CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI

29-10-2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sanattan spora, konserden söyleşilere kadar birbirinden renkli etkinliklerle Uşak’ta kutlandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında yer gök demeden bütün şehir al bayraklarla donatıldı, akıllara kazınacak gösteriler vatandaşlarla buluşturdu.

Yapılan kutlama programlarına Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Milletvekilleri, il protokol üyeleri ve binlerce Uşaklı katıldı.

1923 KİŞİLİK "İSLAMOĞLU" GÖSTERİSİ

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkuyla kutlanması için 3 gün önceden başlayan etkinlikler bugünkü gösterilerle coşkuyu daha da zirveye taşıdı. Günün ilk etkinliği 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 1923 kişinin katılımıyla gerçekleşen "İslamoğlu" halk oyunu gösterisi oldu. Ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi ve birbirinden özel topluluklar vatandaşları selamladı.

Daha sonra Atapark'ta düzenlenen 3x3 basketbol turnuvasında ise yetenekli sporcuların kendilerini gösterdikleri rekabet dolu maçlara ev sahipliği yaptı

CUMHURİYET MUTLULUĞUNA DRİFT HEYECANI EŞLİK ETTİ

Günün en heyecan verici anları ise Uşak Belediyesi Süpermoto Yarış Pisti'nde yaşandı. 5 usta pilotun araçlarıyla hız ve aksiyon dolu anlar sunduğu Drift Gösterisi izleyicileri büyüledi. Birbirinden özel şovların yapıldığı etkinlikte arabaların yanı sıra, Uşaklı Milli Sporcu Asrın Rodi Pak'da motor gösterisiyle yer aldı.

Alanda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Çakın, büyük zorluklarla ve fedakârlıklarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğuna değinerek şu ifadeleri kullandı.

“Cumhuriyet kenti, Milli Mücadele kenti olan Uşak’ımızda bu güzel etkinliklerde sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Türkiye’nin dört bir tarafından tanınan ve bilinen Uşak’ta çekilmiş olan “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” temalı fotoğrafımız bu topraklarda nasıl bir mücadele verildiğini, Cumhuriyet’in nasıl kazanıldığını, bu milletin nasıl fedakârlıklar yaptığını bizlere en güzel şekilde anlatmaktadır. Büyük özveriyle ve fedakârlıkla kazandığımız Cumhuriyet’imizi ilelebet korumak ve payidar kılmakta hepimizin görevidir. Çocuklarımıza da en güzel şekilde teslim etmek için bizler de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu olsun.”

KUTLAMALAR GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ

Akşam saatlerinde ise Atatürk Kültür Merkezi'nde "100. Yılında Cumhuriyet ve Uşak" sergisi açıldı. Bu anlamlı günde Uşak'ın tarihini ve kültürünü yansıtan en özel eserler sanatseverlerle buluşturuldu. Ardından yine Atapark'ta gerçekleşen mehteran gösterisi, büyüleyici bir atmosfer oluşturdu. Gece coşkulu bir kalabalık eşliğinde yapılan fener alayı ile son buldu. Uşak halkı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı.

İlgili İçerikler: 06-03-2024 TARİH VE 77-78 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 80 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 74 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 75-76 SAYILI BMK 06-03-2024 TARİH VE 79 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 39-40 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 60 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 59 SAYILI BMK 07-02-2024 TARİH VE 41 SAYILI BMK 03-01-2024 TARİH VE 16-17 SAYILI BMK
uşak uşak belediyesi 29 ekim mehmet çakın cumhuriyet bayramı