Cahan, "Halktan Asla Kopmadık ve Kopmayacağız"

26-05-2015

Halktan Kopmayan Başkan,

Vatandaşların Arasında Olmaya Devam Ediyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan görevde olduğu bir yıl içinde kentte yaşayan vatandaşlardan kopmayarak politikacılar ile ilgili algıyı değiştirdi. Başkan Cahan, “Halktan kopuk hizmet vermek kendi kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 30 Mart yerel seçimlerinden sonra gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine topladı. Kimi zaman düğünlerde, kimi zaman taziye evinde, kimi zaman da ev ziyaretlerinde bulunan başkan Cahan, 200 bine yaklaşan nüfuslu kentte hergün vatandaşlar ile yüzyüze görüşmeye devam ediyor. On binlerce vatandaş ile birebir görüşerek beğeni kazanan Cahan, telefonlarını sürekli vatandaşa açık tutarak günün 24 saatinde hemşehrilerinden gelen telefonlara cevap vererek takdir kazanıyor. Uşak’ın projelerinde katılımcılığı önemseyen Başkan Cahan, vatandaşlar ile sürekli görüşerek projelere ortak aklı dahil ediyor.

İç içe olmaktan hep mutlu olduk

“Göreve gelirken ana projemiz gönüllere köprüler kurmaktı” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Genç yaşta siyasete girdiğimden bu yana vatandaşlarımızdaki politikacı algısı, seçimden seçime ortaya çıkan ve seçimden sonra bir daha vatandaşı görmeyen bir yapıdaydı. Bu yapı bize hep ters geldi. Çünkü bizler özümüzde ve kültürümüzde insan odaklı şekilde yetiştik. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü kendimize rehber edindik ve bu nedenle vatandaştan hiç kopmadık. Seçimden önce başladığımız maratonda neredeyse bütün hemşehrilerimiz ile yüzyüze görüştük. Seçimden sonra göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar da bu düşüncemiz ile yolumuza devam ettik. Her fırsatta vatandaşlarımızın arasına indik” dedi.

Vatandaşların iyi gününde ve kötü gününde yanlarında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Cahan, “Uşak’ta yaşayan herkese Belediye Başkanlarını sürekli yanlarında görmelerinin ayrıcalığını yaşatıyoruz. Vatandaşlarımız da bu duruma olumlu tepkiler veriyor” ifadesini kullandı

Ortak akıl ile kentimizi geliştiriyoruz

Uşak’ta her zaman ortak aklı dikkate alan bir yapıda olduklarını ve bütün projelerinde vatandaşların kent ile ilgili düşüncelerini aldıklarını belirten Cahan, bundan sonra da aynı şekilde çalışacaklarını belirtti. Bu düşünce ile Uşak’ın yaşanabilir bir kent olacağının altını çizen Cahan sözlerine şöyle devam etti: “Projelerimizin can bulması ve şekillenmesinde kentte yaşayanların fikirleri son derece değerlidir. Bütün platformlarda hemşehrilerimize projelerimizi soruyor, kendi mahallelerinde ve yaşadıkları yerde ne görmek istediklerini istişare ediyoruz. Kısacası ortak aklı tam manasıyla işleterek vatandaşlarımızın beğeneceği ve isteyeceği projeler üretiyoruz. Şahsen yaptığım görüşmelerin yanından belediye yönetiminde bulunan tüm yöneticilerimiz de vatandaşlarımız ile sürekli iç içe bulunuyor. Yönetimimiz boyunca bu strateji ile yolumuza devam edeceğiz” .

Herkese kapımız açık

Uşak Belediyesi’nin kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Cahan, “Bundan sonra da biz bütün hemşehrilerimize düşüncelerine, ırklarına, dinine bakmaksızın kapılarımızı açacağız. Gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına dek hep insanlarımızın arasında olacağız. bu sayede sosyal belediyecilik olgusunu da geliştireceğiz” diye konuştu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ Aslan Cengiz ŞEHİRİÇİ OTOBÜSLERDE KARTLI SİSTEM KURULUMU BAŞLADI Elmalıdere Mahallesi Sakinlerinden, Ayşe Aslan Feride Koçaslan Aslan Öztosun Eşme Elvanlar Mahallesinden Mustafa Aslan Ramazan Eraslan Yaşar Aslan Eşme/Kıranköy Köyünden, Ahmet Aslan
halktan kopmayan başkan