BAŞKANIMIZ MEHMET ÇAKIN'DAN 1 EYLÜL MESAJI

1-09-2021

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Milli mücadelenin Kuvayı Milliye ruhuyla kazanıldığının ve adeta bir kahramanlık destanı yazıldığının altını çizen Başkan Çakın, Türk Milletindeki vatan sevgisine işaret etti.
Türk Milletinin, her ferdiyle ve her koşulda bayrağına, vatanına, kutsal bildiği tüm değerlere sahip çıktığını ifade eden Başkan Mehmet Çakın, “Ecdadımızın üstün bir çabayla vatan topraklarını savunduğu, gönüllerindeki vatan sevgisiyle zafere koştuğu 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.” dedi.

Milletimizin, milli ve manevi değerlerini benliğinden öte tuttuğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın şöyle devam etti:

“Gösterdiği kahramanlık mücadeleleri ile dikkat çeken Uşak’ımız 1 Eylül 1922 tarihinde düşmanı büyük bir bozguna uğratmış ve şanlı bayrağımızın asaletle dalgalanmaya devam etmesini sağlamıştır. Yunan Birlikleri Komutanı Trikopis ilimiz sınırları içinde esir alınmış ve burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkartılmıştır. Yokluklara ve tüm sıkıntılara rağmen zafere olan inancını hiç kaybetmeyen; kadın, çocuk ve yaşlı demeden her bir ferdiyle mücadele eden asil Türk Milletinin yazdığı bu destan, bugün bizler için büyük bir gurur ve minnet kaynağıdır. Bu şartlarda kazanılan zaferle ilimizin kurtuluşunun yıl dönümünde bizler çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimize saygılarımızı ve minnetimizi sunuyoruz. Umut ediyorum ki Yüce Rabbim bu aziz millete bir daha böyle savaşlar göstermesin. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhlarının şad olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

100. YILDA UŞAK’A ÖZEL HEDİYE
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Atapark’ta bulunan Atapark'ta bulunan kuleye yönelik de özel bir çalışma yürütüldüğünü hatırlattı. Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Uşaklılara armağan etmeyi hedefledikleri müzeye ilişkin konuşan Başkan Çakın, “Milli Mücadele döneminde Uşak’ta yaşananları ve kahramanlıkları oluşturacağımız müze ile yansıtacağız. Bu topraklarda verilen şanlı mücadelenin ölümsüzleşmesi ve gelecek nesillere aktarılması bizler için çok değerli. Böylesine kıymetli bir merkezi şehrimize kazandırmaktan büyük bir memnuniyet duyacağız.” dedi.

Son Düzenlemeler: 07 Ekim, 2021
İlgili İçerikler: Mehmet Ali Söğüt Banaz İmrez Köyünden Mehmet Gencer Banaz/Susuz Köyünden, Mehmet Yaşar Mehmet Rençber Karahallı/Külköy köyünden, Mehmet Yılmaz Mehmet Eksen Sivaslı/Akarca köyünden, Mehmet Aytekin Ali Mehmet Lahnacı BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE Mehmet Karagöz
Başkan Mehmet Çakın 1 EYLÜL MESAJI