BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇ KUŞAK'A BAYRAM HEDİYESİ

24-04-2023

Uşak Belediyesi tarafından kurulan, sosyal ve kültürel etkinliklerin adresi Genç Kuşak Topluluğu, gezilerine bir yenisini daha ekledi. Milli yatırımları yerinde gören topluluk, kentin kültürel değerleriyle de özel bir bayram yaşadı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı ve Genç Kuşak Topluluğu’nu heyecanlandıran gezi çağrısıyla; topluluk hızla hazırlıklarını tamamladı ve dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’ya gençlerle ziyaret gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde İstanbul Sarayburnu Limanı’na yapılan gezi gençlere unutamayacağı anlar yaşattı.

BAYRAMIN COŞKUSU İSTANBUL GEZİSİYLE TAÇLANDI

Yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla düzenlenen gezinin başlangıcında Türkiye'nin ilk uçak ve en büyük savaş gemisi TCG Anadolu ziyaret edildi. Geminin uçuş güvertesinde yer alan, Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ve kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA gezinin gözde uçaklarından oldu.

Öğrencileri kendine hayran bırakan 231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip TCG Anadolu, araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taşıyabiliyor. Uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA konuşlandırılabilen gemi, hangarında ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşıyabiliyor. TCG Anadolu toplamda 1.223 personele ev sahipliği yapabiliyor. Gemide, tam teşekküllü hastane imkânı ve 2 ameliyathane de bulunuyor.
Gemi gezisinin ardından rotasını Tarihi Yarımada’ya çeviren Genç Kuşak Topluluğu, Yerebatan Sarnıcı’nı, Ayasofya Camii’ni, Eminönü Meydanı’nı, Topkapı Sarayı’nı ve birçok tarihi yapıyı gezdi. Şehrin tarihini ve ilklerini öğrenen gençler mimari açıdan da yapıların özelliklerine dair bilgiler edindi.

GENÇLER BAŞKAN ÇAKIN’A TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde düzenlenen sürpriz İstanbul ziyaretine katılan gençler, sosyal ve kültürel açıdan her daim yanlarında olan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini iletti.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA Miraç Efe Gençtürk KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR Fatma Gencer KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI Bayram Akkaya BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE
uşak uşak belediyesi istanbul mehmet çakın Genç Kuşak tcg anadolu