Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

30-12-2016

Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, soğuk kış günlerinde sokakta kalan hayvanların unutulmaması gerektiğine değinirken “Uşak Belediyesi olarak zorlu kış şartlarında sokakta kalan hayvanlarımızı düşünmek zorundayız” dedi.

Uşak Belediyesi soğuk kış şartlarının etkisi ile yemek ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek dağıtımı yaptı. Kedi, köpek ve serçe gibi hayvanlara yapılan yiyecek dağıtımı ile örnek bir çalışmaya da imza atmış oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerindeki park, bahçe ve boş arazilere yiyecek bırakarak, hayvanların beslenmesine yardımcı olmuş oldu.

Belli Periyotlarla Çalışmamıza Devam Edeceğiz

Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanlara karşı daha hassas olunması gerektiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sokak hayvanları soğuk hava şartları nedeniyle yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta problem yaşadıklarından, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek ve içecek yardımında bulunmalıyız. Sahipsiz hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çekmemeleri için hayvanların en çok olduğu noktalarda belli periyotlarla bu uygulamalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

Veteriner İşleri Müdürü İrfan Özkaya ise, “Sokak hayvanlarının basit yollarla soğuktan korunmalarını ve beslenmelerini sağlayabiliriz” dedi. Özkaya, “Evde bulunan kartonlar, strafor ve koli bantları ile basit kedi ve köpek evleri yapabiliriz. Yine evimizde artan ekmekler ve ekmek kırıntıları ile çevremizdeki kuşları besleyebiliriz. Bayat ekmekleri ve kırıntıları camımızın önüne, balkonlara ve kuşların ulaşabileceği açıkta alanlara koyarak beslenmelerini sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

Hayvanların bu tür havalarda çektiği zorluklara değinen Veteriner Hekim Okan Aydın,”Kış mevsimi  tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde geçmektedir. Karlar altında böyle dönemlerde sokakta yaşayan sokak hayvanlarımız beslenmekte sıkıntı çekiyorlar. Bu nedenden dolayı 2 gündür hayvanların  beslenmelerini sağlıyoruz. Bu tür soğuk havalarda beslenme güçlüğü çeken hayvanların vücut dirençleri de düşüyor ve ölümleri artıyor. Bizlerde Uşak Belediyesi olarak böyle zamanlarda sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Köpek SOĞUK kar sokak hayvanları kedi beslenme barınak