UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ

22-03-2023

İklim değişikliği ve benzeri sebeplerle kuraklık dünyanın gündeminde yer alıyor. Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da suyun verimli kullanılması adına çeşitli çağrılar yapılıyor. Su seviyesi kritik olan kentte şimdiye kadar birçok proje ile tedbir alan ancak yeterli yağış olmaması nedeniyle vatandaşlara yoğun bir şekilde tasarruf çağrısı yapan Uşak Belediyesi, Dünya Su Günü kapsamında farkındalık için önemli etkinliklere imza attı.

Vatandaşların ulaşabileceği her mecradan susuzlukla ilgili bilgilendirme yapan Uşak Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü’nü de en iyi şekilde değerlendirdi. Günün anlam ve önemine dair Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik çevre konulu bir tiyatro oyunu sahneleyen Uşak Belediyesi ayrıca vatandaşlara perlatör ile tasarruf tedbirlerini içeren broşürlerin dağıtımını gerçekleştirdi.

KÜÇÜKLER HEM EĞLENDİ HEM BİLİNÇLENDİ

Kültür Merkezi’nde Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan çevre konulu Medusa Müzikali, insanların atmosfere ve suya verdiği zararı anlattı, çevreyi kirletmemek üzere mesajlar verdi. Susuzluk ve çevre kirliliğinin insanlara olan etkisini gösteren; bilinçli davranmayla bu sorunların çözülebileceğini vurgulayan oyun miniklerden büyük ilgi ve beğeni topladı. Ayrıca tiyatro izlemeye gelen çocuklara etkinlik öncesinde Uşak Belediyesi’nin hazırladığı suyu tasarruflu kullanmayı anlatan özel bir film de izletildi. Miniklere su israfına karşı çevresini uyarma çağrısı yapıldı.

PERLATÖR DAĞITIMI SU GÜNÜ İÇİN YENİDEN BAŞLATILDI

Uşak Belediyesi’nin daha önce de zaman zaman gerçekleştirdiği perlatör dağıtımı bu kez Dünya Su Günü için şehrin farklı noktalarında tekrarlandı. Uşak Belediyesi personelleri tarafından İsmet Paşa Caddesi, Çarşamba Pazarı ve Mende Pazarı’nda musluklara takılan ve yüzde 70’e kadar tasarruf sağlayan perlatör aparatı ile su tasarruf yöntemlerini içeren broşürler dağıtıldı.

Öte yandan Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuklarda temiz ve yeşil bir dünya hayalini güçlendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla, ortaokul öğrencileri için konusu “kuraklık ve su” olan “Scratch Yarışması” başlatıldı.“usakkultursanat.com” internet sitesi üzerinden başvurulabilen ödüllü yarışmada son başvuru günü 5 Mayıs olarak açıklandı.

Son Düzenlemeler: 23 Mart, 2023
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak mehmet çakın dünya su günü