Akın Yeniceli Soma İçin Koştu

20-05-2014

Akın Yeniceli Soma İçin Koştu

Uşak Belediyesi’nin başarılı sporcusu Akın Yeniceli Soma’da yaşanan acılara dikkat çekmek için Soma’ya kadar koştu. Toplam 220 kilometre yolu baret takarak koşan Yeniceli bu hareketi ile herkesten tebrik aldı. Yol boyunca araçların korna sesleri ve vatandaşların desteği ile yol alan Yeniceli Soma’da Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup tarafından karşılandı. Başkan Yardımcısı Tulup madencileri simgeleyen maketi Yeniceli’ye hediye etti. Duyarlılığından dolayı Akın Yeniceli’ye teşekkür eden Soma Belediye Başkan Yardımcısı Tulup, " İlçemiz tarihin en kötü ve acı günlerinden birisini yaşadı. 301 maden şehidimizi sonsuzluğa uğurlarken, aynı acıların hepsini bizlerde yüreğimizde hissettik. Ülkemizde de bu duyarlılık en üst seviyede bize ulaştı. Bugün duyarlı kardeşlerimizden birisi olan Akın Yeniceli bizim için buraya kadar koştu. Kendisi verdiği mesaj ile örnek olmuştur” dedi. Koşarak Soma’ya destek vermek istediğinin altını çizen sporcu Akın Yeniceli ise sporcu bilincinin bunu gerektirdiğine dikkat çekti. Spor yapan herkesin aynı zamanda sorumluluk sahibi olduğunu bildiren Yeniceli, " Spor yapmak sadece yarışmalardan derece alarak başarı elde etmek değildir. Spor yapmak aynı zamanda duyarlı olmak ve toplum meselelerine de dikkat çekmektir. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmak istedik. Soma’ya dikkat çekmek maksadı ile koşarak üzerime düşeni yaptım” şeklinde konuştu.

Bizi mutlu etti

Akın Yeniceli’nin koşarak Soma’ya kadar gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, " Soma’da yaşanan elim olay bizlerin en derinden yaralanmalarına neden oldu. Bugün ilçemiz hala büyük bir yası ve üzüntüyü kalbinde yaşamaktadır. İlçemizin her noktasında bu acı hissedilmektedir. Bizim acılarımızı hafifleten ise Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden gelen desteklerdir. Biz bu destekler ile acımızı bir nebze olsun hafifletmekteyiz Bugün Uşak’tan gelen kardeşimiz de bizim için örnek bir davranışa imza atmıştır. Kendisi 220 kilometre yolu acılarımıza dikkat çekmek için koşmuştur. Bu nedenle kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Yeniceli’nin şahsında bizleri en başından beri yalnız bırakmayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a da minnettarız” dedi.

Sporcu bilinci bunu gerektirir

Sporun ve sporcunun hassasiyet gerektirdiğini dile getiren Uşak Belediyesi Sporcusu Akın Yeniceli, " Bizler sporun güzelliklerine dikkat çekmek, yeni nesle örnek olmak ve başarılar elde etmek maksadı ile spor yapmaktayız. Her yaptığımız başarı Uşak’ın geleceğinde başarılı sporcuların çıkmasına neden olmaktadır. Spor başarılarının yanında sporcuların sosyal sorumlulukları da vardır. Bu sorumluluklar toplumsal olarak da örnek olmak demektir. Soma’da yaşanan acı olay neticesinde bende koşarak bu acıya ortak olmak istedim. Baretimi takıp koştuğum Soma yolunda herkesten yoğun destek aldım. Bu nedenle üzerime düşeni yapmanın mutluluğunu yaşamaktayım” dedi.

3.3
İlgili İçerikler: Banaz/Öksüz Köyünden, Ayşe Çakın Akın Çetinkaya Ayşe Akın MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Emine Akın Arif Akın Mehmet Akıncı Ayşe Hanım Somak Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Cemal Çakın Şakir Yeniceli