BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI

27-10-2023

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyet’in tüm zorluklara rağmen, büyük fedakarlıklar yapılarak kurulduğunu belirten Başkan Çakın, “Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, Cumhuriyeti ilan ederek mücadelesini taçlandırmıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferini simgelerken, aynı zamanda tüm dünyada adından söz ettiren güçlü bir Türkiye'nin inşasının da sembolüdür.” dedi.

Çakın mesajına şöyle devam etti:

“Cumhuriyetin ilanı ile birlikte ülkemiz, üzerinde oynanan kirli oyunların esiri olmaktan kurtulmuş; kendi milli ve yerli başarılarıyla adından söz ettirir bir hale gelmiştir. Birlik ve beraberliğin taçlandığı bu ortamda Yüce Türk Milleti olarak sahip olduğumuz değerler, çok şükür ki yüz yıldır güçlenerek varlığını korumuştur.

Bizler de geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe umutla bakıyor, kentimizin güzelliklerini ve potansiyelini daha da yükseklere taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. Uşak'ın güzellikleri, zenginlikleri ve tarihi mirasıyla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

O günlerde ortaya konulan azmin bugün kalkınmada ve gelişimde bir rehber olduğunun altını çizmek istiyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMA PROGRAMI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN 19 MAYIS MESAJI
uşak belediyesi Bayram 29 ekim kutlama mehmet çakın 100. yıl