UŞAK BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET MİNİK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

9-01-2023

Çevreye duyarlı projeler Uşak’tan karşılık bulmaya devam ediyor. Uşak’ta bir okul bünyesinde farkındalık için başlatılan kampanyada atıklar geri dönüşüme, mamalar sokak canlılarına ulaştı.

Çevre bilincini artırarak gelecek için önemli çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi yanında bulunan Sıfır Atık Market’in açılışını geçtiğimiz sene gerçekleştirilmişti. Belediye Başkanı Mehmet Çakın da ilk atıkları atarak projeyi başlatmıştı. Proje kapsamında Sıfır Atık Market içerisinde bulunan atıkmatik ve kalemmatiklere geri dönüşüm ürünleri atılarak karşılığında sokak hayvanları için mama ve tohumlu kalemler alınabiliyor. Bugün ise geri dönüşüm projesi olan Sıfır Atık Market, Ovademirler Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi ve öğrenciler topladıkları plastikleri kutulara attı.

GENÇLERDEN YARINLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Ovademirler Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu’ndan 6/A sınıfı öğrencileri düzenli olarak okulda ve okul çevresinde buldukları atıkları topladıklarını dile getirdi. Öğrenciler topladıkları plastik atıkları attıktan sonra karşılığında sevimli hayvan dostlarını beslemek için hazırlanmış ücretsiz mamalardan ve tohumlu kalemlerden aldı. Proje sayesinde gençler geleceklerine yatırım yaparken aynı zamanda geri dönüşüm konusunda verilen küçük eğitimle yeni bilgiler öğrendi.
Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu öğrencisi, “Geçen yıldan bu yana okulda ve okulun çevresinde bulduğumuz plastik atıkları toplayarak geri dönüşüme veriyorduk. Belediyemizin açmış olduğu Sıfır Atık Market sayesinde artık atıklar karşılığında sokak hayvanlarına mama alabiliyoruz.” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

Tüm vatandaşlar Atatürk Kültür Merkezi yanında yer alan Sıfır Atık Market içerisinde bulunan atıkmatiklere plastik, cam ve metal gibi atıklarını atarak karşılığında doğa ve hayvan dostu çeşitli ürünleri ücretsiz olarak alabiliyor. Bu sayede bir yandan hem geri dönüşüme destek sağlanıyor hem de sokak hayvanları için mama temin edilebiliyor.

Son Düzenlemeler: 09 Ocak, 2023
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak belediyesi mehmet çakın sıfır atık