Alt Yapıda Dijital Çözüm Avantajı

16-06-2022

Kanal hatlarını kameralı cihazla inceleyen Uşak Belediyesi, sorunları tespit edip anında müdahale ederek kente çok yönlü bir fayda sağladı.

Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü; alt yapıda (kanalizasyon, yağmur suyu ve su hatları) meydana gelen arızaları tespit etmek, güncel durumlarını gözlemlemek ve yeni yapılan hatların kalitesini ölçmek amacıyla dijital görüntüleme sistemi ile kanal hatlarını kayıt altına aldı.

İlk İnceleme Acun Sokak’ta

Acun Sokak ve çevresinde yapımı devam eden Yayalaştırılan Sokaklar Projesi tamamlanmadan önce harekete geçen ekipler; esnaf ve halkın yoğun olarak temas ettiği bölgede üst yapı hizmetlerine geçilmeden önce alt yapı incelemelerini başlattı. Bu bölgedeki tüm kanalizasyon hatlarını dijital kameralı cihazla inceleyen ekipler ayrıca yeni döşenen yağmur suyu hatlarının yapım kalitesini ve kotlarını da izleme şansı yakaladı.

Büyük Bir Arıza Giderildi

Tüm verileri kayıt altına alan ekipler, bu bölgedeki hatlarda ileride sorun oluşturabilecek büyük bir arızayı tespit etti. Anında müdahale ederek buradaki arızayı gideren ekipler, ileride oluşabilecek sorunları da belirleyerek ilgili noktaları kayıt altına aldı. Bu sayede gelecekte tüm bölgeyi kazmak yerine noktasal olarak müdahale etme şansı bulacak olan Uşak Belediyesi, kenti ve bölge esnafını ileride oluşabilecek maddi zararlardan korumuş oldu.

Bölme’deki Sorunlar Belirlendi

Yine ilimize sonradan eklenen mahallelerden biri olan Kurşunluk Mahallesi’nde kameralı cihazla çalışma yapan ekipler; burada yaşanan kanalizasyon sıkıntılarını da tespit etti. Kanal hatlarının içerisinde eskiden yapılan yol çalışmalarından kalan büyük asfalt parçaları olduğunu gören ekipler aynı zamanda hatların belli kısımlarının zarar gördüğünü ve baca sistemlerinin yetersiz olduğunu fark etti. Tüm bu sorunları kayıt altına alan yetkililer gerekli tadilat ve onarım çalışmalarına ivedilikle başladı.

Proje sayesinde Çok Yönlü Kazanım Elde Edildi

Alt yapıda dijital yaklaşım projesinin uygulanması sayesinde arıza sebeplerinin görsel olarak tespit edilip kayıt altına alınabildiğini belirten yetkililer; bir bölgenin tamamını kazmaktansa hangi noktanın kazılacağını tespit ederek üst yapı yapılırken yüksek maliyetlerden kurtulmuş olunacağının altını çizdi. Öte yandan mevcut hatların kalitesinin, ömrünün ve hizmet süresinin bu çalışma sayesinde hesaplandığının altını çizen ekipler, hatlara yapılabilecek özellikle yağmur suyu gibi gizli deşarjlarında önceden görülerek gerekli tedbirlerin alınabildiğini belirtti.

Son Düzenlemeler: 17 Haziran, 2022
İlgili İçerikler: "UŞAK'IN SESLERİ" ÇÖZÜM İÇİN BULUŞTU DİJİTAL KABLOSUZ ODA TERMOSTATI ALIMI. Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı YILLARIN SORUNU HALİNE GELEN 'O YOLDA' ÇÖZÜM YAKIN Alt Yapıda Dev Kazı Başladı Alt Yapıda Modernite ve Kalite 3. Battı Çıktı İle Birleşiyor Sigorta Pazarındaki Kötü Kokuya Kalıcı Çözüm Bulundu ​Asfalt ve Bordür de Kalıcı ve Kaliteli Çözümler Sağladık ​Hurdacılar Sitesi'nin Sorunlarına Çözüm Bulundu ​Ölüm Kavşaklarından Birisine Daha Çözüm
uşak belediyesi alt yapı su ve kanalizasyon işleri müdürlüğü görüntüleme sistemi Denizli Büyükşehir Belediyesi Acun Sokak