​Bayırbucak'a Yardım TIR'ları Yola Çıktı

4-01-2016

Bayırbucak’a Yardım TIR’ları Yola Çıktı

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için duyarsız kalmadıklarını belirtirken, yardım TIR’larına yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

Uşak Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği ortaklığında Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için yardım toplandı. Atatürk Anıtı önünde bir hafta boyunca toplanan yardımlarda Uşaklılar kuru gıda, un, battaniye, giysi ve nakdi bedellerin toplanmasına katkı sağladı. Toplanan 3 TIR dolusu yardım dualarla yollandı. TIR’ın uğurlama töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’ın yanı sıra, Hayrat İnsani Yardım Derneği yetkilisi Mustafa Yankın ve yardımseverler hazır bulundu.

Uşak halkı hassas davrandı

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Uşak yardımseverliğini bir kez daha gösterdi” dedi. Bayırbucak Türkmenlerinin desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Uludağ, “Bugün Türkiye coğrafyasında lider olmakla birlikte mazlumların yanında olması nedeniyle tüm mazlum halkların destek beklediği bir ülke konumuna gelmiştir. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, zorda olan tüm milletlere ülkemiz yardım elini uzatmıştır. Bugün de soydaşlarımız olan Bayırbucak Türkmenleri için de yardım elini uzattık. Suriye’de mücadelesini sürdüren Türkmen kardeşlerimizin yalnız kalmasına asla müsaade edemezdik. Bu nedenle Uşak’ta yardım çalışmalarına başladık. Bir haftalık süre içinde duyarlı hemşehrilerimiz Bayırbucak Türkmenleri için çaba verdi. Neticede 3 TIR yardım topladık” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kumbaralarındaki birikimlerini dahi yardım için bağışladığını anlatan Uludağ, “İşte bu durum bizim millet olarak ne kadar hassas olduğumuzun göstergesidir” ifadesini kullandı.

Mazlumların yanındayız

Belediye olarak bundan sonra da duyarlı olmaya devam edeceklerini aktaran Uludağ sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da duyarlı olmaya devam edecektir. Bu sayede gerek ülkemizde gerekse yurt dışında zor durumda olan kardeşlerimize ulaşacağız. Ayrıca dünyanın neresinde olursa olsun zalimlerin yaptığı zulümlere karşı mazlumların yanında olacağız ve yerelden desteklerimiz sürecek”

İlgili İçerikler: Numan Yardımcı Sami Yardım Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı Uşak Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları Belli Oldu Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve AR-GE Başkanı Hamza Dağ Uşak'ta Uşak Belediyesi'nin Yardımları Doğu Guta'ya Ulaştı Uşak'ta Engellilerin El Emeği Ürünleri Sergiye Çıktı Uşak'tan çıkan yardım TIR'ları Sahiplerine Teslim Edildi Afrin Halkının Emanetleri Yola Çıktı Başkan Cahan 3. Battı Çıktı İçin Mandala Bastı
uşak uşak belediyesi Türkmen hakan uludağ yardım bayırbucak TIR