Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı İçin Önemli Açıklama

9-07-2020

Uşak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Uşak Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı hakkında açıklama

Değerli hemşehrilerimiz,

Şehrimizin gelişmesi ve alt yapısından üst yapısına kadar her anlamda sağlam temeller üzerinde yükselmesi adına Uşak Belediyesi olarak çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürmekteyiz.

Kalıcı eserler, güçlü bir ön hazırlığın ve planlamanın eseri olacaktır düşüncesiyle, kentimizde, insanımızın yaşamına değer katacak projelerimizi hayata geçirmek üzere titiz bir planlama süreci yürütmekteyiz.

Bu kapsamda, şehrimizin kuzeyinde yer alan çarpık yapılaşmanın düzenlenmesi, mevcutta niteliğini kaybetmiş, fiziksel ve çevresel yönlerden bozulmuş, zamanla eskimiş, sosyal ve ekonomik açıdan dışlanmış olan kentsel alanların dönüştürülmesi için tarafımızca çalışma başlatılmıştır.

Düzenli rezerv alanlar oluşturmaya ve kentin kuzeyini geliştirmeye yönelik olan projemizdeyse, eski yerleşim yerleri taşınmadan, bu alanlar üzerinde yapılacak her işlemin yeni problemler doğuracağı kaçınılmazdır. Bu sonucu tersine çevirmek ve bölge sakinlerimize çok daha iyi koşullar sunabilmek adına, şehircilik açısından en elverişli boş alanlar tespit edilerek, şehrimizde yeni düzenli gelişme alanları oluşturulması planlanmaktadır.

Alanda bulunan mevcut ağaçlarsa, Belediye Meclisimizde yer alan tüm partilerimizin ortak kararıyla tamamen korunacak, bu noktalarda kentin yeşil alan ihtiyacını arttırmaya yönelik uygulamalar yapılacaktır.

Şehrimizin gelişimi için Belediye Meclisimizce oy birliği ile alınan kararlar kapsamında:

- Düzensiz yapılaşmaların yer aldığı bu alanların yeniden planlanması için, alanda yaşayan hak sahiplerinin yeni yapılaşma alanlarına taşınması ön görülmektedir.

- Bu düzenlemeyle birlikte, nüfus yoğunluğu kent merkezinden şehrin çeperine doğru kaydırılacak, düzenli kentsel gelişme alanları oluşturulacaktır.

- Oluşturulan bu alanların kent ile bağlantısı, mevcut 40.00 metre genişliğindeki yol, bu yola bağlanacak alt kademe yollar ve toplu ulaşım altyapıları ile sağlanacaktır.

- Alanda mevcutta ağaçlandırılmış olan alanlar ise tamamen korunarak bu alanlarda kentin yeşil alan ihtiyacını arttırmaya yönelik uygulamalar yapılacaktır.

- Dere yatakları, fiziki olarak yapılaşmaya uygun olmayan alanlar ve doğal bitki dokusu oluşmuş alanlar korunacaktır.

Yapılacak çalışma ile hem kent merkezindeki çarpık yapılaşma ve diğer sorunlar çözülecek, hem de bölge sakinlerimize çok daha iyi bir yaşam alanı oluşturulmuş olacaktır. Şüphesiz, daha kaliteli konut ve yaşam bölgeleri tüm hemşehrilerimizin en temel hakkıdır.

Kentsel dönüşüm uygulanması düşünülen mevcut konut alanlarının ise daha az yoğunluklu, ulaşım bağlantılarının çözüldüğü, açık alanlara yer verilen ve şehrin nefes almasını sağlayacak alanlar olarak planlanması öngörülmektedir.

Bu gerekçeler doğrultusunda 18/10/2019 tarih ve 372 sayılı Belediye Meclisi Kararı ile İlimiz, Merkez, Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç Mahalleleri sınırları içerisinde 272 Hektar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı teklifi kabul edilmiş ve Uşak Hacıkadem, Dikilitaş ve Karaağaç Mahalleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2389 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 11 Nisan 2020 tarihli ve 31096 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Projemizin ilimiz adına hayırlı olmasını diliyor, bu projeye destekleri nedeniyle meclisimizde bulunan parti gruplarımıza, hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz…

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ
uşak uşak belediyesi Kentsel Dönüşüm açıklama mehmet çakın