​Işık Mahallesi Hak Ettiği Değere Kavuşuyor

16-11-2015

Işık Mahallesi Hak Ettiği Değere Kavuşuyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Işık Mahallesi’nin beklediği hizmetlerin belediye tarafından gerçekleştirilmeye başlandığını belirtirken, mahalle halkının mutlu olacağı projelere start verildiğini belirtti.

Uşak Belediyesi kentin her noktasında çalışmalara son hızıyla devam ediyor. Bütün mahallelerin ve sokakların modern ve aynı derecede güzelleşmesini hedefleyen Belediye kentin kuzey mahallelerinde de yoğun bir mesai sarf ediyor. Kuzey mahallelerinden birisi olan Işık Mahallesi’nde de çalışmalar son hızıyla sürüyor. Mahalledeki çalışmaları ise Belediye Başkanı Nurullah Cahan yakından takip ediyor. Bu kapsamda Başkan Cahan mahalle halkıyla tekrar buluştu. Başkan Cahan’a Işık Mahallesi Muhtarı Yaşar Orel, Uşak Belediyesi birim müdürleri ve mahalle sakinleri eşlik etti.  Cahan burada yapılan çalışmalar ve mahallenin geleceği hakkında bilgi verdi.

Unutulan değil hizmet edilen mahalle

Işık Mahallesi’nin unutulmuşluk hissini Belediye çalışmaları ile yok edeceklerine değinen Başkan Nurullah Cahan, “Mahallemizde başlayan, biten ve devam eden projelerimizle gelişim daha iyi olacak” dedi. Cahan, “Kentimizde bütün mahallelerimizin vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek modern ve yaşanabilir olmasını önemsiyoruz. İlimizin kuzey ve güneyinin arasındaki farkın bitmesi ve aynı derecede güzelleşmesi için çalışmalarımız söz konusudur. Bu konuda önem verdiğimiz mahallerden birisi de Işık Mahallesidir. Mahalle sakinleri her zaman hizmet konusunda beklentileri olduğun dile getirmişler. Fakat maalesef gerek mahalledeki yerleşim yerlerinin konumu gerekse farklı nedenlerle sıkıntılar yaşanmış. Biz bu duruma dur dedik ve hemen çalışmalara başladık” dedi.

Sorunlara kısa sürede çözüm

Mahallenin sorunlarını ortak aklı önemseyen bir yapıda vatandaşlar ile görüşerek çözmeye başladıklarına anlatan Cahan, “Mahallemizde öncelikle park sorunu vardı. Sosyal yaşamın bir gereği olan ve çocuklarımızın nefes almalarını sağlayacak parklar yoktu. Belediyemiz mahallede yer alan ve atıl bir şekilde duran mezarlık karşısındaki parkı düzenledi ve mahalle halkına hediye etti. Ayrıca yeni bir park için yer belirleme çalışmaları bitti. Kısa süre sonra yeni bir parkı daha mahallemize hediye edeceğiz. Diğer yandan mahallemizin yol sorununa da çözüm bulduk. Yakın zamanda bu konuda da sorun kalmayacak. Kuzey çevre yolunun da bölgeye yakın geçmesi hasebiyle kalkınma daha hızlı olacak” diye konuştu.

Başkan Cahan mahallede çalışmaların devam edeceğinin ve gelişmelerin süreceğinin de altını çizdi.

İlgili İçerikler: Ünalan Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Kurt Banaz 31 Ağustos Mahallesi sakinlerinden Ayşe Tekin Ünalan Mahallesi Sakinlerinden, Yusuf Kaya KEMALÖZ MAHALLESİ 36. BÖLGE OLARAK ADLANDIRILAN ALANDA YAPILAN 18. MADDE UYGULAMA İŞLEMLERİ TAMAMLAN Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir Aybey Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Kahraman
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir ışık mahallesi değer projeler