Mahallesi Alper Günbayram Caddesi  üzerinde bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan Şehit Mehmet KARA Kapalı Yüzme Havuzu'nun ve aynı adreste bulunan Esentepe Spor Kompleksinin isimlerinin  değiştirilmesi konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi  teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Kübra YALIM  ve Mehmet ALEV’in 4 ret oylarına karşılık 24 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
46.(İlave Madde 4): 2023 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulan Birleşmiş Milletler'in bir yan kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) Sözleşme Makamı olduğu,  Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen "Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında uygulanan "Sivil Katılım Hibe Programı" çerçevesinde başvurusu yapılan ve kurumumuzun ortak olduğu J232 referans numaralı "Sivil Katılım Yoluyla İklime Dirençli Kalkınma" projesinin hibeye hak kazanması dolayısıyla; proje ile ilgili proje koordinatörü Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (06-129-115)  ve UNDP tarafından talep edilen tüm belgelerin kurumumuz adına imzalanması, hibe  sözleşmesi  gereği  proje  süresi    ve  sonrasında  istenecek  diğer  tüm  belgelerin  ve  raporların  imzalanması,  proje  içerisinde kullanılmak üzere avans olarak bütçesine dahi olmak üzere Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne yazı ile bildirme konularında,  kurumumuzu    münferiden  temsil  ve  ilzama  yetkili  kişi  olarak  Belediye  Başkanı  Sn. Özkan YALIM'ın yetkili kılınması, Sn. Özkan YALIM'ın olmadığı durumlarda Etüt Proje Müdürü V. Sn. Mehmet ŞAHİN'in yetkili kılınması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2023 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulan Birleşmiş Milletler'in bir yan kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) Sözleşme Makamı olduğu,  Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen "Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında uygulanan "Sivil Katılım Hibe Programı" çerçevesinde başvurusu yapılan ve kurumumuzun ortak olduğu J232 referans numaralı "Sivil Katılım Yoluyla İklime Dirençli Kalkınma" projesinin hibeye hak kazanması dolayısıyla; proje ile ilgili proje koordinatörü Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (06-129-115)  ve UNDP tarafından talep edilen tüm belgelerin kurumumuz adına imzalanması, hibe  sözleşmesi  gereği  proje  süresi    ve  sonrasında  istenecek  diğer  tüm  belgelerin  ve  raporların  imzalanması,  proje  içerisinde kullanılmak üzere avans olarak bütçesine dahi olmak üzere Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne yazı ile bildirme konularında,  kurumumuzu    münferiden  temsil  ve  ilzama  yetkili  kişi  olarak  Belediye  Başkanı  Sn. Özkan YALIM'ın yetkili kılınması, Sn. Özkan YALIM'ın olmadığı durumlarda Etüt Proje Müdürü V. Sn. Mehmet ŞAHİN'in yetkili kılınması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ’ün 8 çekimser  oylarına karşılık 20 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
47.(İlave Madde 5):Uşak Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Latife Hanım KYK ile Üniversite Kampüsü arasındaki kısa mesafe karşılıklı seferlerin fiyat tarifesinin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Latife Hanım KYK ile Üniversite Kampüsü arasındaki kısa mesafe karşılıklı seferlerin fiyat tarifesinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
48.(İlave Madde 6): Belediye Meclisinin 07/08/2024 tarih 265 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen;  bölgesel  otopark  alanlarının  Otopark  Yönetmeliğine istinaden revize edilmesi konusunun İmar Komisyonu raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 07/08/2024 tarih 265 sayılı kararı ile İmar komisyonuna havale edilen;  bölgesel  otopark  alanlarının  Otopark  Yönetmeliğine istinaden revize edilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser  oylarına karşılık 19 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
49.(İlave Madde 7): 02/01/2023 tarih 24 ve 25 sayılı Belediye Meclis Kararları ile onaylanan ve 23.02.2023 tarihinde kesinleşen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili Belediyemizde, Sayıştayca yapılan ön inceleme  sonucu  Başkanlığımıza  verilen  bilgi  doğrultusunda  plan  değişikliğinin  değer  artış  payı yönetmeliği kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 02/01/2023 tarih 24 ve 25 sayılı Belediye Meclis Kararları ile onaylanan ve 23.02.2023 tarihinde kesinleşen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili Belediyemizde, Sayıştayca yapılan ön inceleme  sonucu  Başkanlığımıza  verilen  bilgi  doğrultusunda  plan  değişikliğinin  değer  artış  payı yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesi konusunun  Hukuk Komisyonuna ve İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
50.(İlave Madde 8): Belediye Meclisinin 02.07.2024 tarih 196 sayılı kararı ile onaylanan 2024 yılında uygulanan ücret tarifesinde İmar Durum Belgesi Yenileme ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 02.07.2024 tarih 196 sayılı kararı ile onaylanan 2024 yılında uygulanan ücret tarifesinde İmar Durum Belgesi Yenileme ücretlerinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
51.(İlave Madde 9): Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek revize edilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları revizyonu taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi  konusunun İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 04/06/2024 tarih ve 133 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen; Uşak İli Uygulama İmar Planı Plan Notlarının yeni yönetmelikler çerçevesinde incelenerek revize edilmesi yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notları revizyonu taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi  konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Mehmet ALEV’in 1 ret, Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Fikret KARAHAN’ın 9 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
52.(İlave Madde 10): Uşak Merkez Muharremşah Köyü 126 ada 7 parsel nolu taşınmaz tapuda Muharremşah Köy Tüzel  Kişiliği  adına  kayıtlı  iken  köy  muhtarlığı  tarafından  satılmış,  ancak  alan  kişi  yurt  dışında bulunması sebebiyle tapu devir işlemleri yapılamamış, 29.08.2024 tarih ve 164571 sayılı dilekçede Hakan ÖZKAN  tapu devir işlemlerinin yapılmasını talep ettiği, 10.06.2019  Tarih  ve  169  Sayılı  Belediye  Meclis  Kararı  ile  Muharremşah  Köyü,  Uşak Belediyesi mücavir alanı sınırlarına dahil edildiği, Mücavir alana dahil olan Köy Tüzel Kişiliğine ait taşınmazlar Uşak Belediyesi adına tapuda devir işlemleri yapıldığı, Bahse konu taşınmazın Köy Tüzel Kişiliği adına satış ücretinin yatırıldığı makbuzların ekte sunulduğu, Taşınmazın  tapu  devir  işlemlerinin  yapılıp yapılmayacağı konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Merkez Muharremşah Köyü 126 ada 7 parsel nolu taşınmaz tapuda Muharremşah Köy Tüzel  Kişiliği  adına  kayıtlı  iken  köy  muhtarlığı  tarafından  satılmış,  ancak  alan  kişi  yurt  dışında bulunması sebebiyle tapu devir işlemleri yapılamamış, 29.08.2024 tarih ve 164571 sayılı dilekçede Hakan ÖZKAN  tapu devir işlemlerinin yapılmasını talep ettiği, 10.06.2019  Tarih  ve  169  Sayılı  Belediye  Meclis  Kararı  ile  Muharremşah  Köyü,  Uşak Belediyesi mücavir alanı sınırlarına dahil edildiği, Mücavir alana dahil olan Köy Tüzel Kişiliğine ait taşınmazlar Uşak Belediyesi adına tapuda devir işlemleri yapıldığı, Bahse konu taşınmazın Köy Tüzel Kişiliği adına satış ücretinin yatırıldığı makbuzların ekte sunulduğu, Taşınmazın  tapu  devir  işleminin Hakan ÖZKAN adına yapılması teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser  oylarına karşılık 19 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
53.(İlave Madde 11): İlimiz, Merkez, Kuyucak Mahallesi, 185 ada 5 numaralı parsel ve çevresinde Belediye Hizmet Alanı( tramvay depolama bakım ve onarım merkezi) düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimiz, Merkez, Kuyucak Mahallesi, 185 ada 5 numaralı parsel ve çevresinde Belediye Hizmet Alanı( tramvay depolama bakım ve onarım merkezi) düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
54.(İlave Madde 12): 06/08/2024  Tarihli  240  numaralı  meclis  kararına  istinaden  Park  ve  Bahçeler Müdürlüğümüzün  sorumluluk  alanı  içerisinde  bulunan  Atatürk  Mahallesindeki  Ensar  Parkı'nın  ismi sehven Hüsnü Kerem ÖZER Parkı olarak değiştirildiği, Parkın doğru isminin Hüsnü Kazım ÖZLER olarak düzeltilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 06/08/2024  Tarihli  240  numaralı  meclis  kararına  istinaden  Park  ve  Bahçeler Müdürlüğümüzün  sorumluluk  alanı  içerisinde  bulunan  Atatürk  Mahallesindeki  Ensar  Parkı'nın  ismi sehven Hüsnü Kerem ÖZER Parkı olarak değiştirildiği, Parkın doğru isminin Hüsnü Kazım ÖZLER olarak düzeltilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ ve Mehmet ALEV’in 9 çekimser  oylarına karşılık 19 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
55.(İlave Madde 13): 2024 yılı bütçesi içerisinde bulunan ekli taşıt cetvelinde yer almayan talep yazıda sıra no, taşıt cinsi ve adedi belirtilen araçların Belediyemize ait T Cetveline eklenmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 2024 yılı bütçesi içerisinde bulunan ekli taşıt cetvelinde yer almayan talep yazıda sıra no, taşıt cinsi ve adedi belirtilen araçların Belediyemize ait T Cetveline eklenmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM ve Beytullah GÜNDÜZ’ün 8 çekimser  oylarına karşılık 20 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
56.(İlave Madde 14): Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih ve 243 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; UB Maden ve Yatırım İşletmeciliği A.Ş.ne nakdi sermaye artırımı yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu Kararı ile birlikte görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih ve 243 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; UB Maden ve Yatırım İşletmeciliği A.Ş.ne nakdi sermaye artırımı yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Nuri DEMİR, Ramazan GÜNDAĞ, Hilal SABANCI, Şemseddin KARABULUT, Ayhan ÖZTÜRK, Talha Yasin ERDOĞAN, Kübra YALIM, Beytullah GÜNDÜZ, Mehmet ALEV’in 9 ret, Fikret KARAHAN’ın 1 çekimser oylarına karşılık 18 kabul oyla  oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
57.(İlave Madde 15): Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez Kemalöz Mahallesi 2568 ada 3 numaralı parsel içerisinden geçmekte olan yağmursuyu hattının korunması amacıyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün; Uşak İli, Merkez Kemalöz Mahallesi 2568 ada 3 numaralı parsel içerisinden geçmekte olan yağmursuyu hattının korunması amacıyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

2024 Ekim ayı Meclis Toplantısının 01.10.2024 Salı günü saat 16.00 da yapılması  teklifi oya sunulmuş ve yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Belediye Başkanı  (Meclis Başkanı) Özkan YALIM;  2024 Eylül ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır.
                   
 Özkan YALIM      Muharrem Emre KARSLI       Devrim ALKAN
 Belediye Başkanı                  Katip                               Katip
  (Meclis Başkanı)
0.0
Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 03/09/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 02/09/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı Kira İhale İlanı 25.09.2024 02.09.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Kira İhale İlanı - 11/09/2024 UŞAK BELEDİYESİ DENETİMLİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNDE YENİ GÜZERGÂHLAR BELLİ OLDU 07/08/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06/08/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ ŞEHRİ YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIYOR 05/08/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı
04/09/2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı