Öğrenciler Koru Parkı Çevre Farkındalığı İçin Temizledi

12-05-2016

Uşak Belediyesi’nden Anlamlı Etkinlik

Öğrenciler Koru Parkı Çevre Farkındalığı İçin Temizledi

Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte çevre bilincinin yeni nesle aktarılması adına etkinlikler yaptıklarına değinirken, “Geçmişimizden tertemiz aldığımız doğamızı geleceğe de aynı şekilde bırakmak için çaba veriyoruz” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi çevre adına örnek bir etkinliğe daha imza attı. Nuri Şeker İlkokulu öğrencileriyle birlikte Koru Park temizlendi. Yapılan çalışmada Uşak Belediyesi’nin resmi sponsoru Efe Can’da hazır bulundu. Ayrıca Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmail Ünal ve belediye personeli de çocuklara eşlik etti. Yapılan çalışmayla öğrencilere çevre konusunda farkındalık oluşması hedeflendi.

Ağaç yaşken eğilir

Öğrencilerde çevre bilincinin oluşması için çalışmalar yaptıklarına değinen Cahan, “Bugün yaptığımız bu çalışma da bu kapsamda yapıldı” dedi. Cahan, “Öğrencilerimizin tamamını parkımıza getirerek öncelikle çevre konusunda bilinçlenmesine katkı sağladık. Akabinde ise personelimiz ve maskotumuz Efecan’ın da katılmasıyla bir saate yakın parkı temizledik. Öğrencilerimizin bu yaşlarda alacağı çevre eğitiminin gelecekte önemli etkisi olacağını biliyoruz. Atalarımızın ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden de yola çıkarak küçük yaşlarda bu bilinci aşılamak istedik. İnanıyoruz ki çocuklarımız da kendi çevrelerine etki edecektir. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Hassasiyet oluşuyor

Geleceğin teminatı olan çocuklara etki edecek güzel bir organizasyon yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Biz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çevre binciyle büyümesini istiyoruz. Piknik alanları bizim aynı zamanda nefes alma alanlarımız. Pikniğe gelen hemşehrilerimiz her ne kadar hassas davransalar da bazı vatandaşlarımız bu konuda bilinçli davranmıyor. Biz burada öğrencilerimize çevre bilincini en iyi şekilde anlatmak adına etkinlik yaptık. Güzel bir organizasyon oldu. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çalışmalar devam edecek

Okullarda etkinliğin devam edeceğini açıklama yapan Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmail Ünal ise şunları söyledi. “Daha önce yapmış olduğumuz etkinliklerde Hacıkadem ve Karaağaç Çamlıkları gibi nefes alma alanlarını kendi personelimizle çalışma yapmıştık. Bugün de Nuri Şeker İlkokulu öğrencileriyle faydalı bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan da büyük bir destek veriyor. İlerleyen günlerde okullarımızda yeni projelerimiz olacak. Kentimizin temizlemek her ne kadar belediyemizin göreviyse temiz tutmak da vatandaşımızın görevidir. Bu bilinçle davranılmasını istiyoruz. Burada öğrencilerimizle bilincin oluşmasına etki ediyoruz”

Doğaya verilen zararı öğreniyorlar

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ve Çevre Mühendisi Reyhan Aydın, yaptıkları –çalışmanın etkisine vurgu yaparken”Etkinliğimizin amacı öğrencilerimize çevre bilincini aşılamaktadır. Etkinlikte çocuklarımıza atık pillerin ve bitkisel atık yağların zararlarını anlattık. Geri dönüşüm konusunda neler yapılması gerektiğini anlattık. Broşürlerimizi dağıtarak, küçük bir mıntıka temizliği sağladık. Bu sayede bilinç oluşmasına etki ettik” dedi.

Programda daha sonra pikniğe geçilirken Başkan Nurullah Cahan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Son Düzenlemeler: 12 Mays, 2016
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ Yaşar Korukçu ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR Musa Koruk MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
uşak belediyesi nurullah cahan temizlik marka şehir belediye öğrenci korupark temiz şehir