​Kentin Güneyi Gelişiyorken, Kuzeyi Gelişmiyor Algısı Sona Erecek

9-10-2015

Kentin Güneyi Gelişiyorken, Kuzeyi Gelişmiyor Algısı Sona Erecek

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin kuzeyinde çalışmaların son hızıyla devam ettiğini açıklarken, “Yapacağımız çalışmalar ile ilimizin güneyinin geliştiği, kuzeyinin ise gelişmediği algısı tamamen bitecek” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi şehrin güzelleşmesi ve gelişmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Ana yollarda yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Belediye yol çalışmalarının akabinde parklar konusunda büyük değişiklikler için hazırlıklar başladı. Diğer yandan yol ve diğer çalışmalarla kentin güneyi ve kuzeyinin eşit şekilde büyümesi ve gelişmesi hedefleniyor. Bu konuda Elmalıdere Mahallesi’nde de yoğun çalışmalar devam ediyor. Mahallede yer alan Eren Sokakların imar yolu olmasına rağmen yola kavuşmaması sorunu Belediyenin çalışmalarıyla sona erdi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan çalışmaları yerinde incelerken, mahallede projelerin süreceğini müjdeledi.

Sıkıntıları çözdük

Kentimizin bütün caddelerinde olduğu gibi Elmalıdere Mahallesi’nde de yol çalışmalarına önem verdiklerini söyleyen Başkan Cahan, mahallenin ana yollarını yenileme yönünde çalışmalarda başarıya ulaştıklarını kaydeti. Cahan, “Bunun yanı sıra yollar konusunda sıkıntı yaşayan sokaklarda da çalışmalar yaptık. Bu sokaklardan birisi de Eren Sokaktır. Bulunduğumuz sokak şehrin en yüksek noktalarından birisi konumundadır. Burada imarda görülen tüm yolların açımını yaparak hemşehrilerimize kolaylık sağladık. Bölge kuzey çevre yoluna da çok yakın olması nedeniyle gelişime açıktır. Modern bir kent olma hedefiyle 2015 yılında önceliğimizi yollara vermiştik. Bunun akabinde yakın bir zamanda parklar ile ilgili radikal değişimleri birlikte yaşayacağız” dedi.

Kuzey ve güney algısı değişiyor

Kentte kuzeyde ve güneyde projelerin sürdüğünü aktaran Cahan, “Şehrin kuzey bölgelerinde önemli bir çalışma içindeyiz. Çünkü kuzey mahallelerinin tıpkı güney mahalleleri gibi nitelik bakımından aynı özelliklere sahip olmasını istiyoruz. Bu nedenle yollarından parklara kadar birçok konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Bundan sonra şehrin güneyi gelişirken kuzey gelişmiyor algısı sona erecek. Şehrin her parçasını modern bir şekilde dizayn etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İlgili İçerikler: YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ Genç Kuşak Fest Sefo Konseriyle Sona Erdi UŞAK BELEDİYESİ 7. GELENEKSEL CİRİT TURNUVASI SONA ERDİ YAZ OKULU SONA ERDİ, SERTİFİKALAR ALINDI AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BASIN TOPLANTISIYLA SONA ERDİ Fatma Sonalcan UŞAK BELEDİYESİ 10 HAL DÜKKANINI 10 YILLIĞINA İHALE USULÜ KİRAYA VERECEK UŞAK'TAN ÜÇ CİRİT KULÜBÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BOY GÖSTERECEK KENT PARK KAPSAMINDA TAŞINACAK O HİZMET BİNALARINDA SONA YAKLAŞILDI UŞAK BELEDİYESİ DESTEKLİ 3. GELENEKSEL BAHARA MERHABA TENİS TURNUVASI SONA ERDİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mustafa dayıoğlu eren sokak yol çalışmaları imar belediye