​Halı Kursları Sertifika Töreni Yapıldı

30-09-2015

Halı Kursları Sertifika Töreni Yapıldı

Uşak Halıları Dokuma Kursu’nu başarıyla tamamlayanların sertifika alma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, yapılan çalışmalar ile halıların eski günlerindeki gibi şöhretine kavuşacağının altını çizdi. Uludağ, “Açtığımız kurslar halıların asırlarca yaşaması için son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞ KUR İl Müdürlüğü ortaklığında açılan istihdam garantili halı kurslarının sertifika töreni düzenlendi. Belediye hizmet binasında gerçekleşen sertifika töreninde 20 kursiyer sertifikalarını alırken, kursiyerlerce dokunan çeşitli motiflerdeki halılar da sergilendi. Törene Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Halk Eğitim Müdürü Osman Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kursiyer yakınları katıldı.

Değerimizin yaşaması için çaba veriyoruz

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Uşak Halısının eski günlerindeki gibi görkemine kavuşması için çaba veriyoruz” dedi. Uşak halılarının gelecek nesillere de öğretilmesi ve yaşatılması maksadıyla farklı organizasyonlar yaptıklarına değinen Uludağ, “Uşakımızın değeri olan halımızı tanıtmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İŞ KUR İl Müdürlüğümüz ve Belediyemizce örnek bir uygulamaya imza attık. Değerimizin yaşaması açısından 20 kursiyer arkadaşımız eğitim aldılar. Ayrıca kurstan sonra da sertifika alan kardeşlerimiz iş bulma imkanına kavuştular. Uşak halısı dünya çapında son derece değerli bir kültür donesidir. Halımızın unutulmaması ve yeni nesillere ulaşması açısından bu tür kurslar son derece önemlidir. Biz her fırsatta değerimize sahip çıkmak için çaba gösteriyoruz. Uşak Halılarına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uludağ, halılar için projelerin süreceğine dikkat çekerken, “Bu bağlamda hedeflerimize ulaşacağız ve halımızı yeniden dünya gündemine sokacağız” ifadesini kullandı.

Halı için yapılan her iş değerlidir

Halılar için yapılan her çalışmanın son derece önemli olduğunu bildiren Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Bizlere halılar ile ilgili davet geldiğinde çok mutlu oldum. Çünkü ilimize gelen misafirlerimize gösterdiğimiz en önemli kültür öğelerinden birisi halılarımızdır. Bu güzel kültür kadınlarımızın çalışkanlığı ile devam edecektir. Uşak Halıları dünyada tüm dünyada ün salmış ve anlam ifade etmiştir. Böyle anlamlı bir sembole kadınlarımızın bakış açısın, duygu ve emeği eklenince daha da güzelleşiyor. Halılar ile ilgili yapılan tüm işlerde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ verdi.

Son Düzenlemeler: 30 Eyll, 2015
İlgili İçerikler: GENÇ KUŞAK FEST GÖRKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI YAZ OKULU SONA ERDİ, SERTİFİKALAR ALINDI Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI SERTİFİKALARINI ALDI Kültür Dokuyan Eller Sertifikalarını Aldı MEGA PROJE KENT PARK'TA AĞAÇ DİKİM TÖRENİ DÜZENLENDİ TÜGVA'nın İlk Mezunları Sertifikalarını Başkan Cahan'dan Aldı Kursiyerler Sertifikalarını, Engelli Kadınsa Gezi Sözünü Aldı Uşak Belediyesi'nde Görev Devir Teslimi Yapıldı USEM Projesinde 83 Kursiyer Sertifikalarını Aldı
uşak uşak belediyesi marka şehirler hakan uludağ uşak halıları marka sertifika Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü Uşak Hal Eğitim Müdürlüğü Uşak İŞ KUR halil ibrahim ertekin