​Taziye Evi Kısa Sürede Bitecek

15-07-2015

Taziye Evi Kısa Sürede Bitecek

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yapımı süren taziye evinin çok kısa sürede biteceğini ifade ederken, “Projemiz taziye kültürünün en iyi şekilde yaşatılması ve mahalledeki sosyal hayata etki etmesi açısından önemlidir” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan taziye evleri konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Taziye kültürünü en iyi şekilde yaşatmak maksadıyla iki mahallede çalışmalar yürütülüyor. Aybey Mahallesi ve Elmalıdere Mahallesi’nde yapılacak evlerden ilkinde ise çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yaklaşık bir milyon 200 bin TL’ye mal olacak Aybey Mahallesi’ndeki taziye evinin kısa sürede bitirilmesi öngörülüyor.

Acılı günlerinde yanındayız

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan “Taziye evlerimizin bitmesiyle hemşehrilerimiz acılı günlerinde misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak” dedi. Bu konuda yapılan çalışmaları hassas bir şekilde takip ettiklerini ifade eden Cahan, “İlimizde mahallelerimizin beklentilerine cevap veren projelere imza atıyoruz.  Yaptığız bütün çalışmalarda ortak aklı önemseyen bir yapıda ilerliyoruz. Bu konunun meyvelerinden birisi de taziye evleri projemizdir. Mahallelerimizin beklentilerine istinaden iki adet taziye evi çalışmalarına başlamıştık. Bunlardan Aybey Mahallesi’nde olan taziye evimizin inşaat çalışmalarında start verilmişti. Evimizin inşaatı son hızıyla devam ediyor ve kısa sürede bitecek” diye konuştu.

Elmalıdere ve Sarayaltı Mahallelerini kapsayan diğer taziye evinin çalışmalarının da sürdüğünü hatırlatan Cahan, kısa süre içinde ihalesinin gerçekleşeceğini müjdeledi.

Kolaylık sağlayacak

Cahan taziye evlerinin yapıları ile de bilgi verirken şunları kaydetti: “Taziye evlerimiz vatandaşlarımızın cenazelerinde birçok kolaylık sağlayacak yapıda olacak. Evlerimizde gasilhane, morg gibi bölümlerin yanında taziye kabul edilecek büyük odalar olacak. Diğer yandan cenazelerin olmadığı günlerde ise bölgenin ihtiyaçları gözetilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Belediyemiz kentimizin beklentilerine cevap vermeye devam edecek”

Son Düzenlemeler: 15 Temmuz, 2015
İlgili İçerikler: Ramazan Kısa KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU Savni Kısakol Kudret Kısa Alime Kısa Banaz Ulupınar Köyünden Ayşe Kısa Banaz Corum Köyünden Fatma Kolukısa Ayşe Kısa Türkiye'nin En Büyük Kısa Film Festivali Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Musa Kısa