MİNİK ŞEYMA UMUDUNA ARTIK DAHA YAKIN

24-12-2021

Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, skolyoz, ağır MMR, serebral palsi ve self mutilasyon (kendini ısırma hastalığı) gibi birçok rahatsızlıkla mücadele eden Minik Şeyma için hayırseverlerin desteği temin edilen yürüme robotunu Otur Ailesi’ne teslim etti.

Yaklaşık 3 hafta önce Uşak Belediyesi’ne müracaat eden Semiha Otur, kızı Şeyma Lina’nın minik bedeninde taşıdığı hastalıklardan biri olan skolyoz tedavisine yardımcı olması için gereken yürüme robotunun alınabilmesi adına bir yardım talebinde bulunmuştu.

Talebe kayıtsız kalmayan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile birlikte Minik Şeyma ve ailesini evlerinde ziyaret etmişti.

Bu ziyaretin ardından başlatılan yardım kampanyası, kısa sürede sonuç verdi. Çok sayıda yardımseverin desteği ile Minik Şeyma’nın ihtiyaç duyduğu yürüteç, temin edilerek minik yavrumuza teslim edildi.

SÜRPRİZ ZİYARET

Başkan Çakın ve beraberindeki heyet, bugün Otur Ailesi’ne bir sürpriz yaptı ve hayırseverlerin de desteğiyle temin edilen ‘InnoWalk’ olarak da bilinen yürüme robotunu, Anne Semiha Otur’a teslim etti.

Sürprizi görünce şaşkınlığını gizleyemeyen ve gözyaşlarını tutamayan Anne Semiha Otur, Minik Şeyma’nın bebekliğinden bu yana sahip olduğu birçok hastalık nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini, bu zorlu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür etti

Anne Otur, gebelik enfeksiyonu nedeniyle oluşan tüm bu hastalıklardan biri olan skolyoz için ise “Skolyoz da zaten omurga eğriliği. Aynı zamanda bir bacağı, diğerinden 8 santim kısa. Bizim yürüme robotuna ihtiyaç duymamızın sebebi buydu. Örümcek olarak bilinen bir yürütecimiz var ama bu yürüteç ağrlık merkezini Şeyma’nın belinde topladı. Şeyma bu yüzden bir ayağını çalıştıramıyor. Yürüme robotu ise ağırlık merkezini bacaklarda toplayabiliyor. Böylece iki ayak da eşit oranda çalışıyor ve çocuk, bu şekilde yürümeye alışıyor” dedi.

“BİZİ YAKINLARI GİBİ BİLDİLER”

Uşak Belediyesi’ne ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne çok teşekkür eden Anne Otur, “Belediye Başkanımız ve Belediye Personelleri bizimle çok güzel ilgilendiler. Bizi bir yakınları gibi bildiler. Kimse umursamazlık yapmadı. ‘Mesaim bitti, ben gidiyorum’ demedi. Bu sürprizle beni ve kızımı çok mutlu ettiler. Artık Şeyma’nın da severek kullanabileceği, çektiği ağrıları hafifleteceği bir yürüteci var. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

DAİMA EVLADIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise, yaklaşık iki hafta önce Şeyma Lina ile tanıştığını hatırlatarak; “Kendisinin, skolyoz başta olmak üzere, self mutilasyon gibi Dünya’da da ender görülen çeşitli rahatsızlıkları olduğunu gördük ve tedavi için de bu hastalığa rağmen yürümesini sağlayacak, şifa olmasını umduğumuz bir cihaz konusunda bizlerden destek istemişti. Biz de Uşak Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile hayırseverlerimiz vasıtasıyla bu cihazı Konya’dan temin ettik. Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımız Konya’ya gittiler ve cihazı alıp getirdiler. Bugün de Şeyma Lina’ya bir sürpriz yaparak bu cihazı kendisine teslim ettik. İnşallah bu cihazın, evladımızın yürüyebilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. O tabii daha bu sürecin başında. Bundan sonra tedavi sürecinde de inşallah biz Uşak Belediyesi olarak daima evladımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“YÜRÜYÜP KOŞTUĞU GÜNLERDE TEKRARDAN ZİYARET EDECEĞİZ”

Başkan Çakın, kendileri için en büyük mutluluğun Lina’nın yürüdüğünü, koştuğunu ve güldüğünü görmek olduğunu anlatarak, “Ben tabii bu işe vesile olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımıza, bu cihazın temininde katkı sağlayan tüm Uşaklı hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Uşak’ta yapmış olduğumuz faaliyetlerde Uşaklı hayırseverlerin çok büyük katkıları var. Bizler de belediye olarak hayırseverlerimizden gelen ayni ve nakdi yardımları yerlerine ulaştırmaya devam edeceğiz. İnşallah Şeyma Lina’yı da yürüyüp koştuğu günlerde tekrardan ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Düzenlemeler: 27 Aralk, 2021
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK UŞAK BELEDİYESİ ARTIK E-DEVLETTE UŞAK BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET MİNİK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI Uşak Belediyesi Bir Tesiste Daha Temel Attı UŞAK BELEDİYESİ BİR PROJENİN DAHA TEMELİNİ ATTI UŞAK BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANDI TÜRKİYE'NİN BİR İLKİ DAHA UŞAK'TA YAPILDI
uşak uşak belediyesi hediye mehmet çakın Şeyma Lina Otur Yürüme robotu