Milli Eğitim ve Öğretmenevi'nin Yeni Binalarında Çalışmalar Başladı

27-04-2018

Kent Park Projesi kapsamında mevcut yerlerinden taşınacak olan iki kamu kurumunun yeni binalarının inşa çalışmaları başladı. Yerinde incelemelerde bulunan Başkan Nurullah Cahan, Mega Projede sona yaklaşıldığını vurguladı.

Kent Park projesi kapsamında Uşak yepyeni bir meydana kavuşuyor. Proje ile Uşak’ta kent merkezine sıkışmış bazı resmi kurumların şehrin çeşitli noktalarına inşa edilen yeni ve modern binalarına taşıma işlemi sonrası sıra şimdi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevinin taşınmasında. Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevinin yeni binaları için Uşak Belediyesi çalışmalarına başladı.

Binaların tamamlanmasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü taşınacak ve mevcut tarihi binası halkın kullanımına açılacak. Öğretmenevinin ve bölgedeki 32 derslikli son okulun da yeni yerlerine taşınıp mevcut binalarının yıkımlarının ardından kurumların taşınma işlemi son bulacak. Kurumların dağılmasıyla Uşak’taki çeşitli noktalar da hareketlilik kazanmış olacak.

Cahan: 5 yıldızlı otel konforunda öğretmen evi yapılıyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kemalöz Mahallesi’nde Yaşar Akar İlkokulu’nun yakınında bulunan bir noktada çalışmaları başlayan yeni öğretmenevinin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ve beş yıldızlı bir otel konforunda olacak yeni bir öğretmenevinin kente kazandırılacağını belirten Başkan Nurullah Cahan, “Kafeterya, restoran, çok amaçlı salon ve 24 odalı kompleks bir yapı şehrimize armağan edilecek. İnşallah yılsonuna yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Uşak için tarihi günlerden birisi olduğunu kaydeden Cahan, “Dört yıl önce açıkladığımız Kent Park projemizin bir ayağını da burası oluşturuyor. Özellikle eskiyen ve artık faaliyet verme noktasında sıkıntılar yaşayan kamu binalarını o alandan kaldırmıştık. Ve şu an bu alanda öğretmenevi, İl  Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve 32 derslikli bir okulumuz kaldı. Onların da hızlı bir şekilde inşasına başladık ve şimdi burada Uşak’a yakışır bir öğretmenevi için ilk adımımızı attık. Yan kısmında da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olacak.” diye konuştu. Düğün ve konferans salonlarının yanında konaklama imkanı sunan oldukça iyi bir yapı yükseleceğini belirten Cahan, hedeflerinin Kent Park alanında kalan son üç yapının da yılsonuna kadar inşa edilmesi olduğunu kaydetti ve Projedeki büyük desteği nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, bakanlara ve emeği geçen tüm bürokratlara teşekkürlerini iletti.

Uşak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay ise, “İlimiz Belediyesi’nin Kent Park ile ilgili çalışmaları sonucunda şehir merkezimizde bir kısım okullarımız Belediyemiz ve Bakanlığımız arasında yapılan protokol sonucunda değişik yerlere taşınarak yıkılmıştı. Bu arada mevcut olan öğretmenevimiz ve Milli Eğitim binamızın da şehir merkezindeki bulunduğu yerinin boşaltılması gerektiği için belediyemiz tarafından bu binalara karşılık öğretmenevi ve yan tarafında Milli Eğitim Hizmet binamızın yapına başlanmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM Umahan Milli Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE

kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan öğretmenevi il milli eğitim müdürlüğü yeni bina