Kadına Yönelik Projeler Hız Kazanıyor

15-01-2022

Uşak Belediyesi tarafından, ürettikleri ürünlerle kazanç elde etmek isteyen kadınlara yönelik  hayata geçirilmesi planlanan Zümra Kadın Girişimi ve Üretim İşletme Kooperatifi, Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katıldığı bir organizasyonla üretici kadınlara tanıtıldı. Toplantıya yoğun ilgi gösteren üretici kadınlar; süreçle ilgili merak ettiklerini Başkan Çakın’a sordu, konu hakkında istişareler yapıldı.

Toplantıya Başkan Çakın’ın yanı sıra, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Belediye Meclis Üyesi İlknur Ertuğrul, AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, CHP Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

“Tarifi İmkansız Büyük Bir Mutluluk”

Buluşmada, söz konusu projenin işleyişine yönelik bir konuşma yapan Başkan Çakın; üreten kadınların çokluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üretmenin ne kadar önemli, kıymetli, mutluluk verici bir şey olduğunu hisseden bir insanım. Böyle bir projenin başlangıcına vesile olmak, bunun için çaba ve emek sarf etmek, hele ki Uşak’ımızdaki kıymetli kadınlarımız ile birlikte bu işi gerçekleştiriyor olmak, benim için tarifi imkansız, büyük bir mutluluk. Bu girişimimizin hayırlı olmasını, kadınlarımıza hem ekonomik hem de sosyal olarak kazançlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Müjdeler Peş Peşe Sıralandı

Başkan Çakın, Uşak’ı kadınlar için daha yaşanılabilir bir hale getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatarak; “Belediyemizin tüm birimleri, kadınlarımıza yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyor. Bu aktiviteleri de yine kadınlarımız ile ilgili tek bir çatı altında toplamak istedik. Bu vesileyle de Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin (UKAMER) kuruluşunu gerçekleştirdik. Yakın zamanda tadilatına başlayacağımız, Millet Bahçemizin içerisinde bulunan eski kız meslek lisesi binamızı, bu merkezin hem yönetim hem de etkinlik merkezi olarak faaliyete geçireceğiz. Bunun haricinde, Uşak’ımızda kendi imkanlarıyla üreten ve üretimlerini çeşitli yollarla müşterilerine ulaştırmaya çalışan pek çok kadınımız olduğunu biliyoruz. Biz istedik ki; Belediyemizin öncülüğünde oluşturacağımız bir kooperatifle, bu kadınlarımızın üretmiş olduğu el emeği, göz nuru ürünleri bir araya getirelim. Bunları, şehrimizin özellikle merkezi noktalarında oluşturacağımız satış noktalarımızda halkımızın beğenisine sunalım, satışına vesile olalım ve aile ekonomilerine katkı sağlamak için belediye olarak biz de imkan sağlamış olalım” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Düzen Vurgusu

Kurulacak olan birimi aktif bir şekilde çalıştırabilmenin, birimi kurmaktan daha önemli olduğunun da altını çizen Başkan Çakın; “Asıl önemli olan, oradan herkesin adaletli bir şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve düzenli bir şekilde bu işi sürdürebilmek” dedi.

Toplantı, girişimci kadınların konuyla ilgili fikir ve görüşlerinin alınmasının ardından, Başkan Çakın ile hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

İlgili İçerikler: EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELERİN AÇILIŞ MÜJDESİ GELDİ UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELER BİR BİR YÜKSELİYOR Uşak Belediyesi ile Çevre Dostu Faaliyetler Güç Kazanıyor Moda Fest Tüm Hızıyla Devam Ediyor! UŞAK BELEDİYESİ, GENÇLERLE YÜRÜTTÜĞÜ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR Yeşil Uşak, İşbirliği Kültürüyle Can Kazanıyor Kent Park Hız Kazandı: 3 Okul Daha Yıkılıyor Uşak'ta Teknolojik Yatırımlar Hız Kazandı Uşak'ın En Eski Yerleşim Yeri Değer Kazanıyor
uşak uşak belediyesi Proje istihdam kadın mehmet çakın