BAŞKAN ÇAKIN'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

7-03-2022

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; kadının toplumumuzun en önemli ve en saygın yapılarından biri olan aile kurumunun önemli bir üyesi olduğunu ifade eden Başkan Çakın, çalışma hayatında aktif şekilde yer alan ve üreten kadının aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katma değer sağladığının altını çizdi. Çakın; kadının toplumsal vasıfların dışında, varoluşuyla yaşama değer kattığını vurguladı.

Başkan Çakın mesajına şöyle devam etti:

Uşak Belediyesi bünyesinde kadına yönelik pek çok projeyi hayata geçirdik. Kurmuş olduğumuz Kadın Koordinasyon Merkezimiz sayesinde şehrimizdeki tüm kadınlarımızı birleştirmeyi, onların yaşamını birçok özel projeyle güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda, Millet Bahçesi içerisinde bulunan Kız Meslek Lisesi’nin eski binasını bu amaç için tahsis edeceğiz. Kısa zaman içerisinde burada restorasyon çalışmaları başlayacak ve Uşak’ta kadınlarımızın hayatı çok daha renkli ve güzel olacak.”

Üreten Kadınlar Destek Bulacak

Kurulması planlanan özel bir kooperatife de atıfta bulunan Başkan Çakın, “Üretimin gücüne inanıyor, üretici kadınlarımızın ürünlerini tüketiciye kolayca ulaştırmasını hedefliyoruz. Bu amaçla Uşaklı kadınlarımızın yöresel ve kültürel ürünleri belirlenen bir standart dahilinde üreteceği, çeşitli eğitimlerle kalite ve verimi artıracakları, ayrıca hedef kitlelerine kolayca ulaşabilecekleri Zümra Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Yine bu kapsamda yakın zamanda şehrimizle buluşturacağımız Zümra Kadın Kooperatifi Kadın El Emeği Pazarı ile üretici ve tüketiciyi kucaklaştıracak; Uşak’ın değerine değer katmış olacağız. Belediyemiz içerisinde de gerek kadın başkan yardımcılarımızla gerekse onlarca kadın personelimizle ürettiğimiz işlerle memleketimizde güzel izler bırakıyoruz. Kadınlarımızı daima önceleyen ve onların her anlamda dahil olduğu bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Ben tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; onların hayatın her alanında daha fazla yer edindiği ve üreterek kazandığı, kazandırdığı bir dünya diliyorum” dedi.

Son Düzenlemeler: 07 Mart, 2022
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI
uşak uşak belediyesi mesaj kadınlar günü mehmet çakın