Moda Fest'te Tarihe Yolculuk: 'Cumhuriyet Dönemi Kıyafet ve Aksesuarları Sergisi'

29-05-2022

‘Altın Değerindeki Sergi’ Ziyaretçilerini Bekliyor

Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi öncülüğünde organize edilen kentin ilk moda festivali Moda Fest, tüm hızıyla devam ediyor. Festival kapsamında; Uşak Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen 'Cumhuriyet Dönemi Kıyafet ve Aksesuarları Sergisi'de ziyaretçilerini bekliyor.

Her biri birbirinden değerli eşyaların sergilendiği müzenin en çok ilgi gören parçası ise hiç kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği yelek ve pantolondan oluşan bir takım… Tamamı bu sergi içinİstanbul’dan özel olarak getirilen eşyaların arasında, 1930 yılı ile 1950 yılı arasında Türkiye’de görev yapmış olan Büyükelçilerin giydiği smokinler ve eşlerinin özel davetlerde giydiği rengarenk elbiseler de yer alıyor.

Ayrıca döneme ait ayakkabı, fötr şapka ve el çantaları da sergiyi ziyaret eden sanatçıların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Doç. Aytuğ: “Bu Sergi Altın Değerinde”

Sergi sorumlusu, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Sevtap Aytuğ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu serginin altın değerinde olduğunu anlatarak, “İstanbul’da şu an, bu sergi için bir müze oluşturuluyor. Aslında buraya gelen parçalar müze koleksiyonları. Cumhuriyet Döneminde yaşanan kıyafet ve şapka devriminden sonra ortaya çıkan ve her biri birer moda şaheseri denilebilecek kıyafetler sergileniyor burada” diye konuştu.

“Onur Verici”

Doç. Aytuğ ayrıca; müzede sergilenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıyafetinin de yoğun ilgi gördüğünden bahsederek, “Kurtuluş Mücadelesi’nin en yoğun yaşandığı şehirlerden birinde, Yunanlı komutanın esir alındığı bir şehirde bu serginin açılması çok onur verici” ifadelerini kullandı.

‘Cumhuriyet Dönemi Kıyafet ve Aksesuarları Sergisi’ Moda Fest’in son günü olan 31 Mayıs’a kadar Uşak Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Tamamen ücretsiz olan bu sergiyi gezmek isteyen vatandaşlar, saat 11.00 ve 23.00 saatleri arasında Sanat Galerisi’ne gelerek, tarihi bir yolculuğa çıkabilecek.

Son Düzenlemeler: 30 Mays, 2022
İlgili İçerikler: ÇİÇEK GİBİ FESTİVAL MODAFEST FİNALİ YAPTI MODAFEST'TE HER GÜN BAŞKA BİR EĞLENCE MODAFEST HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR! ŞEHRİN NABZINI TUTAN MODAFEST BAŞLADI MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Esnaf Moda Fest'ten Memnun Kaldı Moda Fest Üçüncü Gününde de Yoğun İlgi Gördü Moda Fest Tüm Hızıyla Devam Ediyor! Pop Sanatçısı Simge Moda Fest'i Salladı! Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı!
uşak uşak belediyesi sergi mehmet çakın Atatürk cumhuriyet dönemi