Başkan Cahan, Dışarıdan Gelen Eleştirilere Yanıt Verdi: Sana Ne!

30-03-2017

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ev ve köy ziyaretlerinin yanı sıra, kentteki kamu ve sivil toplum kurumlarını ziyaret ederek, 16 Nisan referandumu için fikir alışverişinde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde kentteki bazı kamu kurumlarını ziyaret eden Başkan Cahan, bugün de esnaf odalarına uğradı.

İlk olarak, Uşak Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ekrem Çetin ve üyeleriyle, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda buluşan Başkan Cahan, yeni sistemle ilgili bilgiler verdi. Yeni Anayasa’ya muhalefetin yanı sıra, yabancı devletlerin de karşı çıktığını ifade eden Başkan Cahan, Nasrettin Hoca’nın baklava fıkrasını anlattı.

Başkan Cahan, “Şimdi önümüzde bir referandum süreci var ve şu ana kadar en fazla muhalefeti yapanların yabancı devletler olduğunu görüyoruz. CHP dahi, Hollanda, Almanya veya bir İsviçre kadar muhalefet yapmadı. Nasrettin Hoca’nın çok sevdiğim bir fıkrası var. Nasreddin Hoca çarşıda dolaşırken gevezenin biri: - "Efendi, az önce nar gibi kızarmış bir tepsi baklava götürdüler," demiş. Hoca aldırış etmeksizin ; - "Bana ne ?" demiş. - "Amma, baklava tepsisini sizin eve götürdüler" demiş geveze. Hoca terslemiş adamı; - "O zaman sana ne” demiş.  Şimdi CHP’yi anlıyorum hadi onlar muhalefetteler. Bu yabancı devletlere ne oluyor. Bunlara vereceğimiz cevap net.Nasrettin Hoca yıllar önce bize bu tüyoyu vermiş. Sana ne! Bugüne kadar biz hiçbir ülkenin seçimine müdahil olmadık. Her zaman için saygı duyduk ve uzaktan izledik. Şimdi Türkiye bir Anayasa değişikliğine gidiyor ve en fazla ses bunlardan çıkıyor. Fitnenin oku kimi hedef aldıysa, o doğrunun tarafındadır” dedi.

Uşak Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ekrem Çetin de, yeni Anayasa değişikliğinin ülke için gerekli olduğunu ve sandıktan evet kararı çıkacağını söyledi. Öte yandan Başkan Nurullah Cahan, servisçi esnafının talep ve beklentilerini dinledi. Esnaf, yaş sınırıyla ilgili düzenlemelerin biraz daha esnetilmesini istedi. Cahan, konunun takipçisi olacaklarını ve ekiplere gerekli inceleme için talimat vereceğini ifade etti.

Ziraat Aletleri ve Manavlar Odası’na Ziyaret

Toplantı sonrasında Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Saadettin Öztürk ile sohbet eden Başkan Cahan, sonrasında; Uşak Manavlar Esnaf Odası ve Ziraat Aletleri Nakil Araçları Esnaf Odası’na geçti. Cahan, öğlen saatlerinde de Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla buluştu ve yeni Anayasa referandumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Son Düzenlemeler: 30 Mart, 2017
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret referandum 16 nisan kurum oda kuruluş