UŞAK BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KARAAĞAÇ MESİRE ALANINI TEMİZLEDİ

2-12-2019

Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Karaağaç Mesire Alanı’nda kapsamlı bir temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Yaklaşık 400 öğrencinin yer aldığı etkinliğe, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar ve Belediye Meclis Üyesi Züleyha Yıldırım katıldı.

Daha temiz ve yaşanılabilir bir Uşak için temizlik çalışmalarını titizlikle yürüten Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve EMT Paramedik Topluluğu öğrencileri ile bir araya gelerek, Karaağaç Mesire Alanı’nda temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe, yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Temizlik ekipmanlarının Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından karşılandığı etkinlikte, alandan yaklaşık 6 ton çöp toplandı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar ve Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Züleyha Yıldırım’ın da katıldığı temizlik etkinliği gün boyu devam etti.

3 yıldır sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Uşak Belediyesi’nin destekleriyle temizlik etkinliği düzenlediklerini paylaşan Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Hüsamettin Yüce Doğan, vatandaşlarımıza yaşanabilir bir Uşak için temiz bir doğa sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Doğan, bu sene içerisinde bir etkinlik daha düzenleyeceklerini ve ikinci temizlik etkinliğinin Göğem Göleti’nde olacağını belirtti. Yüce Doğan, kendilerine sundukları her projede destek vererek, temiz bir Uşak için çalışmalar yürüten Uşak Belediyesi'ne ve Başkan Mehmet Çakın’a teşekkürlerini sundu.

Amacımız Temiz Bir Uşak

Etkinliğe katılan öğrenciler, Uşaklıların kaliteli zaman geçirebilmeleri adına bu projeyi yaptıklarını paylaşarak, amaçlarının temiz bir Uşak ortaya çıkartmak ve çevre duyarlılığını geliştirmek olduğunu dile getirdiler. EMT Paramedik Topluluğu Başkanı Fehmi Güven, Uşak Belediyesi’nin çevre temizliği konusunda hassas çalışmalarını takdir ettiklerini, başka belediyelere oranla Uşak Belediyesi’nin bu konuda daha başarılı olduğunu aktarırken, kendilerine vermiş oldukları desteklerden dolayı Başkan Çakın’a teşekkürlerini sundu.

Yeşil Karaağaç Mahallesi Muhtarı Kemalettin Doğan ise öncelikle vatandaşlardan Uşak’ın kıymetli alanlarından biri olan Karaağaç Göleti’ni temiz tutmalarını talep etti. Temizlemekten önce temiz tutma bilincinin yerleşmesi gerektiğini aktaran Doğan, Uşak Belediyesi’nden köye ve Karaağaç Mesire Alanı’na talep ettikleri hizmetleri alabildiklerini ve bu konuda Başkan Çakın’a teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Başkan Çakın: “Halkımızı Doğal Güzelliklerimize Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum”

Çevreye karşı duyarlılıklarını sık sık dile getirdiklerini ve bu konu hakkında pek çok çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Çakın, böyle önemli bir etkinlikte öğrencilerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını aktardı.

Başkan Mehmet Çakın: “Dünyamızda günden güne bu hassasiyetin artması mutluluk verici. Uşak’ta da bizim, yaşam alanlarımızın üzerindeki çevre ile ilgili çalışmalara daha çok önem vermemiz gerekiyor. Bu kapsamda Uşak’ımızın cennet bahçesi olarak adlandırdığımız Karaağaç Göletimizin çevresinde böyle güzel bir organizasyona imza attıkları için öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu duyarlılık sadece toplamak, temizlemek anlamında değildir. Ben, vatandaşlarımızı kirletmemeye, doğal güzelliklerimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Biz Uşak Belediyesi olarak her türlü imkânımızla, bu tarz organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Karaağaç Göletimizin, hem üniversite öğrencilerimiz hem Uşaklı hemşehrilerimiz için ailecek keyifli vakit geçirilebilecek bir bölgeye dönüşmesi adına yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda da bu projelerimizi halkımızla paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakın, projeye öncülük eden Hüsamettin Yüce Doğan’a, üniversite yönetimine ve duyarlı öğrencilere teşekkür ettikten sonra, Uşak Belediyesi’nin Uşak’ın sosyal ve kültürel anlamda gelişimine katkıda bulunmak isteyen herkese destek olmaya ve birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Son Düzenlemeler: 02 Aralk, 2019
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI
uşak