KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE

17-10-2023

KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE-YENİLENEN KAYAAĞIL'IN İLK ZİYARETÇİLERİ BASIN MENSUPLARI OLDU

Çalışmaların sona erdiği ve 17 Ekim Salı günü hizmete girecek olan Kayaağıl Termal Tesisleri, bugün basın mensuplarını ağırladı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın eşliğinde tesisi gezme imkânı yakalayan basın mensupları, incelemenin ardından toplantı salonunda Başkan Çakın’dan şehirdeki yürütülen çalışmaları dinledi ve merak edilen sorulara yanıt buldu.

Düzenlenen basın toplantısına Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. Basın mensuplarına tesis hakkında bilgi aktaran Başkan Çakın, “Bu tarz jeotermal tesislerde tahribat, korozif sular nedeniyle daha hızlı oluyor. O yüzden her ne kadar, zaman zaman küçük çaplı tadilatlarla süre uzatılsa da belli aralıklarla büyük çaplı tadilatların yapılması gerekiyor. İşte biz de bu dönemde teknik ekibimizle birlikte, gerek mekanik aksamda ve havuzlarda gerekse apartlarda çok ciddi bir bakım ihtiyacı olduğunu gözlemledik. Ardından burada kapsamlı bir düzenleme çalışması yapmaya karar verdik. Apartlarımızda yenilemeler gerçekleştirdik ama bu süreçte kısmi kapatmalar yaparak sürekli olarak apartlarımızın hizmet vermesini sağladık. Aynı zamanda apartlara termal su vermeye de devam ettik. Tabi hamam kısmındaki işler apartlarda olduğu kadar kolay değildi. Bütün mekanik aksamın yenilenmesi, tüm havuzların elden geçirilmesi gerekiyordu. Nemlendirme sisteminin olmamasından dolayı korozyon ve tahribat meydana gelmişti, haliyle bunun önüne geçmek için nemlendirme sistemi temini ve içeride eskiyen tüm sistemin yenilenmesi için bir ihale yaptık.” dedi.

Yarın Hizmete Açılıyor

O günün ekonomik koşulları nedeniyle ihaleden sonuç alınamadığını aktaran Çakın, “Geçtiğimiz sene başlayan tadilat çalışması ön gördüğümüzden bir tık daha uzun sürdü. Bundaki ana unsur da testler sırasında havuzlarda yaşanan su sızıntıları ve kaçaklardı. Biz de ihale kapsamında havuzları bu şekilde teslim alamayacağımızı müteahhit firmaya bildirdik. Firma da bütün havuzları tekrardan, hiçbir bedel almaksızın havuzların tamamında çok daha kapsamlı bir yalıtım gerçekleştirerek baştan aşağıya yeniledi. Bu da maalesef süreci bir miktar uzattı. Ama geç olsun güç olmasın dedik. Bugün geldiğimiz noktada tesisimiz yarından itibaren Uşaklı hemşerilerimizin kullanımına açılacak.” ifadelerini kullandı.

Kayaağıl’ın Yeni Yüzü Göz Kamaştırdı

Çalışmaların özenle yürütüldüğü termal tesiste; çatı ile tüm mekanik ve elektrik tesisatı baştan aşağı yenilendi. Eski görünümünden kurtulması ve daha dayanıklı hale gelmesi için havuz ve zemin kısımlarının yalıtımları yapılarak seramikleri değiştirildi. Dış mekânda yer alan havuz kısmı ise vatandaşların talebine cevap verecek şekilde büyütüldü. Tesiste ayrıca hamam bölümleri, tuz odaları, saunalar ve masaj odaları tamamen yenilendi. Ön ve arka kısımların dış cepheleri elden geçen, yıpranan tavanların termal suya dayanıklı malzemelerle revize edildiği tesiste; dış kısımda yer alan kafeterya ve havuz bölümündeki vitamin bar da yenilenerek görsel bir bütünlük yakalandı. Öte yandan tesiste daha önce bulunmayan nem alma cihazları yenileme çalışmaları kapsamında kurularak yapılan tüm çalışmaların ömrü uzatıldı. İhtiyaçlar dahilinde gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından tesis modern bir yüze kavuştu.

Kent Güvenilir Ve Temiz Bir Tesis Kazandı

Kadınlara ve erkeklere özel olarak iki bölüme ayrılan tesis içerisinde; tuz odaları, sauna odaları, buhar odaları, masaj salonları, tatlı su havuzları, termal su havuzları, Türk hamamları, soyunma ve duş alanları bulunuyor. Haftanın 6 günü hizmet verecek tesis sadece Pazartesi günleri temizlik ve bakım için kapatılacak. Tesisteki açık yüzme havuzu ve aqua park ise kadınlar için Salı, Cuma ve Cumartesi; erkekler için ise Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri kullanıma açık olacak. Ayrıca tesisin hizmete girmesiyle birlikte 25 numaralı otobüs hattı Kayaağıl Termal Tesisleri’ne ulaşım sağlayacak.

Tesis kullanım ücreti 0-7 yaş arası çocuklar için ücretsiz, yetişkinler için ise 100 TL olarak belirlendi.

Kentin Tüm Yatırımları Konuşuldu

Termal tesisi gezdikten sonra basın mensuplarıyla toplantı salonunda bir araya gelen Başkan Çakın; basınla gerçekleştirdiği sohbette göreve geldiği günden bu yana şehre kazandırılan; İsmetpaşa Caddesi, Acun Sokaklar, Genç Kuşak Kule Altı, Esentepe Spor Kompleksi ve Şehit Mehmet Kara Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi, Bölme Piknik Alanı, Vefa Yaşam Merkezi, Şekerevleri Kapalı Pazar Yeri, 100. Yıl Parkı, Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak, Zümra Kadın Kooperatifi, Kadın Koordinasyon Merkezi ve Yöresel Ürünler Çarşısı gibi birçok önemli yatırıma dikkat çekti.

Devam eden projelere de değinen Başkan Çakın, Deniz Grup Asım Karaer Engelsiz Yaşam Merkezi ve Sağlık Ocağı, Çocuk Kent Projesi, Uşak Millet Bahçesi, Dikilitaş Millet Bahçesi, Kemalöz Gençlik Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Gündüz Bakım Evi ve Eğitim Yaşam Merkezi, Uşakspor Altyapı Kamp Merkezi ve Antrenman Sahası ile Çarşı Uşak gibi birbirinden kapsamlı projelerin tamamlanmasıyla şehrin değer kazanacağını belirtti.

25 numaralı halk otobüsü çalışma çizelgesi

ORMAN DAİRESİ ÖNÜ KALKIŞ  KAYAAĞIL TERMAL KALKIŞ
09:00 10:00
11:00 12:00