Başkan Mehmet Çakın'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

17-03-2021

Değerli hemşehrilerim;

Çanakkale Zaferi, bu mukaddes topraklarda, karşısına dünyanın dikildiği kahraman bir ordunun tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen vatan sevgisini, özgürlük tutkusunu ortaya koyarak yazdığı şanlı bir destandır.

Vatanı için canını feda eden şehitlerimizin Çanakkale’de yazdığı tarih, sadece bu topraklarda değil, tüm dünyada geçmişten günümüze saygıyla anılmıştır. Türk Bayrağı’nın topraklarımızda sonsuza kadar dalgalanması, istiklal ateşinin sonsuza kadar yanması için imkansızları mümkün kılan bu zaferin mucizeleri, tüm dünyanın aklına kazınmış, bizler için unutulmayacak kutsal bir emanet olmuştur.

Vatanı uğruna adeta etten duvar ören Kahraman Türk ordusu, kurşunların yağmur gibi yağdığı ve Çanakkale’nin destan tohumunun ekildiği cephelerde, düşman kuvvetlere iman yumruğunu indirmiştir. Yiğitlerimizin manevi gücü, ülkemize ve kendilerine çelik zırh olmuş, bu güçle mucizelerin sebebi olmuştur.

Çanakkale’de bağımsızlık uğruna zor şartlar altında cesurca çarpışan kahraman ordumuz vatanımıza olan sevginin, milletimize olan bağlılığın ve kazanmaya olan inancın, en güçlü silahlardan bile daha güçlü olduğunu tüm dünyaya ispatlamış ve gelecek nesillerimize bu onuru armağan etmiştir. Bu kıymetli armağana karşılık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza kadar yüceltip, korumak bizim şehitlerimize olan borcumuzdur.

Çanakkale Zaferi’ndeki iman dolu ruh, günümüzde de bu milletin milli birlik ve beraberlik damarlarında hala akmaya, mevcut düşmanlarımıza karşı koruma kalkanı olmaya devam etmektedir. Dünya tarihini şekillendiren bu aziz zaferin ışığında, kahraman liderlerimizin, canını feda eden şehitlerimizin, kanını hiçe sayan gazilerimizin ve cephelere cephane taşıyan annelerimizin bizlere miras bıraktığı güzel vatanımız için milli ve manevi değerlerimizi korumaya, Çanakkale ruhunu sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz.

Muazzam zaferin şuuruyla Çanakkale Zaferi’ nin 106. yıldönümünü kutluyor,18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle; bu güzel vatanı bizlere emanet olarak bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, vatan toprağı ve manevi değerleri için şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

MEHMET ÇAKIN

BELEDİYE BAŞKANI

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
Son Düzenlemeler: 17 Mart, 2021