Kentsel dönüşüm de ilk kura heyecanı

19-06-2014

Kentsel dönüşüm de ilk kura heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Uşak Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde biten ilk etap konutların kura töreni gerçekleşti. Hak sahiplerinin evlerine kavuştuğu tören Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve hak sahipleri katıldı. Kura töreninde noter huzurunda yapılan çekilişte hak sahipleri konutlarına kavuşmanın heyecanını yaşadılar. Uşak’ta güzel bir iş için toplandıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yapılan kuranın bir milat olduğunu iletti. Kentsel dönüşümün çekilen kuranın ardından yapılacak ihale ile devam edeceğini aktaran Cahan, " Bugün ilimizin kanayan yaralarından birisi olan kentsel dönüşüm projesinde olan bir gelişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizde artık her adım somut olarak atılmaktadır. Kura ile hak sahiplerimizin mutluluğunu birlikte yaşadık. Şimdi alanın geri kalanın ihalesinin bitmesinin ardından hep birlikte kent olarak mutlu olacağız” dedi. Projenin yakın zamanda bitmesi ile birlikte Uşak’ın da ufkunun değişeceğine işaret eden Cahan, çalışmaları da bu yönde ilerlettiklerine dikkat çekti. Projenin bitmesi ile kente katacağı zenginliklerden de bahseden Cahan, "Uşak’ın hemen girişinde bulunan alan imajımızı oldukça zedeliyordu. Hergün yoldan geçen on binlerce araç ilimizi bu hali ile görüyordu. Artık kentimizin vitrini temiz ve görkemli olacak” şeklinde konuştu.

Kura bir başlangıç

Uşak Belediyesi’nin kentin imajının değişmesi için değişim projelerine önem verdiğini ileten Başkan Cahan, bunlardan birisinin de kentsel dönüşüm projesi olduğuna işaret etti. Kura töreni ile başlayan sürecin hızla ilerleyeceğini aktaran Cahan sözlerine şöyle devam etti: " İlimiz her gün gelişimini günden güne arttırarak devam etmektedir. Biz de kentimizin en güzel ve yaşanabilir kentler arasında olması için var gücümüz ile çalışmaktayız. Kentimizin imajının değişmesi gerektiği için ürettiğimiz projelere hayat vereceğiz. Diğer yandan devam eden imaj projelerinin de bizim dönemimizde bitmesi en büyük hedefimiz. Kentsel dönüşüm projesi de bu bağlamda ilimizin kader projelerinden birisidir. Yıllarca bitmeyen projede belediye olarak kısa sürede önemli mesafe kat ettik. Bugün gerçekleştirdiğimiz alanda bulunan birinci etap konutların kurası da bunlardan birisidir. Kura ile başlayan süreç daha hızlı bir şekilde ilerleyecek. Yakın zamanda gerçekleşecek ihale ile alanın geri kalanının bitmesi için önemli adımlar atılmış olacak. Biz kentsel dönüşümün komple 3 yılda bitmesini hedefledik. Bu konuda Ankara’da yaptığımız görüşmelerden de söz aldık. Belediye olarak ilimizin gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

2.8
İlgili İçerikler: GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Rasih Kural KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ Ali Kurak BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU Çukurağıl Köyünden Ramazan Korkmaz Fatih Pazar Yeri Kura Çekimi Başvuru Listesi Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Karne Heyecanına Coşkulu Kutlama