Uşak Belediyesi Satrançseverleri Gençlik Satranç Turnuvası'nda Buluşturdu

2081
20-05-2019

Uşak Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, ana hizmet binasında ilk defa düzenlenen Gençlik Satranç Turnuvası finali, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Her yaştan sporcunun katıldığı turnuvada ilk üçe girenlere çeşitli armağanlar verildi.

Uşak Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilciliği’nin iş birliği ile Uşak’ta ilk defa belediye ana hizmet binasında Gençlik Satranç Turnuvası düzenledi. Uşak Belediyesi’nin satrançseverlere sosyal medya hesaplarından da duyuru yaptığı turnuvanın açılışı, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Açık Genel olmak üzere 5 kategoride düzenlenen turnuvaya yaklaşık 123 sporcu katıldı. Turnuvada Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı 9 hakem görev aldı.

Her yaştan sporcunun katıldığı turnuvada her kategoriden finale kalan ilk 3 sporcuya top, satranç takımı ve bisiklet armağan edildi. Sporcuların hediyelerini ödül törenine katılan AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları Hikmet Kahraman ile Zeynep Ceylaner ve Belediye Meclis Üyesi Osman Tekbaş takdim etti. Minik sporcuların müsabaka sonuçlarını heyecanla bekleyen veliler ise bu özel günde çocuklarının yanında oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Yusuf Orel, her yıl çeşitli organizasyonlarla turnuvalar düzenlediklerini fakat bu yıl ilk defa Uşak Belediyesi’nin bünyesinde turnuva gerçekleştirdiklerini ve turnuvaya uluslararası pek çok sporcunun katıldığını, bundan da mutluluk duyduklarını belirtti.

Mustafa Tunay: Başkanımıza Bizleri Desteklediği İçin Teşekkür Ederiz

Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay, keyifli bir turnuva geçirdiklerini ve her yaştan sporcunun katılımıyla turnuvanın renkli görüntülere sahne olduğunu aktardı. Uşak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na hitaben böyle bir organizasyonu düzenleyerek ev sahipliği yapmasından da özellikle gurur duyduğunu belirten Spor İşleri Müdürü Tunay, Başkan Mehmet Çakın’ın sundukları her projede kendilerine destek verdiğini dile getirdi. Destekleri nedeniyle Başkan Çakın’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Çakın: “Bu Tarz Güzel Etkinlikleri Gerçekleştirmeye Devam Edeceğiz”

Ödül töreninde konuşan Başkan Çakın öncellikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Türk Milletine armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle andı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim’ sözü doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden Başkan Çakın, Uşak Belediyesi olarak ahlaklı bireylerin yetişmesi için her türlü faaliyeti düzenleyeceklerini belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ruhuna uygun olarak böyle bir etkinliği hayata geçirdikleri için mutluluk duyduklarını belirten Başkan Çakın, “Satranç gibi fiziksel güçten ziyade zihinsel olarak efor sarf edilen bu sporun kaybedeni yok. Başta medeni cesaret göstererek turnuvaya katılan sporcularımıza ve onları yalnız bırakmayan ailelerine, organizasyonda emeği geçen kurum personelimize ve spor işleri müdürlüğümüze, ödül töreninde yalnız bırakmayan değerli AK Parti Milletvekillerimiz Mehmet Altay’a ve İsmail Güneş’e, Belediye Meclis Üyemiz Osman Tekbaş’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Turnuva, sporculara hediyelerin, madalyaların ve sertifikaların takdimiyle ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak uşak belediyesi Genç mehmet çakın satranç turnuvası