​Kent Merkezi Gibi Köylerimizi de Güzelleştiriyoruz

16-10-2015

Kent Merkezi Gibi Köylerimizi de Güzelleştiriyoruz

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezinde olduğu gibi köylerde de belediyecilik anlamında destek verdiklerini söyledi. Cahan, “Köylerimizin yollarının da kent merkezi olması için İl Özel İdaresi’ne destek veriyoruz” dedi.

Uşak Merkeze bağlı Karlık Köyü’nde yol yapım çalışmalarına başladı. Köye ulaşımı sağlayan ve bozuk olan yaklaşık 3 kilometrelik yol, Uşak Belediyesi ve İl Özel İdaresi ortaklığında yapılıyor. Yolun yapım çalışmalarını kent protokolü de yakından takip ediyor. Bu kapsamda protokol üyeleri alanda incelemede bulundular. Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş katıldığı incelemelerde çalışan işçilere de baklava ikram edildi.

Köy yolu daha güzel olacak

Uşak merkezde yol yapımında başarıya imza attıklarını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, merkeze yakın köylerde de desteklerin devam ettiğini söyledi,

“Karlık Köyü için ekiplerimiz çalışmalarına başladı” diye konuşan Cahan, “İlimizde yolun medeniyet olduğu düşüncesiyle yoğun bir mesai harcıyoruz. Yollar konusunda 2015 yılında koyduğumuz hedefte emin adımlarla ilerliyoruz. Vatandaşlarımızın hak ettiği, araçların sorunsuzca ilerlediği yollar için ana caddelerde hedefimize ulaştık.  Çalışmalarımızı sadece şehir merkeziyle sınırlı tutmadık. Köylerimizle ilgili de çalışıyoruz. Şu anda bulunduğumuz Karlık Köyü kent merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafededir. Köyün yol sorununu olduğunu öğrendik. Bu konuda kaliteli bir asfaltı köye kazandırmak için İl Özel İdaresi’yle birlikte çalışmalara başladık. 2 güne kadar yol çalışması bitecek ve ana yola bağlanacak. Karlık Köyü köyler arasında en konforlu yol sahip olan bir konuma gelecek”

Destekler sürecek

Çalışmaların devam edeceğini ve İl Özel İdaresi’yle ortak noktada köylerde bulunacaklarını da bildiren Cahan şunları kaydetti: “Ortak akıl ile kentimizi yönetiyoruz. Belirli dönemlerde köy muhtarlarımız, mahalle muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşuyoruz. Onların sorunlarına da hassas yaklaşıyoruz.  Bu kapsamda İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisimizle de sürekli birlikteyiz. Zorunlu ve acil olan yakın köylerimizde çalışmalara başladık. Karlık Köyü ilk adım attığımız noktalardan birisiydi. Şimdi Karaağaç Köyü’nde de Özel İdare ile çalışmalarımız sürüyor. Burada da gölete kadar yollar düzeltilecek. Bu tür çalışmalar devam edecek”.

Başkan Cahan Uşak sınırları içinde olan herkesi önemsediklerini ve hizmet anlayışını buna göre belirlediklerini de sözlerine ekledi.

Merkeze yakın olan köy yollarında asfaltlama çalışmalarını önemli bulduklarını aktaran Uşak Valisi Ahmet Okur ise, ”Çok sık kullanılan köy yollarında çalışmalarımız devam ediyor. her yıl yaklaşık  artarak sıcak asfaltın köylerimizde olmasını istiyoruz. Bunun ilk adımını Karlık Köyüne attık. Burası piknik alanlarının sık kullanıldığı ve vatandaşlarımızın rağbet ettiği bir köydür. Bu nedenle köyün 3 kilometrelik yolunu sıcak asfalt yapıyoruz.  Asfalt kalitesi son derece güzel olmakla birlikte, sağlamlık anlamında bir daha ihtiyaç hissettirmeyecek. Köy yolumuz 3 kilometredir. Önümüzdeki yıllarda bu tür çalışmaları daha çok arttırarak devam edeceği” dedi.

Son Düzenlemeler: 16 Ekim, 2015
İlgili İçerikler: SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU ÇİÇEK GİBİ FESTİVAL MODAFEST FİNALİ YAPTI UŞAKLI SPORCULAR ALTYAPI KAMP MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR UŞAK'TA EĞLENCENİN ADRESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLDU Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor DİYABETLE YAŞAM MERKEZİ KİTAP FUARI'NA RENK KATTI EGE BÖLGESİ'NİN İLK DİYABETLE YAŞAM MERKEZİ UŞAK'TA UŞAK'IN İLK VE EN BÜYÜK MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE GEÇTİ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ YENİDEN HİZMETE AÇILIYOR SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ İLK MEYVELERİNİ VERDİ
nurullah cahan asfalt yol marka şehirler karlık köyü çalışma işbirlik ahmet okur mehmet nacar il özel idaresi