Hüsnü Şenlendirici, Uşak Belediyesi Sanat Akademisinin Açılışına Katıldı

20-05-2017

Uşak Belediyesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde kurduğu Sanat Akademisinin açılışı, dünya çapında tanınan klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin katılımıyla yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan açılışa Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Gençlik ve akademide faaliyet gösteren sanatçılar ve öğrenciler yer aldı.

Müzik, resim, heykel ve sahne sanatlarına dair eÄŸitimlerin verileceÄŸi UÅŸak Belediyesi Sanat Akademisi'ndeki dersliklerin her birine ebediyete intikal eden sanatçıların isimleri verildi. UÅŸaklı aşık Ä°bilak Mehmet, Barış Manço ve NeÅŸet ErtaÅŸ gibi Türk müziÄŸinde emeÄŸi geçen isimlerin unutulmadığı akademinin açılış programının onur konuÄŸu olan Hüsnü Åženlendirici'nin ismi de bir dersliÄŸe verildi. Hüsnü Åženlendirici, açılışa özel klarnet çalarak, müziÄŸiyle katılımcıları mest etti.

Akademinin her yaÅŸ grubuna kapısının açık olduÄŸunu belirten UÅŸak Belediyesi Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik,  " Bu proje benim konservatuara girdiÄŸim ilk yıllardan beri aklımdaydı. UÅŸak'a bir sanat akademisi kurduk. Ä°nÅŸallah yakın bir zamanda ilimizde konservatuarın açılmasını da umuyoruz. UÅŸak halkının ilgisi ve desteÄŸi bizi ayakta tutuyor" dedi.

Kentte kültür ve sanattaki faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, akademinin gençler için önemli bir rehber olacağını söyledi. Dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin programı onurlandırmasının önemli olduğunu belirten Başkan Cahan, " Uşak'ta sanatı genç kardeşlerimizle buluşturacağız. Güzel eserler kazandırmak için çalışmalarımız sürecek. Hüsnü Şenlendirici bizi yalnız bırakmadı ve kendisine teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda Hüsnü Şenlendirici'yi tekrar halkımızla bir araya getireceğiz" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın sanatsal faaliyetlere katkısının büyük olduğunu dile getiren Hüsnü Şenlendirici de, "Başkanımız çok güzel bir çalışma yapmış, Uşak'a konserlere hep gönül rahatlığıyla geliyorum. Yaz döneminde bir konser daha vereceğiz. Uşak'ta özel bir çalışma daha yapacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından akademinin açılışı gerçekleştirilirken, Başkan Nurullah Cahan, günün anısına Hüsnü Şenlendirici'ye hediyeler takdim etti.

Gençlik Festivalinin Açılışı Yapıldı

Öte yandan bugün, UÅŸak Belediyesi'nin 5 gün boyunca sürdüreceÄŸi Gençlik Festivali'nin de açılışı yapıldı. UÅŸak Belediye BaÅŸkanı Nurullah Cahan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Ä°l Müdürü Åžahin Mercan ve vatandaÅŸların katıldığı kortej  yürüyüşü, 15 Temmuz Åžehitleri Meydanı'na kadar devam etti. Burada UÅŸak Belediye BaÅŸkanı Nurullah Cahan ve eÅŸi Halime Cahan ile birlikte Gençlik Festivali'nin açılışını yaptı. 5 gün sürecek olan festival kapsamında kentte bir dizi etkinliklerin yapılacağını belirten BaÅŸkan Cahan, tüm gençleri etkinliklerde yer almaya davet etti.

Son Düzenlemeler: 23 Mayýs, 2017
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK Hüsnü Şahin Bübül DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat akademisi hüsnü şenlendirici gençlik festivali