​Hem Çevreci, Hem Hayvan Dostu Proje

16-09-2015

Hem Çevreci, Hem Hayvan Dostu Proje

Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli Uşak’ta çeşitli bölgelerde hayvanları ve çevreyi ilgilendiren beslenme odakları koyduklarını belirti. Kırdinli, “Beslenme odaklarında doğanın kirlenmemesi için önemli bir adım atılacak. Aynı zamanda geri dönüşüm sağlamakla birlikte sokak hayvanlarının doymasına fırsat tanıyacağız” dedi.

Uşak Belediyesi sokak hayvanları ve çevreyi ilgilendiren bir projeye daha imza attı. Projeyle çeşitli noktalara çevreci beslenme odakları kuruldu. Vatandaşlar yeni sistemle plastik ve pet şişelerin geri dönüşümünü beslenme odağına atarak sağlayacak. Atılan pet ve plastik şişeler aynı anda sokak hayvanları için yiyecek olarak geri dönecek. Sistem ilk olarak Tiritoğlu Parkı, Ata Park ve Huzur Park’ta hizmet verecek. Güneş enerjisiyle çalışan beslenme odakları daha sonra kentin çeşitli bölgelerine yerleştirilerek çoğaltılacak.

Örnek bir çalışma

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, çevreci ve hayvan sever bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını belirtti. “Projenin birçok yönden faydasını göreceğiz” diyen Kırdinli, vatandaşların da sistemi her anlamda olumlu bulacaklarına inandıklarını belirtti. Kırdinli, “Belediyemiz alt yapı ve üst yapı konusunda yoğun bir çalışma yürütmektedir. Bu konuda çalışmalarımızda başarıyla devam etmekteyiz. Bunun yanında ilimizde çevreci ve doğa dostu projeleri de önemsiyoruz. Bu konuda ilgili birimlerimiz çalışmalarını devam etmektedir. Son olarak yaptığımız çalışma ise doğanın dengesinin korunmasına katkı sağlamanın yanı sıra sokak hayvanlarını da ilgilendirmektedir. İlimizde hem sokak hayvanları ve de gelecek nesillere daha güzel bir Uşak bırakmak için beslenme odakları kurduk. Bu noktalar güneş enerjisiyle çalışmaktadır. Sistem beslenme odağının içine yerleştirilen bir düzenekle çalışmaktadır. Bu düzenek plastik ve pet şişelerin beslenme odağına atılmasıyla birlikte aynı anda sokak hayvanlarına yiyecek vermektedir. Şu an üç bölgede başlayan proje zamanla diğer bölgelere de yayılacak”.

Projeler devam edecek

Uşak’ta gerek doğa dostu gerekse doğada yaşayan canlılara yönelik projelerin süreceğini ifade eden Kırdinli, “Belediyemiz her anlamda farklı projeler ile hemşehrilerimizde farkındalık yaratmaya devam etmektedir. Bu yaptığımız çalışmada özel ve insanlarımızın bilinçlenmesini sağlayacak bir çalışmadır. Bundan sonra da örnek olacak ve fayda sağlayacak çalışmalara devam edeceğiz. Konuyla ilgili kentimizin sivil toplu kuruluşlarıyla ve vatandaşlarımız ile istişareler yaparak ortak akıl ile başarılı işlere imza atacağız” dedi.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELERİN AÇILIŞ MÜJDESİ GELDİ
uşak uşak belediyesi Proje ergün kırdinli geri dönüşüm beslenme odağı hayvan dostu