Başkan Çakın'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

28-10-2020

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamasında, 29 Ekim’in bir milletin yeniden dirilişi olduğunu kaydeden Başkan Çakın, cumhuriyetin ilanına kadar ortaya koyulan fedakarlıklara işaret etti.

Türk Milleti’nin, vatan söz konusu olduğunda daima tüm varlığını ortaya koyduğunu belirten Başkan Mehmet Çakın, “Bizler şanlı bir tarihi sinesinde taşıyan, ecdadın emanetini canı pahasına koruyarak değerlerine sahip çıkan kadim bir milletiz. En zor ve dar zamanlarımızda dahi iman ve inançla zaferlere koşan, tüm cihana millet olmayı öğreten ve esareti reddeden bir ruha sahibiz. Çanakkale’den Dumlupınar’a, Sakarya’dan Gaziantep’e ortaya koyulan tüm fedakarlıklar işte bu ruhun eseridir.” dedi.

Başkan Çakın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Uğruna binlerce şehitler verilmiş topraklarımızdan kirli postalları atan milletimiz, bundan tam 97 yıl önce bugün yine milletin söz sahibi olduğu Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurmuştur.

Cumhuriyetimiz; inanç, azim ve kararlılığın, sönmeyecek bir hürriyet meşalesinin nişanesidir. 29 Ekim, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla topyekûn bir milletin eseridir. 29 Ekim, tüm imkansızlıklara rağmen verilen büyük mücadelenin Cumhuriyetle taçlandırılması, milli irade ruhunun tescili, güzel yarınların müjdesidir. Tükendiği sanılan bir milletin yeniden dirilişi, ayağa kalkışı ve istikametini istiklal olarak belirleyişidir Cumhuriyetimizin ilanı.”

Şunun altını çizmek gerekiyor ki, Türk Milleti’nin özündeki inançla dünya tarihine zaferin mührü vurulmuştur.

İşte bu bilinçle, bizlerin kutsal emaneti Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, milli ve yerli hamlelerle gerek hükümetimiz nezdinde gerekse yerel yönetimler olarak kalkınma mücadelemizi sürdürüyoruz. Akdeniz’den Karadeniz’e, Suriye’den Libya’ya tüm satıhlarda milli güvenliğimizi muhafaza etmek üzere varlık gösteriyoruz.

Bu milletin alın teriyle ve nice canlarıyla vatan kıldığı kadim topraklarımızın her anlamda güç kazanması ve güzelleşmesi için hep birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz.

Vatanımıza tüm varlığıyla sahip çıkan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman gazilerimizi şükranla, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Son Düzenlemeler: 28 Ekim, 2020
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Mehmet Savaş Cumhuriyet Mahallesi Sakinlerinden, Ahmet Çetin BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMA PROGRAMI
uşak uşak belediyesi açıklama mehmet çakın cumhuriyet bayramı