8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

8-03-2024

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. 2019’dan bu yana en güçlü şekilde kadınların yanında olduklarını söyleyen Başkan Çakın, bundan sonra da hizmetlerin artarak süreceğini ifade etti.

Programda Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve UKAMER Koordinatörü İlknur Ertuğrul yer aldı.

Bir düğün salonunda yapılan ve yaklaşık 1300 kadının katıldığı etkinlikte çeşitli ikramlar kadınlarla buluştu. Uşak Belediyesi Kent Orkestrası Solistleri Gamze Kucak ve Mert Doruk, muhteşem performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Çocukların da düşünüldüğü etkinlikte, patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtıldı; karaoke performansları neşeye neşe kattı.

Güçlü Kadın, Güçlü Uşak

Programda konuşan ve 8 Mart’ı kutlayan Başkan Çakın, kadının toplumdaki önemine vurgu yaptı. Çalışan, çalışmayan fark etmeksizin tüm kadınların bulunduğu her yerde önemli başarılar ortaya koyduğuna dikkat çeken Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Tüm kadınlarımızın başarıya ulaşmaktaki azim ve kararlılıkları herkese örnek olacak cinsten. Biz de onlar için beş senedir Uşak’ımızı daha yaşanılır bir hale getirmek için mücadele ettik. Kadınlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor.” dedi.

Göreve başladıktan kısa bir süre sonra meydana gelen pandemi sürecine değinen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, o dönemde her şeyi bir kenara bırakarak önce halkın sağlığına odaklandıklarını söyledi. Pandeminin hemen arkasından da zorlu bir dönemden geçen esnaflar için kollarını sıvadıklarını ifade eden Çakın, “Özellikle kadın esnaflarımızı bir araya getirecek bir etkinlik planladık ve Moda Fest’i hayata geçirdik. Gerçekten de girişimcilerimizden, kadınlarımızdan büyük bir ilgi gören Moda Fest’in birincisini 2022 yılında gerçekleştirdik. Tüm hemşerilerimizin gösterdiği rağbet bizleri mutlu etti. Geçtiğimiz sene de ikincisini gerçekleştirdiğimiz ve katılımın çok daha yüksek olduğu festivalimizi, göreve devam edersek girişimci kadınlarımıza destek olmak, halkımızı çeşitli etkinliklerle ve söyleşilerle buluşturmak adına sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kadınların Yeni Merkezi; UKAMER Hizmet Binası

Kadın Koordinasyon Merkezi’nin, kadınlara yönelik yapılan etkinlikleri çok daha etkin bir hale getirdiğine değinen Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “UKAMER kurulduğu günden bu yana kadınlarımızla sosyal ve kültürel pek çok etkinliğe imza attı. Dedik ki bu etkinlikleri gerçekleştireceğimiz, ulaşımın da kolay olacağı bir merkezi hayata geçirmeliyiz. Nihayetinde Millet Bahçesi’nin içerisindeki eski Kız Meslek Lisesi binasını baştan aşağı restore ettik. İçerisinde kadın kafenin, spor salonunun, diyetisyen ve psikolog gibi hizmetlerin bulunduğu, birbirinden ilginç ve güzel kurs programlarını gerçekleştirdiğimiz merkezimizi sizlerin hizmetine sunmuş olduk.” dedi.

Kadınlar için çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan merkezlerin yeni dönemde çoğaltılacağını paylaşan Başkan Çakın, yine bu dönem kurulan Zümra Kadın Kooperatifi ile de evde üreten kadınlara destek verdiklerini dile getirdi. Başkan Çakın, başarılı girişimci kadınların sayısını arttırıcı çalışmaların süreceğini söyledi.

Son Düzenlemeler: 11 Mart, 2024
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ Hesna Öğünür DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST Ali Büyükyörük Banaz Büyükoturak Köyünden Zeliha Erdem KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK TEBESSÜMLERE DÖNÜŞÜYOR KÜÇÜK VE ÖZEL YÜREKLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI
uşak uşak belediyesi 8 mart mehmet çakın ukamer Dünya Kadınlar Günü