​Öğrencilerin Çamaşır Yıkama Derdine Son

21-10-2015

Öğrencilerin Çamaşır Yıkama Derdine Son

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ Uşak’a gelen öğrencilerin yüklerinin daha da azaltılması için çamaşır yıkama merkezi kurduklarını ve 10 gün içinde hizmete sokacaklarını belirtti.

Uşak Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Yaşlısından engellisine, çocuğundan kadınına kadar birçok konuda proje üreten Belediye, Uşak’a öğrenim hayatını devam ettirmek için gelen öğrencileri de unutmadı. Daha önce evlerinde eşya sıkıntısı çeken öğrencilerin imdadına “Bir Öğrenci Evi de Sen Donat” isimli projeyle yetişmeye başlayan Belediye, şimdi de öğrencilerin çamaşır yıkama sıkıntısına çözüm bulacak. Merkezi bir noktada Belediye tarafından çamaşır yıkama merkezi kurulurken, öğrenciler merkezden çamaşırla ilgili sıkıntılarını ücret vermeden görecekler. Merkezde ilk aşamada üç adet çamaşır makinesi ve 3 adet kurutma makinesi kurulurken, ihtiyaca göre sayı arttırılacak.

Öğrenci dostu kent

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “İlimize okumaya gelen öğrencilerimizi kendi evlatlarımız gibi düşünerek proje yapıyoruz” dedi.

Bu nedenle öğrenci dostu projelere imza attıklarına değinen Uludağ, “Kentimiz öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıran uygulamalara imza atmayı sürdürüyor. Buraya gelen her öğrenciyi bizlere birer emanet olarak görüyor, tıpkı kendi evladımız gibi kucaklıyoruz. Onların sorunlarını biliyor ve buna göre çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin ulaşımını kolaylaştırmak adına ulaşımda bilet fiyatlarına indirim uygulamıştık. Bu yıl eğitim ve öğretim hayatının başlamasıyla beraber yine öğrencilerimizi mutlu edecek projele imza attık. Bunlardan birisi öğrencilerimizin taşındıkları evlerde eşya sıkıntılarına çözüm bulmaya yönelikti. ’Bir Evi de Sen Donat’ isimli kampanyayla ilimizde yaşayan hayırseverlerden topladığımız eşyaları ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyoruz.  Bunun yanında yeni bir çalışma ile öğrencilerimizin çamaşır yıkama sıkıntılarını sonlandıracağız. Kısa süre içinde merkezi bir noktada tuttuğumuz binamızda ücretsiz çamaşır yıkama ve kurulama hizmetine başlıyoruz. Bu nedenle aldığımız 3 çamaşır makinesi ve kurutma makinesi öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Yakın bir zamanda ütü masası ve ütü de alacağız” dedi.

İhtiyaca göre sayıyı arttıracaklarına da dikkat çeken Uludağ, “Öğrencilerin taleplerine göre malzeme lerimizi çoğaltacağız. Ayrıca gelen öğrencilerimiz merkezde dinlenebilecek donatılara da sahip olacak” ifadesini kullandı.

Dolandırıcılara dikkat

Öğrencilere yardım konusunda dolandırıcılık yapıldığına dair duyumlar aldıklarının da altını çizen Uludağ, bu konuda da uyarıda bulundu. Uşak Belediyesi’nin öğrencilere yapılacak yardımlar hususunda kimseyi arayıp maddi bir talepte bulunmadığını anlatan Uludağ, “Son günlerde belediye yönetimi adına hemşehrilerimizim arandığını ve öğrenciler için maddi yardım toplandığına dair taleplerin istenildiği duyumlarını aldık. Konuyla ilgili sıkıntı yaşayan hemşehrilerimiz bizlere ulaştı. Şunu belirtmek isteriz ki belediyemizin böyle bir uygulaması asla söz konusu değildir. Kurumumuz kimseyi arayarak para ve maddi değeri olan bir mal talep etmez. Öğrencilerimiz için yardım yapılacaksa bunu belediye müracaatla alır ve resmi belgesini verir. Bu nedenle hemşehrilerimiz dolandırıcılık olaylarına karşı dikkat etmelidir. Belediye adına para istenildiği takdirde kurumumuza veya 155 Polis İmdat hattına ihbar edilmelidir” dedi.

İlgili İçerikler: Başkan Cahan: "Bu Operasyonlar Bizi Yıkamaz" ​Çamaşır Yıkama Merkezi Başarıyla Yolunda İlerliyor ​Öğrencilerin Çamaşır Derdi Bitti ​Öğrencilerin Basketbol Maçı Mutluluğu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan hakan uludağ sosyal projeler öğrenci çamaşır yıkama merkez çamaşır makinesi