SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK

7-03-2019

Uşak Belediyesi 3. Ulusal Tiyatro Festivali Başladı

Uşak’ta geleneksel hale getirilen Tiyatro Festivali’nin 3.sü Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın katılımıyla başladı. Festivale Uşaklı tiyatroseverler tarafından ilgi büyüktü.

Kültür sanata ciddi yatırımlar yapan Uşak Belediyesi bünyesinde kurduğu Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği Ulusal Tiyatro Festivali, dün akşam sahnelenen İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ‘Karmakarışık’ oyunuyla başladı.

Türkiye’nin yedi farklı şehrinden gelen 11 tiyatro grubu 9 oyun ile 1-6 Mart tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşaklı tiyatroseverlerle buluşacak.

Güler: “Sanat Tarihi Başkan Cahan’ı Asla Unutmayacak”

Sahnelenen ilk tiyatro oyunun ardından konuşma yapan Kıyı Ege ve Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, tiyatroyu sevdiren ve sanatı Uşaklılarla buluşturan Başkan Cahan’a övgü dolu sözler eşliğinde teşekkür plaketi takdim etti. “‘Bir kente fırın açmazsanız insanlar aç kalır ve ölür. Ama bir kente tiyatro açmazsanız insanlar ruhen aç kalır ve birbirini öldürür’Bu yüzden 4 yıldır Uşak’ta bir Şehir Tiyatrosu kurduğu için Sanat Tarihi Nurullah Başkanı hiç unutmayacak” dedi.

Uşaklıların Coşkusu Sanatçıları Onurlandırdı

Festivalin ilk oyununa büyük katılım göstererek salonu dolduran Uşaklı tiyatroseverler, İstanbul Devlet Tiyatro sanatçıları tarafından takdir topladı. Uşak’a gelişlerinin ilgiyle karşılandığını ve sanat sevgilerini seyircilerden aldıklarını belirten tiyatro sanatçısı Ali Ersin Yenal  ve Ebru Demiröven, bu sevgiyi yaşatan ve besleyen Başkan Cahan’a teşekkürlerini sundu.

Sanatçı Yenar Uşak’ın tiyatroya sahip çıkmasından mutluluk duyduğunu dile getirirken ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Bu akşam salonu dolduran seyircide tiyatro sevgini parlatan ışıltı vardı. Nurullah Başkan’a çok teşekkür ediyorum çünkü bir şehrin varlığına, kültürüne sahip çıkabilecek kadar cesur ve yürekli bir adam. Aynı şekilde Uşaklılara da bu sevgiyi ve sahiplenmeyi devam ettirdikleri içinteşekkür ediyorum” dedi.

Çubukçu: “Nurullah Başkanımız Bize Güvendi, Bu Günlere Onun Sayesinde Geldik”

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu festival hakkında bilgilendirmelerde bulunduktan sonra, 3 yıl önce Şehir Tiyatrosu kurma fikrini destekleyen ve kendilerine bu imkânı sunan Başkan Cahan’a, oyunlarda kendilerini yalnız bırakmayan Uşaklı tiyatroseverlere teşekkürlerini sundu.

Başkan Cahan: “Uşak Sanat Şehri, Oyunlarımız Uşaklı Sanatseverlerle Her Zaman Açık”

Oyun sonunda Kıyı Ege ve Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edilen Başkan Cahan, bu yıl 3.sü Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen Ulusal Tiyatro Festivali’ne katılmaktan gurur duyduğunu belirtti. Gecede konuşan Başkan Cahan, “Açılış oyunumuz gerçekleştirdik ve inşallah 1 hafta boyunca tiyatro ile iç içeyiz. Bu organizasyonda ilimize teşrif eden başta bu güzel oyunu sergileyen değerli üstad oyuncularımıza, 1 hafta boyunca gece ve gündüz bu salonda tiyatro oyunlarıyla halkımızı buluşturacak tiyatro ekibimize ve özellikle Uşak Belediyesi Şehir Tiyatromuza çok teşekkür ediyorum. Uşak Sanat Şehri,Aşıklar Diyarı, Efeler Diyarı. Bu salon her daim tiyatro olduğunda Uşaklı sanatseverlerimizle doldu. Bu oyunda çok başarılıydı, kahkahalarımızla şenlendi. Çok güzel işler çıkardılar. Nice tiyatro dolu, neşeli günler temenni ediyorum” dedi.

Festivalin ilk oyunu Uşaklı tiyatroseverlerin yüksek alkışları ile son bulurken, Başkan Cahan tiyatro sanatçılarına çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor!
uşak uşak belediyesi nurullah cahan şehir tiyatrosu festival