​48 YILLIK ANILAR UKAMER HİZMET BİNASI'NDA CANLANDI

28-11-2023

48 YILLIK ANILAR UKAMER HİZMET BİNASI’NDA CANLANDI

Uşak’ın kalbi Millet Bahçesi içerisinde yer alan Kız Meslek Lisesi’nin eski binası, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) olarak şehrin kadınlarına hizmet vermeye başlamıştı. Tarihi yapıda öğrencilik hayatını tamamlamış ve 1975 yılında bu liseden mezun olmuş 5 Uşaklı kadın, 48 sene sonra aynı binada bir araya gelerek anılarını yad etti, hasret giderdi.

Eski okul arkadaşları, Neriman Türkcan Akbay, Meral Besci Azizlerlioğlu, Bedia Dağdik Arıcan, Emine Çelik Özler ve Emine Kısakol Yayla uzun yıllar sonra UKAMER hizmet binasında tekrar buluşarak öğrencilik günlerini anımsadı. Hizmet binası içerisinde yer alan etkinlik salonunda bir araya gelen kadınlar, geçmiş yılların hatıralarını bu güzel buluşmada bir kez daha canlandırdı.

Yeni Bina Eskimeyen Dostluklara Tanık Oldu

Bir araya gelme düşüncesi, Kız Meslek Lisesi’nin eski mezunlarından Neriman Türkcan Akbay tarafından hayata geçirildi. UKAMER hizmet binasında epoksi boyama kursu alan Akbay, sınıf arkadaşlarıyla iletişim kurarak onları merkeze davet etti. Beş eski öğrenci, binanın geçmişe götüren atmosferinde bir araya gelerek o günlerin heyecanını birbirleriyle paylaşma fırsatı buldu.

Kadınların Yeni Buluşma Noktası

Eski mezun Neriman Türkcan Akbay, “48 yıl önce bu okuldan mezun olduk. Şimdi tekrar eski okulumuzda bir araya geldik. Bir çay içelim, eskileri yad edelim dedik. Eskiden arkadaşlarımla beraber burada okurken dikiş bölümüneydik şimdi ise eski okulumda epoksi boyamaya geliyorum. Senelerdir sadece uzaktan baktığımız anılarımızın olduğu bir binaydı burası, şimdiyse belediyemiz sayesinde tekrardan kullanabiliyoruz. Burada tekrardan bir araya gelmekten çok mutlu olduk. Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a böyle bir hizmeti biz kadınlara sunduğu için teşekkür ederiz.” dedi.

Eski öğrencilerden Bedia Arıcan ise, “48 yıl sonra eski okul arkadaşlarımızla okulumuzda buluştuk. Çok mutluyuz, okulumuzun büründüğü yeni kimlik çok hoşumuza gitti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadın Koordinasyon Merkezi’nin yeni hizmet binası, bünyesinde bulunan eğitim atölyeleri, psikolog hizmeti, diyetisyen hizmeti, seminer, kadın kafe ve etkinlik salonu gibi birçok olanakla kadınlara ve çocuklara keyifli, eğitici vakit geçirme imkânı sunuyor.

Son Düzenlemeler: 28 Kasm, 2023
İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI 100 YILLIK ÇINAR AĞACI BAKIMDAN GEÇTİ UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI YÜREKLERE DOKUNAN FOTOĞRAF 90 YIL SONRA CANLANDIRILDI KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
 KARAAĞAÇ KAPALI PAZARYERİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI
uşak uşak belediyesi mehmet çakın ukamer 48 Yıl Arkadaşlık