​Uludağ, "Belediyemiz Çalışmalarıyla Engelleri Aşıyor"

3-12-2015

Uludağ, “Belediyemiz Çalışmalarıyla Engelleri Aşıyor”

Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ engellerin aşılması adına Belediyenin tüm imkanlarını kullandıklarına dikkat çekerken, herkesin engellileri düşünerek hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir kortej düzenlendi. Uşak Belediyesi Hizmet Binası önünden Atatürk Anıtı’na kadar devam eden korteje Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük, Belediye Meclis Üyeleri Emine Yıldırım, Sevgi Coşkun ve Ercan Alkan ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Yürüyüşte engellilerin hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çekildi. Ayrıca engellilerin sıkıntılarını anlamak için tekerlekli sandalye ile masa tenisi oynanırken, göz bandı ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Engelli kardeşlerimizi empati yaparak düşünmeliyiz

Yürüyüşte bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Engellerin aşılmasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Her insanın bir engelli adayı olduğuna vurgu yapan Uludağ, “Bugün Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliği icra ediyoruz. Ülkemizde engelli sayısı oranına baktığımızda nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’si engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hayata engelli gelen kardeşlerimizin yanında hayatta karşılaşabileceğimiz sorunlarla sağlıklı insanlar da engelli olabilir. Bu nedenle hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Yaptığımız tüm davranış ve işlerde engelli kendimiz gibi düşünmeliyiz” dedi.

Belediyemiz engellilerin yanında

Uşak Belediyesi’nin de projelerinde engellileri gözeten bir yapıda çalışma yaptığına dikkat çeken Uludağ, “Biz de kurum olarak engelli kardeşlerimizin her anlamda hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza atıyoruz. Alt yapımız ve üst yapımızla engelleri aşmak adına önemli işlere imza atıyoruz. Bunun yanında sosyal sorumluluklarımız ve engellilerin spora teşvik edilmesine katkı sağlayacak çalışmaları da hayata geçirdik. Kurumumuz engelli dostu belediye olma yolundaki politikalarında kararlılıkla duracaktır” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: GERÇEK SEVGİ TÜM ENGELLERİ AŞTI ENGELLERİ KALDIRAN TURNUVADA KUPALAR SAHİBİNİ BULDU ​Uludağ, "Desteklerle Daha Çok Öğrenci Mutlu Olacak" ​Sporda Alt Yapı Çalışmalarıyla Başarıyı Yakalayacağız ​Engellerin Kalktığı Bir Kent Olduk ​Engellerin Aşılması Adına Örnek Bir Konser ​Uludağ, "Cumartesi Kuracağımız Pazar Yeri İçin Müracaatlar Başladı" ​Uludağ, "Şehitlerimizin Emanetleri ve Gazilerimizi Önemsiyoruz" Engelleri Aşan Bir Belediye Olacağız
uşak belediyesi Engelli marka şehir hakan uludağ kortej