Başkan Çakın İşitme Engelli Bireylerle Buluştu

30-09-2021

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Genç Kuşak Topluluğu’nun düzenlediği programa katıldı. İşitme engeli bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çakın, asıl engelin fark etmemek olduğunu kaydetti.

Annesi ve babası işitme engelli olan bir çocuğu konu alan belgesel tarzındaki alt yazılı filmin izletilmesiyle başlayan programda, Genç Kuşak Topluluğu “Engelleri birlikte aşıyoruz, yanınızdayız” yazılı bir pankart açtı ve mesajı işaret diliyle konuklara iletti. Program, Uşak İşitme Engelliler, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Asım Demirayak’ın konuşmasıyla devam etti. Yapılan konuşmalara işaret dili tercümanı Güven Önder eşlik etti.

İşitme Engelliler Haftası’nı kutlayan Dernek Başkanı Demirayak, hafta vesilesiyle birlik ve beraberlik mesajı verdi. Belediye ile birçok iş birliği yapıldığını anımsatan Demirayak, “Daha önce Uşak Belediyemiz İŞ-KUR ile gerçekleştirdiğimiz istihdam garantili projede bizlere destek verdi. İki tane işitme engelli bayanımızı Çayzade’de işe yerleştirdiler. Bundan sonra da Sayın Belediye Başkanımızı projelerimizde tekrardan rahatsız edeceğiz. Ben Başkanımıza desteklerinden ve tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇAKIN, “ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN TÜM BİRİMLERİMİZ SAHADA

Programda işitme engelli bireylere hitap eden, insanı önceleyen bir anlayışla çalıştıklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Belediye olarak engelsiz bir şehrin temini adına tüm birimlerimizle büyük bir hassasiyet taşıyoruz. Kurum olarak, dezavantajlı olarak nitelendirdiğimiz vatandaşlarımızın, dezavantajlarını ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirmeyi bir ilke olarak kabul ediyoruz.” dedi.

Şehirlerin ancak insanlar mutlu ve huzurluysa değer kazandığını vurgulayan Başkan Çakın, “Bizler de Uşak Belediyesi olarak bu bilinç ışığında çalışmalarımızı şekillendiriyor, hemşehrilerimizin ihtiyaç ve taleplerini daima önceliğimiz kabul ediyoruz. Odak noktamız temelde tüm vatandaşlarımız olsa da hizmetin doğru ve işlevsel olması için farklı zümrelerin ihtiyaçlarını, ayrı ayrı göz önünde bulunduruyoruz. Bunların başındaysa, fiziksel engellere sahip vatandaşlarımız geliyor.” diye konuştu.

“ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için özel bir ekip oluşturduklarını kaydeden Başkan Çakın, “Gelen talepler doğrultusunda hareket eden “Engelleri kaldırıyoruz” birimimiz, şehrimizin fiziki eksiklerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Bunun yanı sıra, işitme engelli bireylerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğümüzle bir protokol gerçekleştirdik. İşitme engeli bulunan iki vatandaşımızı bu protokol kapsamında belediyemizde istihdam ettik. Fatih Mahallesi Pazar Yerimizin tam karşısına engelli bireylerimizin çocuklarıyla rahatça eğlenebileceği engelsiz bir park alanı inşa ediyoruz. Parkımızın içerisine, görme engelli ve işitme engelli bireylerimizle, engeli bulunmayan vatandaşlarımızın iletişim sağlayabilmesi için bilgilendirme tabelaları yerleştiriyoruz. Umut ediyoruz ki bu sayede farkındalığı artırmış, iletişim için bir köprü vazifesi görmüş olacağız. Bebek sahibi işitme engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları da çok iyi biliyoruz. Çocuklarını takip etmekte yaşadıkları zorluğu, uykunun bile artık bir stres sebebi olduğu bu duruma karşı da yine çalışmalarımızı başlattık. Ses algıladığında titreyerek ebeveyni uyaran bebek telsizleri ile bu ailelerimizin de yanında olacağız.” dedi.

İşitme ve farklı engellere sahip olan vatandaşlarımız için yapılan diğer çalışmaları da paylaşan Başkan Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde engelli vatandaşlar için yüzde 15’lik bir indirim uygulandığını da hatırlattı.

Bebek sahibi bir işitme engelli aileye titreşimli telsiz hediye eden Çakın’a, Uşak İşitme Engelliler, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Asım Demirayak da tüm destekleri için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Titreşimli çocuk telsizi alan anne ise, çocuğuna bakmakta zorlandığını ve endişe duyduğunu ancak artık telsiz sayesinde çok daha rahat olacağını aktardı.

Uşak Belediyesi’nin birçok konuda yanlarında olduğunu vurgulayan bir başka işitme engelli bireyse destekler nedeniyle teşekkür etti.

Son Düzenlemeler: 12 Ekim, 2021
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ Banaz/Öksüz Köyünden, Ayşe Çakın TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA
başkan Çakın İşitme Engelli Bireylerle Buluştu